Şimdi Ara

4.Boyut

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar boyutları düşünürken aklıma bir şey geldi.
    Düşünceme göre(bilimde de böyle olabilir bilmiyorum) boyut denen şey sınırsız parçaya ayrılabilen bir şey olmalı.
    1.Boyut--->uzunluk, uzunluk sınırsız parçaya ayılabilir; metre, mil kavramı insanların koyduğu bir birim ama metre yi sınırsız parçaya ayırabilirsiniz
    2.Boyut--->Genişlik, genişlik te sınırsız parçaya ayrılabilir.
    3.Boyut--->Yükseklik, bu da sınırsz parçaya ayrılabilir.
    4.Boyut--->Zaman, bana göre zaman 4.boyut başkaları neder bilmiyorum; zamanıda sınırsız parçaya ayırabilirsiniz.
    5.Boyutta benim düşünceme göre sınırsız parçaya ayrılabilen bir şey olmalı bilemiyorum.
    Bu sadece bir fikir yanlışlar olabilir.

not: yukarıdakilerin tam bilimsel karşılığını bilmediğim için genişlik, uzunluk yazdım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sınırsız parçaya ayırma fikri yanlış olabilir..Kenarları x olan bir küpü kenarları epsilona x olan eşit prizmalara bölebilirsin..Çünki x uzunluğu sıfıra yaklaştıkça prizma sayısı sonsuza yaklaşır ama asla sonsuz olamaz..Yani sen bir küreyi parçalara ayırdığını söylediğin anda x den küçük olan yeni uzunluğun sıfırdan farklı bir sayı olacaktır..Aynı şekilde 2 boyutlu bir düzleme bir doğru çizdiğin anda o doğrunun hem genişliği hemde uzunluğunun sıfırdan farklı bir sayı olması gerekir..Eğer herhangi birisi sıfıra eşitse o doğruyu asla o düzleme çizemezsin..Sayılar sonsuz olamaz sadece sonsuza gider..Sonsuz eşit parçaya bölme fikrin belirsizdir..Bir kenarı sıfır olan bir prizma 3 boyutta var olamaz alanıda sıfırdır..Sıfırdan farklı bir sayı oldugu anda ise mesela epsilon o zamanda çizilen prizma sayısı sınırsız olamaz..Yani basit bir şekilde limitte x uzunluğu sıfıra yaklaşırken prizma sayısı n=sonsuz-e olabilir..Yani sınırsız parçaya ayıramazsın sınırsız parça olursa o parçalar 3 boyutta var olamaz..Aynı şekilde 2 boyutlu düzlemde sınırsız doğru olamaz eğer o doğrular sınırsız ise hiçbiri 2. boyutta var olamaz..

• willonly W kullanıcısına yanıt
    Matematiksel anlamda sonsuz parçaya bölebiliriz uzayı, gerçek uzayı ise bölemeyebiliriz ama bu dediklerini yaptık diyelim, nereye varıyoruz buradan?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.