Şimdi Ara

5.5mm yoksa 6.35mm

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
18.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hatsan Mod125 sniper alcam bugun yarin 5.5 mm oneriliyor ama videolari izledim 6.35 bayagi iyi secemedim en fazla 80 metreden atis yaparim ama delici olmali ne onerirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÇOK FAYDALI VE ÇOK GÜZEL BİR SORU BEN KISACA SÖYLEYİM UZAK MESAFE İSE 4.5 LİĞİ SEÇ AMA RÜZGAR YÖNÜNÜ SAPTIRIR VE HAYALİNDEKİ KESKİN NİŞANCI OLAMAZSIN AMA 5.5 LUĞU SEÇERSEN ETKİLİ VE MENZİLLİ ATIŞ YAPARSIN VE GELELİM 6.35 LİĞE BU İSE EN ETKİLİ VURUŞLAR YAPAR MENZİLİ ÇOK AZ BİŞİ DAHA KISADIR BENİM TERCİHİM 6.35
  • 6.35 kac metre atar 3u bir arada fotorafi var mi ebatlara bi baksam.4,5 va bende o cok kotu hic tavsiye etmem ama diger 2si hakkinda tek bilgim 5.5 70 metre atabiliyor metali deliyor 6.35 daha ii deliyor mesafeyi bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sectec -- 21 Kasım 2012; 0:35:37 >
  • HATSAN MOD 125 ALCAM DEMİŞSİN 6.35 LİKLE 70 GİTMESİ LAZIM BU NORMAL MESAFE VE ETKİLİ OLUR RAKI ŞİŞESİNİ KIRAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramboceylan11 -- 21 Kasım 2012; 0:48:37 >
  • 5.5 icin ne dusunuyosun

• BAK GERÇEĞİ İSTERSEN ARALARINDA FAZLA BİR FARK YOK MESAFE KONUSUNDA OYNARSADA ANLAŞILMIYACAK KADAR AZ ÇÜNKÜ MOD 125 MODELLERİ HAKKETTEN KUVVETLİ VE 5.5 İÇİNDE FAZLA BİŞİ DİYEMEĞECEĞİM ODA DELER BUDA DEŞER
  • 70 metreden metal deler mi 6.35

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BAK SEN GİT BİR AV MARKETİNE GİT Bİ BAK ELİNE AL Bİ BİRDE TORPEDO 155 MODELİNE BAK BU 2 Sİ EN GÜÇLÜ OLANLAR BUNLARA BAK SEÇİMİNİ YAP ALCAKSANDA 6.35 LİK AL BÖLE ŞU KAÇ ATIYO BU KAÇ VURUYO OLMAZ GİT ORDA TEST ET TAMAMMI CANIM
  • hatsan mod 125 alıcaksan sana tavsıyem 6.35 olur yuksek calıbre yuksek etkı demek dusuk kalıbre dusuk etkı uzun mesafe demek
  • 6.35 daha iyidir, zaten tek saçma atıyorsun uzağa atmaktansa etkili atması daha iyidir. 100 metreden geyik vuracak halin yok :) 4.5mm de olsa 5.5mm de olsa isabetli atabileceğin metre belli o yüzden tahrip gücü yüksek olanı seçmelisin
  • mod 125 güçlü bir silah 22 kullanacaksan 25 gr pellet lazım oda pahalı 25 kullan daha iyi olur yalnız bu silahta tepme çok fazladır haberin olsun dürbünle 1 kutu pellet at eline alırsın dürbünü sarsıntıdan kırılıyor verdikleri dürbün.
  • Çap küçüldükçe saçma daha hafif olacağından küçük çaplı saçma her aman daha uzun mesafeleri, daha isabetli bir şekilde vuuracağını düşünüyorum!
  • quote:

Orijinalden alıntı: kızterbiyecisi

Çap küçüldükçe saçma daha hafif olacağından küçük çaplı saçma her aman daha uzun mesafeleri, daha isabetli bir şekilde vuuracağını düşünüyorum!

Rüzgarın etkisini hesaba katmadınız. Küçük saçma daha çok yön kaybı demek.
  • kısa bir yaşadığım olayı anlatayım ben de mod 125 sniper 6.35 var ve arkadaşımda gamo marka ama hangi model olduğunu hatırlamıyorum çıkış hızı benimkisinden fazla ve fiyatı 7oo tl civarıydı neyse atışa gittik ve karşılaştırdık onunki 5.5 lik oldukça hızlı gidiyor ama yarım cm suntayı delemiyordu üstelik iki adım mesafeden benim mod 125 ise ağır saçma kullanırsam 50 60 mt mesafeden suntanın arkasından çıktığına bizzat şahidim sonuç olarak yeni alacak arkadaşlar

neden 5.5 çünkü 6.35 e göre birazdaha hızlıdır 6.35 e göre daha kolay ve çok çeşitli saçmalar bumanız mümkün ve eğer hedefiniz cam şişe patlatmak yerine hedef kağıdına
    atış yapmak veye atışınızı geliştirmekse 5.5 uygun

eksi yönleri: rüzgar dan 6.35 e göre daha fazla etkilenir. tahribat için hiç uygun geğildir

neden: 6.35 rüzgardan fazla etkilenmez tahribat için uygun ve güçlü bir tüfekle 5.5 göre isabetli atışlar yapmak mümkün. Türkiyede avlanmak yasak ama yurt dışında genelde avlanmak için tercih edilir

eksi yönleri:uzak mesafelerde saçma 5.5 göre daha fazla düşüş yapar ve bazı av bayilerinde çok çeşit veya hiç bulamaya bilirsiniz ve 5.5 e göre az da olsa fiyatı yüksektir

şöylede düşüne bilirsiniz : elinize bir elma alın ve herhangi bir yere cam kiremit vs hedefe atın
    sonra elnize bir hindistancevizi alın ve aynı hedefe biraz daha elmaya göre yavaş atın sonuç hindistan cevizi elmaya göre hedefe daha çok hasar verecektir.
    bu yüzden benim tercihim hep 6.35 den yana olmuştur. yeni arkadaşlara yardımcı olabildiysem ne mutlu bana ayrıca butün havalı sever kardeşlerime keyifli ve iyi atışlar.
  • Merhaba abiler ben hatsan mod 90 modelini almaya karar vermedim.
    Fakat kalibre konusunda kararsız kaldim 5.5 mi yoksa 6.35 mi?
    Köye gittiğim zaman kuş 20 en fazla 30m sen tavşan vs. Yardimci olursaniz sevinirim
    Saygılar...

• manset14 M kullanıcısına yanıt
    merhaba kardeşim mod 90 95 99 gibi tüfekler çok güzel ve isabetli tüfeklerdir ancak tecrübelerime dayanarak ben daha önce 4.5 da kullandım 5.5 da kullandım 6.35 de kullandım 6.35 çok güçlü tüfeklerde iyi sonuçlar verir kötü yanlarıda var fazla çeşidi yoktur diğerlerine göre pahalıdır vs bana kalırsa 5.5 al fazla düşme yapmaz kaliteli saçma çeşitleri vardır ve namlu çıkış hızı 6.35 den daha hızlıdır bence 5.5 al pişman olmassın son olarak bişey demek istiyorum ülkemizde havalı silahlarla avlanmak yasaktır
    avlanmak için değilde zevk için al çünkü ülkemizde bazı kısıtlamalar getirilmedi ama birilerinin kulağına avlanma vs şeyler geldimi bu hobinin geleceği açısından iyi olmaz @manset14
  • arkadaşlar bende havalı bir tüfek alacağım ama hafalı tüfeklerle ilgili hiç bir bilgim yok 4.5-5.5-6.35 benim istediğim silah tipi en az bi 100 metreye ulaşsın ve çok hasar versin bu iki özelliğin bulunduğu bir silah söylerseniz sevinirim ve mod 95 120 gibi şeyler gördüm bunlar nedemek hangisini almalıyım şindiden teşekkürler
  • havalı bir silah alcam ama 5.5 ve 6.35 arasında kaldım hangisini almalıyım hangisi daha iyi ben çok hasar veren tahrin-bat gücü yüksek ve uzun emsafe en az bi 100 metre atabilen bir silah istiyorum bunun için 5.5 mi 6.35 mi almalıyım vede mod 95 12 diye şeyler gördüm bu nedemek hangisi iyidir
  • 4.5 almayın da ne alırsanız alın benden tavsiye

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.