Şimdi Ara

4. Evre akciğer kanseri ve pankreas kanseri (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
150
Cevap
2
Favori
25.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ÖZELKUVVET

merhaba çok sigara alkol tükettimi zamanında acaba
    Dostum, özelden de yazmışsın. Buradan da daha açık yazmışsın.

Özelden cevapladım. Buradan da daha açık cevaplayayım.

Sigara ve alkol kullanıyordu evet. Öyle böyle değil hem de.

Abartabildiğin kadar abartabilirsin durumu. O derece yani.

Ancak başka bir örnek de vereyim.

Eşimin dayısı;

Sigaranın ve alkolün tadını bilmeyen adam. Ciddiyim; tadına bakmamış bunların. Çalıştığı iş yerleri de böyle ortamlar değil.

Ama adamcağız akciğer kanserinden vefat etti.

Teşhis konulduktan sonra iki yıl tedavi ile hayatta kaldı.

Gelde çık işin içinden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• su55 S kullanıcısına yanıt
    Gerçekten sigara alkol tüketmeyip akciğer kanserinden ölmesi ilginç ama çevresel şartlar havada etkiliyor belki de
  • Ryan Oreily kullanıcısına yanıt
    Bunu artık doktorlar söylüyor ben değil.

Zehir alıp kim iyileşmiş.Yine söylüyorum sadece zamanı uzatıyor ve hastalık tekrarlıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş senin adına çok üzüldüm ama hayat bu işte.. Buraya gelip de dalga geçenlerde hayatta bir şekilde ebesinin hörekesini görecek ona emin ol..

Söyle deden bir mektup yazsın öldükten sonra okursunuz, biraz anı olsun resim çektir, zaman geçir vs sonrakilere anlatacak bir anın olsun mesela. Yaşlıların elinden gelecek en güzel şey bir miktar miras

ve bolca hayat tecrübesidir, hadi kal sağlıcakla
  • Kardeş geçmiş olsun moralini boz diye demiyorum ama pankreas kanseri olan birisinin kurtulma ihtimalı yok gibi birşey kaldığı 4. Evre olması yapılabilecek bir şeyin olmaması sözün bittiği yerdesiniz. Dedeniz son günlerini evde geçirsin boşuna hastanede eziyet etmeyin 1 2 ay fazla yaşatılcak diye hastane zarfında morali bozuk birleşilde gün bekleyecek. Evde sevdikleriyle olsun

• Kendi babam için tüm tedavileri uygulattım ama 6 ayda vefat etmişti ameliyattan sonra. Beyin kanseri 4. Evreydi.

Bundan 6 ay önce bir çalışanımın daha 20 yaşında ki kızının diz kapağının arkasında tümör çıktı..

Aldılar ameliyatla en ufak sorunu kalmadı.. kız genç diye tekrarlamaması için en ağır tedaviyi uyguladılar kemoterapi radyoterapi hepsini yaptılar ve kız kalpten yetmezliğinden öldü..tümör diyebirşey yoktu vucudundaama tüm iç organları iflas ettiriyor bu tedavi.. doktorlar vs herkes birbirine attı suçu .en son adama kızınız yanlış fizik tedaviden öldü demişler..

• Rindaman kullanıcısına yanıt
    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Siz de sağlıcakla kalın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • azel A kullanıcısına yanıt
    Haklısınız öyle olacak sanırım.

• Shafter kullanıcısına yanıt
    Başınız sağolsun sizin de. Evet kemoterapi çok ağır bir süreç biz de bu yüzden arada kaldık acı çekmesini istemiyoruz çünkü.

• Babami daha erken evrelerde kaybettim terapi vs gercekten anlamsiz ama caresizlikten yaptiriyorsunuz. Benim aklim olsa o zaman tedavi ettirmezdim neler yasadigimizi biz biliyoruz.

Birakin dedenizi mutlu edin yaninda olun ne istiyorsa alin gezdirin yedirin icirin. Yapacaginiz en iyi is budur zaten tarih vermeyeyim ancak fazla vakti yok adama kimyasal ilaclari yigip paranizi alacaklar ve adamin icini disina cikaracaklar olmek isteyecek.

Bu konuda doktorlari dinleyin ve pragmatik davranin kurtulma ihtimalini ciddi anlamda gormuyorlarsa dedenize eziyet etmeyin

• doktorunuz tavsiyesi dışına çıkmayınız. alternatif tedavi, hacı hoca üfürükçü vb., bitkisel ilaç vs bunları denemeyiniz bile.

hala bir şans var ama üzgünüm çok düşük. allah acil şifalar versin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-863C807A0 -- 10 Mayıs 2018; 10:16:58 >
  • Genetik ileride sizin de başınıza gelebilir sigara alkol bırak

• Hocam yanlış anlamayın kesinlikle ama özellikle o yaştaki birisini doktorlara teslim etmeyiniz, doktorlara güvenmediğimden değil ancak kemoterapi denlilen eziyeti o yaştaki bir insana yaşatmayınız.

Özel hastanelerde para için çok fazla yorabilirler ihtiyarı, özellikle oralardan kaçınmaya bakın.

Bizim de şu an 92 yaşında akrabamız var, her gün hastaneye yanına gidip geliyoruz, adamın en son elini kolunu bağladılar serumları kabloları vs çıkartmasın diye... o yaşta belki de son günlerinde hastanede yatmak gerçekten zor bir durum. 1 gün yatmak bile çok iğrenç iken haftalarca yatmak hem hastaya hem yakınlarına eziyetten başka bir şey değil.
  • BlancpaiN kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam teşekkürler cevap verdiğiniz için.

• Amin. Yok hacı hoca gibi değil de ne bileyim mesela bağışıklık güçlendirici gıdalar oluyor. Belki iyi gelebilecek bir şeyler vardır diye düşünmüştüm. Doğal gıdalar yani.

• krstarica kullanıcısına yanıt
    Başınız sağolsun sizin de. Anladım teşekkürler tavsiyeler için.

• yeniüye75 kullanıcısına yanıt
    kemoterapide insanlar bağışıklığın azalması yüzünden ölüyor. ve yaş arttıkça bağışıklık daha çok azalıyor. hastayı steril bir ortamda bağışıklık arttıracak şeylerle beslerseniz çok iyi olur.

ve ek olarak kanser taramaları çok önemli. ailenizden biri kanser olmuşsa diğer bireylerinde kanser olma ihtimali var. düzenli kanser taramalarını takip etmenizi öneririm. dedenizin hastalığı 4. evreye ulaşmadan taramada tespit edilseydi çoktan iyileşmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-863C807A0 -- 10 Mayıs 2018; 13:58:45 >
    hastaya iki seçenek sunulur tedavi olma yada olmama.

eğer hasta tedavi olmayı seçmişse bunu tam olarak uygulamalı. hiçbir doktor hastasına zarar vermeyi istemez.

kemoterapiye başlayıp hastalığı yenmek üzere olan hasta kemoterapiyi bırakarak hastalığa yenik düşüyor. böyle olmasını mı isterdiniz? hastasını kaybettiğinde saatlerce ağlayan doktorlar var. bunları o doktorlar yaşıyor. burdan yazmak kolay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-863C807A0 -- 10 Mayıs 2018; 14:7:18 >
  • Teşekkürler cevabınız için. Evet erken teşhis çok önemli gerçekten. Haklısınız bizim de düzenli tarama yaptırmamız gerekiyor.

en başta yazdım eğer tedaviyi kabul ederse tam uymalı ve tercih yapılırken hasta yeterince bilgilendiriliyor. yani her şey hastaya kalmış.

normalde size cevap yazmayacaktım ama başkalarına yanlış bilgiler veriyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-863C807A0 -- 10 Mayıs 2018; 17:7:21 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.