Şimdi Ara

4 GB RAM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sistemim şu şekilde
    ASUS P5W DH DELUXE
    C2D E6600
    4x1 GB Corsair RAM
    ATI x9150XTX

Bu sisteme 2 GB iken 32 bit Vista Ultimate kurdum ve çalışıyordu. Daha sonra RAM ihtiyacı nedeniyle (VMWARE ile ayrı sistemler çalıştırmak için) 2 GB RAM ekledim. BIOStan Memory Remap Feature aktif hale getirdim. BIOS tan 4096 MB RAM görünüyor. Fakat Vistada 3071 MB olarak gözükmekte. Konu ile ilgili araştırma yaptığımda PAE etkin hale getirmek gerektiğini okudum ve "BCDEdit /set nx AlwaysOff & BCDEdit /set pae ForceEnable" komutunu verdim restart ettim ama sonuç aynı. BIOStan Memory Remap Feature disable ettğimde ise BIOS açılışta 3200 MB olarak görüyor vistada ise 3199 MB RAM olarak gözüküyor. Sanki Memory Remap Feature işe yaramıyor gibi.

Anladığım kadarı ile bir miktar adres sistemdeki diğer kaynaklar için harcanıyor ve bu kısım memory olarak adreslenemiyor. OS tarafından görülen RAM boyutunu artırmak adına sistem adreslemeleri ile ne gibi oynamalar yapılabilir? 64 bit OS dışında başka bir çözüm var mıdır?

Teşekkürler.

• hmm ultimate de görmüyorsa vay halimize ..bende 3gb var 4gb yapmayı düşünüyordum bunu yazdığın ii oldu ..sorunu çözersen bizide bilgilendirde önlemimizi alırız
  • Şu an bende yeni 4 gb yaptım benim xp 32bit de 3.25 gb görüyor. Bence vista 4gb tı görmesi gerekirdi şaşırdım!!!
  • Yenimi ögrendin max hoca.
  • ee bu sp1 ile 4gb görücek deniliyor ne iş?? kesinlik kazandımı bu iş beyler
  • Benim bildiğim vista ya da xp olması ile ilgili bir durum değil 32 - 64 bit olması ile ilgili. 32 bit işletim sistemleri max 3.2 gb ram adresleyebiliyor diye biliyorum. 4 ve üzeri için 64 bit lazım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: white_predator

Benim bildiğim vista ya da xp olması ile ilgili bir durum değil 32 - 64 bit olması ile ilgili. 32 bit işletim sistemleri max 3.2 gb ram adresleyebiliyor diye biliyorum. 4 ve üzeri için 64 bit lazım...

kesinlikle dogrudur. Tek yol 64bit. Tabi bi ilk i yapıp virtual adresleme gibi bişi icat eder işletim sistemini işleyişini değiştirmzlerse :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4 GB RAM e 8GB RAM eklemek
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Araştırmalarımdan çıkan sonuçlar:

32 bit vista yada Xp ile 4 GB RAM adreslemek imkansız. Ama bu sadece 32 bit işletim sistemi olmasından değil. MSnin 32 bit olan windows server 2003 Enterprise Edition da 32 bit ama 4 GB ve üstü RAMi PAE (Physical Address Extension) ile adresleyebiliyor. MS özellikle 32 bit vista ve XPde Adreslenebilecek toplam hafıza alanını 4 GB ile limitlemiş. PAE açmak için komut vs de işe yaramıyor bu nedenle. Sistemdeki aygıtlar (örneğin ekran kartı) sahip oldukları memory kadar ve diğer OS ile iletişim için gereken adreslerin hepsi max 4 GB içerisinden harcandığı için donanımınızın RAMi kadar adreslenecek alan kaybediyorsunuz. Mesela benim Ekran kartı 512 MB götürmekte geri kalan aygıtlarda 384 Mb lık adres kullanmakta. RAMleri adreslemek için kalan kısım 3200 MB oluyor böylece

Vista SP1de 4 GB görme olayda aslında adreslemek anlamına gelmiyor. Vista donanımsal olarak 4 GB var diyecek ama adresleme mantığı değişmeyecek. Sadece bizim gibi bu RAMin geri kalanı nerede diyen kullanıcıların ortalığı karıştırmasını engelemeye yönelik bir göz boyama. Araştırmalarımdan okuduğum kadarı ile böyle. Yani MS gene yaptı yapacağını.

64 bit XP yada Vista kullanan varsa 32 bit oyunlar ve programların 64 bit vista yada XP üzerindeki çalışması yada performansı ne durumda?

• Araştırmalarınızdan çıkan sadece sonuç doğru sevgili john galt 32bit "hiçbir windows" 4GB ram i adresleyemez. Büyük ihtimalle de ilelebet adresleyemeyecek. Bunun şu anda bilinen official pacth ile çözümlenmesi de söz konusu değil. Dışarıdan bulduğunuz patch leri de hiç tavsiye etmiyorum. Sisteminizde kararsızlıklara yol açacaktırlar. Devamlı mavi ekran görmek ya da bilgisayarın resetlenmesinden hoşlanıyorsanız o ayrı tabi

Sevgiler, saygılar...
  • 32 bitte de 4 gb görürsün ?? Nasıl ??
    Yamalar mevcut. Zaten 4 gb olarak çalışıyor bide yama yapıyorsun sistemin özelliklerinde 4gb yazıyor. Onun haricinde 64 bit işletim sistemi kurmadan 4 gb yazısı sadece hayal. Bazı arkdaaşlar Vistada oldupunu söylüyor ama 32 bitte yok! 64 bit kurmak lazım..

Saygular..
  • arkadaslar gereken acıklamaları yazmış

ama sunu söylüyümki biz bu konuya bu cvpları daha once sayısını veremediğimiz kadar acıklama yaptık

32bitte 4096 net görme 3072 net görmez bunlar için mutlaka 64bit işletim sistemi yüklü olmalı baska yolu yok
    yamaymıs güncellemeymiş felanmış filanmış boş işler biostanbi ayar sadece biraz daha fazlasını görmenize yardımcı olur
    yoksa yine net göremessiniz bu konu duyuru olsun yaw bi not hazırlansın ana sayfada bugunün bilgisi olarak yayınlansın
  • herkes işletim sisteminin 32 bit olmasından dolayı imkansız olduğunu söylüyor ama yanlış arkadaşlar. İstenirse 32 bit işletim sistemine 4 GB üstü RAM adresleme yaptırılabiliyor. Aşağıda linkine göreceğiniz adreste "Microsoft Windows Server 2003 R2 Enterprise Edition" ve "Microsoft Windows Server 2003 R2 Datacenter Edition" sürümlerinde 4 GB üstü RAm adreslemenin mümkünaolduğu yazıyor ve ben kendi çalıştığım şirketteki sistemlerde ve hizmet verdiğimiz müşterilerimizin sistemlerinde de 4 Gb üstü RAM'in kullanıldığını işletim sistemi kurduğum ve üzerinde ERP yazılımı kurduğum için şahsen biliyorum. PAE bir patch değil Microsoftun 4 GB üstü RAMi adreslemek için geliştirdiği bir ektir ve işletim sistemi içinde yada Service Packler içinde gelir. Ayreten kurulmaz ve mavi ekranda çıkartmaz.

Mesela "Microsoft Windows Server 2003 R2 Enterprise Edition" için göreceğiniz gibi 64 GB kadar destekler. Datacenter için ise bu değer 128 GBtır. x64 yani 64 bit içinse 2 TerraByte'a kadar gider.
    Memory
    128 MB of RAM minimum required; 256 MB or more recommended; 64 GB maximum for x86-based computers; 2 TB maximum for x64 and ia64 computers

Bneim bu konuyu burada sormamın nedeni MS windows 2003 serverlar için desteği var vistada böyle bir ksıtlama yapmamıştır, herhalde bir kaç ayar ile halledilir düşüncesinde idim. Ama araştırınca kazın ayağının öyle olmadığını Microsoftun 32 bit vistada özellikle max adreslemeyi 4 GB ile sınırladığını gördüm.

Nu konuda son sözüm bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.

http://technet.microsoft.com/en-us/windowsserver/bb430827.aspx

Microsoft Windows Server 2003 R2 Enterprise Edition
    Component Requirement
    Computer and processor
    133-MHz processor required; 550-MHz recommended; up to eight processors supported on one server

Memory
    128 MB of RAM minimum required; 256 MB or more recommended; 64 GB maximum for x86-based computers; 2 TB maximum for x64 and ia64 computers

Hard disk
    1.2 GB for network install; 2.9 GB for CD install

Drive
    CD-ROM or DVD-ROM drive

Display
    VGA or hardware that supports console redirection required; Super VGA supporting 800 x 600 or higher-resolution monitor recommended

Top of page

Microsoft Windows Server 2003 R2 Datacenter Edition
    Component Requirement
    Computer and processor
    400 MHz processor required; 733 MHz processor recommended

Memory
    512 MB of RAM required; 1 GB of RAM recommended; 128 GB maximum for x86-based computers; 2 TB maximum for x64 and ia64 computers

Hard disk
    1.2 GB for network install; 2.9 GB for CD install

Other
    Maximums: 64-way capable multiprocessor machine supported for 64-bit processors and 32-way capable multiprocessor machine supported for 32-bit processors

64 bit windwos server 2003 için

http://technet.microsoft.com/en-us/windowsserver/bb405944.aspx

http://www.microsoft.com/windowsserver2003/64bit/x64/datacenter.mspx

http://technet.microsoft.com/en-us/windowsserver/bb405950.aspx

• @ john galt mükemmel bir bilgi..
  • sonuç olarak 32 bit işletim sisteminde, 4gb görmek için neler yapmalıyız ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: UFUK_ŞEN

sonuç olarak 32 bit işletim sisteminde, 4gb görmek için neler yapmalıyız ?

Görmekten Kasıt Sistem Bilgisinde 4 GB yazması ise patchler mevcut
    Ama Görmekten Kasıt 4 GB belleğin kullanılabilmesini sağlamak ise ya 32 bit MS Server Base bir işletim sistemi kuracaksınız
    Yada 64 bit sürüm kullanacaksınız
    Bundan Gayri Yapabilecek maalesef bir şey mevcut değil
  • vista 64 bit ise desteklemesi lazım
  • arkadaşlar bende vista 32 bit 4 Gb Ram i görüyor fakat 3.326 Gb Aygıt yöneticisinde kullanıyor
    Ben de İkinci bir HArdiske Ultimate 64 bit yükledim fakat tüm güncellemelerini yapmama ragmen
    ne sistem nede Aygıt yöneticisinde 4 gb olarak görmüyor 64 bit te 3,326 görüyor
    Bu konuda Acil yardımlarınızı bekliyorum
  • acil ust basligi oku zaten bir tane.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.