Şimdi Ara

4 Ayda Hukuk Olur mu ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
2.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

gsü koç harici okumayı tavsiye asla etmiyorum. ama illa okunacaksa ankara, istanbul, bilkent ve belki bilgi de olabilir. zorlanırsa özyeğin, yeditepe marmara, taü derim. ama bunlar hariç hiçbirisinde sakın ama sakın okumayın çok pişman olursunuz. en fazla öğrenciyken kendinizi kandırırsınız. not: ankara hukuk son sınıfım

• Bence mesele nerde okuduğun değil. Önemli olan o verilen bilgiyi aldıktan sonra seninde üzerine bir şeyler eklemendir. Tabii ki benim gibi çocukluğunda avukatlığın savcılığın hayalini kuran insanların çok istediği ama bir o kadar da zor olaca üniversiteleri sayıyorsunuz.(koç gsü için diyorum.) Geri kalanlar içinde çabalıyorum fakat en alt hedefimden bahsetmiştim yoksa tabii ki bir marmara hukuk neti bir ankara hukuk netlerini getirirsem buraları tercih ederim. Benim konuyu açmamdaki sebep ''arkadaşlar 4 ay kaldı ben hukuk istiyorum matematiği bu 4 ay içinde 30 32 net aralığına getirebilir miyim ?'' gibi bir şeydi. Sence yetişir mi peki günümüz koşullarını göz önünde bulundurursak ? Ankara hukuktan memnun musun genel olarak şehir hayatı, üniversite hayatı olsun şu 3 sene kafanda oluşturduğun gibi miydi ?

• kaplanemral K kullanıcısına yanıt

nerede okuduğun önemli değil diyerek taşrada okursan mezun olunca asgari ücretin altında falan iş bulursun (belki). üniversitenin adı iş bulurken inanılmaz önemli. kurumsal hayattan bahsediyorum tabiki köyünüzde eniştenizin dosyalarına falan bakacaksanız önemsiz evet. çalışırsan kazanırsın bu arada. son olarak ankara berbat bir şehir, aühf vasat-orta diyebilirim ortam olarak. ben matematikte direkt 30 net civarında başlamıştım netlerini bilemeyeceğim

• buncayilsenle kullanıcısına yanıt

Hedefimiz yükseklerde hocam taşra falan gelmez gelse de gitmem bir sene daha kalırım öyle söyleyeyim. Çalışırsam ankara hukuk veya marmara hukuk için başarabilir miyim o anlamda sormuştum. Öylesine bir üniversite yok hedefimde bu böyle anlaşılmasın lütfen. Ben sadece insan çabalamadığı sürece en iyi yerde okusa bile astarı para etmez demek istedim. Yanlış anlaşıldıysam kusura bakılmasın. Yeni hedef Marmara Hukuk diyerek yolumuza çıkıyoruz :)

Merhaba. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesini neden listeye koymadınız?

• Metalciadam335 M kullanıcısına yanıt

izmirde olduğu için. istanbul ankara harici okunmaz kesinlikle

• quote:

Orijinalden alıntı: buncayilsenle

izmirde olduğu için. istanbul ankara harici okunmaz kesinlikle

Ya neden izmiri soyutluyoruz mis gibi şehir ya 4 senedir yaşıyorum cennet cennet de işte pahalı.

şehir çok güzel ona bir sözüm yok. kariyer ve akademik olanaklar bakımından izmir, istanbul ve ankaranın çok gerisinde. izmirli çok fazla sınıf arkadaşım var onlar da onaylıyorlar.

Evet bu konuda haklısınız maalesef.

• Avukatım. Okuma kardeşim. git ekonomi falan oku. sonra çok üzülürsün.

• Hredius kullanıcısına yanıt

Neden dolayı bu kadar pişmansınız açıklar mısınız ?

Hiç etrafında avukat yok mu? Bu meslek zengin mesleği. Geçim kaygın yoksa pasif gelirin varsa harika bir meslek. Ama sen memur çoçuğuysan Düzenli para kazanmak için çok kötü. Bi avukatın yanında 2 ay çalışmadan asla hukuk tercih etme. Şuan sektör çok zor durumda

• Hredius kullanıcısına yanıt

Etrafımda avukat yok. Memur çocuğuyum ve evet düzenli para kazanmak istiyorum. Sektörün zor durumda olduğunun az biraz farkındayım ama bilmiyorum hevesliyim okumaya sırf hukuk diye bir sene daha bıraktım o kadar yani :)

• Mareşalpapagan kullanıcısına yanıt
    Hocam tyt feni nasıl hallettiniz? Videolar üzerinden mi pdf vs. mi? Dershane bize 3 gün 1 saat fkb koydu ben de konu anlatımlı kitap mı alsam diye düşünüyorum.
  • romeprome R kullanıcısına yanıt

Ben kimya için görkem şahinin videolarını izledim(mol, kimyasal hesaplamalar gibi konular hariç) ondan sonra palmenin test kitabı çözdüm. Bunları yaptıktan sonra akşamları 1 saatimi kimyaya tekrar amaçlı ayırırdım. Beğendiğim kimya sorularına falan veya denemelerde yanlış yaptığım sorulara bakardım. Biyoloji için çok fazla video ve test çözmedim, daha çok konu anlatımlı kitaptan yine akşamları 1 saat civarı çalışıp denemelerdeki sorulara bakardım. Son olarak fizik içinse Özcan Aykın diye biri vardı ismini yanlış yazmış olabilirim, onun videolarından en çok çıkma ihtimali olan konuları izledim. Fiziğe son 1 ay falan belki bakmışımdır. Bunları yaptım hocam genel olarak başka bu konuyla sormak istediğiniz sorular varsa sorabilirsiniz. Daha şubattayız kimya ve biyolojiyi fullemek için güzel zamanınız var. Zaten ösym buradan çok şaşırtmıyor. Çözdüğüm denemeler ise : ens yayınları, 345 yayınları, bilgi sarmal, hız ve renk

• Mareşalpapagan kullanıcısına yanıt
    Hocam yararlandığınız konu anlatımlı kitap neydi ve tavsiye eder misiniz? Bir de şubattayız evet süre fena değil ama tyt fen de işin içine girince yoğunluk artıyor gerçekten tüm derslerin konularını süpürmeye başladık zira bu aydan itibaren.

Eskişehir anadolu hukuk'ta okuyorum. Aklına takılan bir şey olursa sor. Bu arada matta depar atman şart, yoksa bu netlerle biraz zor. 4 ayda yat kalk mat çalış. ayt edb tarih coğ son hafta bile halledersin

• romeprome R kullanıcısına yanıt

Hocam kimya fizikte kullanmadım. Biyolojide kullandığım kaynak ygs kaynağıydı abim zamanlarından kalma ama eğer almak isterseniz palme önerebilirim.

Hocam bir günün akşamı 1 saat kimya, diğer günün akşamı 1 saat biyoloji bakın yeterli olur. Fiziğe bir anda abanmanıza gerek yok. Sakıncası yoksa hangi dersten kaç net yapıyorsunuz ?

30 ayt yapıyorsan tmde ilk 1-2 yap hocam bi zahmet. hedefin 10k ise ayt bas tytde branş çöz zaten girersin. ayt 20 tyt 20 mat yapsan yeterli olur zaten kasmana gerek yok.

• matematik için şu an için hedefim tyt 25 ayt 25 var aklımda ama bakalım nasip. Olmadı psikoloji de yazarım b planı olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaplanemral -- 10 Şubat 2024; 9:2:24 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.