Şimdi Ara

4 Aylık Kuşumu 2 Aylık Bebekle Değiştim ):

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Resimdeki muhabbet kuşu 2 hafta once falan alindi.Daha dogrusu biz almadikta evdeki buyukanne istemis.Haberimiz yok.Sonucta biz bakacagiz.Kendine bakamiyor.Cok yasli.
    Haliyle sormadan alinmasina kizdik.
    Ben kendi capinda hayvanlari severim.Ben almasini bilmiyor muydum?2 kucuk cocuk var evde.Tepki gosterme sebebim; Belli bir sure sonra yasami sona erecek.O da bir can.Getiren kisilerin yemini,suyunu verin dedigi gibi bisey degil.Sevgini vereceksin.İlgilenip ailenin bir ferdi gibi besleyeceksin.En cokta kaybetme korkusundan edinmemistim.Emrivaki geldi.O can i sevmemek mumkun mu?
    İlk gordum.Kuf yesili-Sarı.Adi limon olsun dedim.En ufak bilgim yok bunlarla ilgili.Gunlerce okudum.Arastirdim.İlk basta erkek sandim.2 oglumada dedimki: Bu sizin kardesiniz.Oglum babacim diye diye konusa konusa alistirmaya calistim.Kuscuya goturunce bu 4 aydan ufak disi dedi.Hayda.Oldu mu bizim oglus kiz.Basladim kizim kizim demeye.
    4 5 kere cogu gece cikarttim.Elime normalde gelmiyor.Cokta korkmuyor.Alisti biraz.Parmaga gelmiyordu.Sonra parmagimdan,elimden yem yediriyorum kafesten cikincada.Gecen gece cikardim.avcumda yiyor biraz(ayagini elime koyup cekilirdi)birden cikti avcuma.Cok mutlu oldum.Sasirdimda.1 2 yem aldi.Parmak uclarimi yalar gibi isirmaya basladi.Saldirir gibi degil.Yemek sanmis gibi ): ara ara acitti.5 dk kipirdamadim.hayir hayir diyorum yok.Hafiften salliyorum yok.Urkmuyorda.Biraz canim yanmaya basladi.Kafese koydum.Avcumda yem uzattim.Hic yemiyor.Yicek gibi elimi isiriyor.Ama kesinlikle saldiri gibi degil.Tirnak dibi falan yada etli yerler aciyor.Sonra biraz tirstim beslerken.Parmaktan avuctan yiyor sonraki gunlerdede ama elimin tadina bakma meraki devam.2 haftalik surecin son 4 5 gunu icinde olanlar.
    Disilerin isirabileceginden ve tek alinacaksa erkek almak gerektiginden bahsediliyor hep.Bide her kusun karakteri farkli.Aklimda hep erkek ve daha kucuk kus mu olmaliydi fikri olustu.Kardeslerimin eskiden vardi.Son zamanlarda tekrar almislar(birisinin camdan girip basina konmus.Besliyor) Ama eski-yeni hepsi opuyor yaliyor.Gecen ay gittim.Hemen basima kondu.Aksam hastalanmis gogsume geldi.Ordan boynumun dibinde uyudu.Adida Şans.Camdan giren.İshal olmus.Obur gun antibiyotik alip suyuna koydum.Aksamina duzeldi.Cok tatli.
    Konumuza donelim.Dal dari almaya kuscuya gittim bu aksam buyuk oglumla.Ordaki gezen kediden korktu tosbagam.
    Minik kuscuklara baktim.Mavisler hosuma gitti.Degissem mi diye dusundum.2 hafta anca oldu ama cok zor karar.Kimsesizler yurduna cocuk birakiyoruz sanki. )): Limonum kizim dedik.Isirmasin.Onu opeyim oksayip seveyim istedim.Isirmaya meyilli olmasi beni derin dusuncelere soktu.Bi dusuneyim dedim.Ev yakin zaten.Gittim.Bizim oglan hemen annesine babam kus alcak dedi.Dedim degissek mi napsak.Uzun sure bakma ihtimalini dusunerek.Opup koklayamayabiliriz.Sevgimizi gosteremeyiz.Onunda niyeti pek yok.Ben istemiyorum ama sen napiyorsan yap dedi.Isten aksam gelip hep ben ilgilendim.Ben konustum limonla ): Cok kararsiz kaldim.Cocukta parmagini yem verir gibi soktu(1 2 kere oyle beslemisti)Ama parmanda yem yok.Biz konusurken isirdi oglani.Agliyo bizim terminator.İceri odaya goturdum.Isirmasan olmaz mi kizim dedim.Son cikardigimda(cuma gunu) elimin ust tarafini uzatmistim hep.Oyle uzerine kondurdum.Kolumda falan geziyordu.Tuyler var.Onlari kemirdiginden isirmadi hic.Parmaklari gostersem tadina bakabilirdi.Gagasida cok sivri uzamis.Kuscu kesmenizi tavsiye etmem demisti.Neyse en son yatak odasinda elimi yaklastirdim.Isirir gibi hamle yapti.Cektim.O an cok zorda olsa degismeye karar verdim.Uzulmemek mumkun degil.Kisa sure olmus.Tamda aliscak.Isirmazdi belki diyebilirsiniz ama bu seferde iyice o bag artcak.Hic degisemeyecektim.Ortuyu ortup 100m ilerdeki petshopa gittim.Degisiyor musunuz? dedi cocuk .Ben bi bak isirir mi ilerde vs dedim.Cokta saldirmiyor dedi.isirmadi elini.Sadece kacti tunek uzerinde.Ortam kus civiltilari ve isiklar vs.Normalde gogsune kadar parmami uzatinca hic tepki vermez.Hatta gozleri kapanip uyuyordu.Ya offfff ne bileyim.Cok tereddutte kaldim.Tecrubemde yok.Cocuk degisiyor musunuz diyip duruyordu.Dedimki 19:30 da kapatmicak misin? Bi duralim dusuneyim.Kuslari inceliyorum bi yandan.Kusuma bakiyorum.Kafese elimi soktum.Kenarda kipirdamiyor.Elimede gelmiyor.Isirmiyorda.En son kapcam dedi eleman.Degistircem diyiverdim )): maviler hosuma gitti.Erkek olma ihtimali yuksek 2 aylik kuslardan birini sectim.Eline aldi.isiriyo biraz dedi.Baska bi tane sectim.Acitmadan isiriyor.Hatta isirmiyor gibi kibar.Kafeste gogsunu sevdim kipirdamadi.Onu aldim.Vedalastik limonla.Arada gelip bakicam dedim.ve ciktik ): Yeni kusu getirdim.Ortuyu acarken kaydi nerdeyse duscekti.Yem su sacildi.Hayvanda urktu.Esim memnun olmadi bu isten ): bende de bi burukluk var.Kizimi yurda verdim sanki.Guzel kizim benim.2si de olsa.Bu daha kucuk.Zarar verebilir.Cok hareketli.Takla falan atiyordu limon.Bide bize alismaz diye dusunmedim.Yanlis mi yaptim.Dogru mu bilemedim.Ilk geldiginde.Esime dedim.Elini getir.Isirmiyo kacmiyo.Gogsunu sevdi gene kipirdamadi.Aksam baktim.Gozu hep acik.Tunekte arkada basida assada egilmis bakiyo hep.Yem biseyde yemedi.Elimi sokup sevim dedim.Cirpindi.Kacti.Yerine ve bize alismadi tabi ): isimde koymadim.Oglum mavis diyor.Klasik usimde koymak istemiyorum.
    İcimi doktum buraya.Ne hissediyorsam yazdim.Kalbim huzursuz biraz.Iyi bakacak birileri limonu alir diye kendimi avutuyorum.Cocuklarini terk eden vicdansiz bir baba miyim ben? ): Esimde kusa egilip senide degisir dedi.Buda hic hosuma gitmedi.Offffff.......
    Edit: Bugun gittim baktım.10 tane kuşun içinde kendi halinde yerden yemleniyordu.
    4 Aylık Kuşumu 2 Aylık Bebekle Değiştim ):

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ERYX -- 8 Nisan 2019; 21:25:16 >

• Biraz uzun olmuş ama okudum :) siz bağlanmışsınız kuşunuza ilk göz ağrısı zordur ayrılmak. Resimlerini atın buraya sizdekiler erkek mi dişimi söyleyim hemen. Her yeni kuş size tecrübe kazandıracak. Zaman içerisinde onu eğitmeyi öğreneceksiniz. Ben de 1 kuş ile başladım. Bizimde kuşumuz öldü kızımla birlite ona dua ede ede toprağa verdik. Sonra bir tane daha aldık oda öldü sonra bir tane daha. Sonra bir tane daha Sonra çift derken şimdi her akşam gidip bakmadan duramıyorum. Bizler insanız ve merhamet doluyuz. Hayvanı sevemeyen insanı hiç sevmez.
    Saygılar. Ne hoşunuza gidiyorsa onu yapın veya ona sahip olun çünki o an bir daha hiç gelmeyebilir
  • ByMotsan B kullanıcısına yanıt
    Alalı 14 gün oldu. 1buçuk 2 aylık erkek dendi.Jumbo kırması dediler.Irkı neye benziyor acaba?
    Ele çıkmaya yeni alıştı.Ürkek ama .Kolumdan omzuma çıkıp sacımı kemiriyor. Başındaki tüyleri mıncırarak okşuyorlar ya öyle olsun istiyorum.Ele alıp seveyim dedim 1 kere acıtmasada ısırmaya calışıyor.severek sakinleştiremedim.Hiç rahatlamadı bıraktım ): Böyle kendini salsın okşatsın istiyorum.Kucagımda tv izlerken uzun uzun seveyim istiyorum.Adıda Bıdık oldu.
    4 Aylık Kuşumu 2 Aylık Bebekle Değiştim ):4 Aylık Kuşumu 2 Aylık Bebekle Değiştim ):4 Aylık Kuşumu 2 Aylık Bebekle Değiştim ):

• jumbo veya show değil yerli kuş bence en iyi kuşlardan birisidir rengi vs de çok hoş. Daha yavru size alışması sizinle oynaması zaman alacak. Her gün ilgilenin günde en az 1 saat kadar oynayın ve usanmadan ona bir şeyler öğretin. 3 ay gibi bir zaman sonra tüm öğrettiklerinizin meyvesini alacaksınız. 7 aylık olduktan sonra daha da çok konuşmaya başlar fakat o zaman kadar sabır.
  • ByMotsan B kullanıcısına yanıt
    Tünekteyse elime daha rahat geliyor ama duz bir zeminde veya kafesine konunca geri geri kaçıyor genelde.Birşeyler öğretin derken ne gibi şeyler?Yemlikten yemeye yeni başladı.Tabakta yiyordu
  • bir şeyler öğretin = babacık, cici kuş, baba, hanimiş benim oğlum gibi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.