3.7 v batarya yerine 4.8 v batarya kullanırsam?
-
-
Bu tip soruları sorarken kullanmayı düşündüğünüz cihaz ve batarya detaylarını yazmanız daha iyi olabilir.
Batarya kapasitesi ve zarar vermeden alınabilecek akım miktarı değerlendirilmelidir.
4.8 V batarya Ni-Mh, 3.7 batarya Lityum batarya olabilir. Şarj etme konusunda bataryaya uygun davranmanız gerekecektir. Yukarıdaki durum değerlendirildikten sonra kullanımında sakınca olmayabilir.
-
Muhtemelen olur, kartı destekliyorsa birşey olmaz ama kart geniş voltaj aralığını desteklemezse yanabilir veya hasar görebilir.
1n4007 ile voltajını düşürürsün ama şarj işe sıkıntı olacak. Direnç ile işi çözebilirmisin bilemiyorum.
-
3.7 volt li-ion yerine 4.8 volt Ni-Cd veya Ni-Mh mı kullanacaksınız?
Aralarında az fark var gibi görünüyor ama maksimum voltajları arasında daha fazla fark var.
Li-ion piller 4.2 volta kadar şarj edilirken, sizin pil yaklaşık 6 volta kadar şarj ediliyor. Bu sorun yaratabilir.
-
Voltajdan ziyade amper önemli. Motor yüksek amper çekiyorsa, 1V bile fazla gelir. Ben 7.2v rc arabayı 16V ile besliyorum. Sorun olmuyor çünkü motor 1A çekiyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X