Şimdi Ara

4 mevsim kullanabilen lastik-kış lastiği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar kış lastiği almak istiyorum.yalnız arkalara 4 mevsim kullanılabilen goodyear vector 5 önlere ise goodyear ug7 alacağım.sizce bir sorun oluşturur mu?yoksa hepsinivector 5 mi alayım.

HER MEVSİME UYGUN LASTİK

Hava koşullarına kendiliğinden uyum sağlayan bir lastik olduğuna göre, neden yılda iki kez lastiklerinizi değiştiresiniz ki? Goodyear'ın Vector 5'i: Mevsimlere duyarlı teknolojisi, mevsimsel değişimlere uyum sağlama yetisi verir. Böylece her mevsim değişiminde, lastikleriniz bu değişimlere uyum gösterir. Bu benzersiz avantaj Vector 5 lastiğini, mükemmel kilometre ömrü yanısıra, her hava koşulunda üstün performans gösteren, uygun maliyetli bir çözüm yapar.

Vector 5' in özellikleri:
    Vector 5' in özellikleri:Hava koşullarına doğrudan tepki
    Yol zemini koşullarına duyarlılık
    Yıl boyu performans
    Uyum sağlayan hamuru sayesinde, yüksek kilometre ömrü
    Performans Tablosu
    Konfor 3 yıldız
    Kuru Yol 3 yıldız
    Kilometre Performansı 4 yıldız
    Hız 4 yıldız
    Islak Yol 4 yıldız
    Kış 4 yıldız
    buzlu yol 3yıldız

• Goodyear lastikleri iyidir. Babam üç sene kadar yaz kış arabayı durmadan kullanmıştı. Bence Goodyear' ın herhangi bir 4 mevsimlik sersi bile iş görür.

En son Maxxis taktık. Kışı geçirince lastiğin ömrü bitti. Yazın kayış sesi gibi ses çıkarıyordu.
  • bilgilere göre m+s sembolü ile kış lastiği sembolünü taşıyan lastikler kar lastiği sayılacağı belirtilmiş.vector 5 de her iki sembol de bulunmakta
    KAR LASTİĞİ NEDİR?

"Kar Lastiği" diye adlandırılan lastik FREN özelliğinin yanında ÇEKİŞ özelliği de artırılmış Kış Lastiği ’dir. RMA (Rubber Manufacturers Association)’un tanımlamasına ve ASTM ’nin test metoduna göre kış şartlarını temsil eden kaygan bir yolda yapılan çekiş kuvveti testinde "referans lastiğin" çekiş kuvvetinden en az %10 daha fazla çekiş kuvveti sağlayan lastikler Kış Lastiği sembolünün yanında M+S veya M S veya M/S işaretleri taşıyabilmektedirler. Aşağıdaki sembolleri birarada taşıyan lastiklere "M+S Kış Lastiği" veya "Kar Lastiği" diyebiliriz: M+S

M+S "DÖRT MEVSİM LASTİKLERİ" KIŞ LASTİĞİ SAYILIR MI?

"Dört Mevsim Lastiği" olarak da bilinen M+S lastikleri ( M = Mud = Çamur S = Snow = Kar ) ancak Kış Lastiği sembolünü taşıyorsa M+S Kış Lastiği olarak değerlendirilebilir.
    Kış lastiği sembolünü taşımayan M+S lastiklerinin kar üzerinde fren mesafelerinin yaz lastiklerinden daha kısa , ancak kış lastiklerinden daha uzun olduğu saptanmıştır.
    "Kış Lastiği" sembolünü taşımayan M+S "Dört Mevsim Lastikleri" nin kışın iyi bir Kış Lastiği, yazın da iyi bir Yaz Lastiği olamıyacağı mutlaka bilinmelidir.

• Dört mevsim lastikler, yaz şartlarının kuru ve ıslak yollarına ve kış şartlarına uygun geliştirilen bir buluşma noktasıdır. Teknik sebeplerden dolayı, yaz şartları için en uygun lastik kauçuk tipi ve lastik deseni, buz ve karda iyi performans vermez. Dört mevsim lastikleri, dediğim gibi bir arada buluşuruz noktası olduğu için ne mükemmel bir yaz lastiğidir, ne de çok iyi bir kış lastiğidir. Ancak çoğu ortamda yeterince performans gösterdiğinden araba üreticileri tarafından sık kullanılır. Dört mevsim lastiklere kış lastikleri gibi M/S mud and snow ibareleri konur ama yaz performansına uygun hale getirme çabalarından dolayı kış aylarında performans genelde kış lastiklerinden kötüdür. Tahmin edebileceğiniz gibi yazın da daha gürültülü lastiklerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpheios -- 2 Aralık 2007; 10:36:58 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: aliserpil2006

bilgilere göre m+s sembolü ile kış lastiği sembolünü taşıyan lastikler kar lastiği sayılacağı belirtilmiş.vector 5 de her iki sembol de bulunmakta
    KAR LASTİĞİ NEDİR?

"Kar Lastiği" diye adlandırılan lastik FREN özelliğinin yanında ÇEKİŞ özelliği de artırılmış Kış Lastiği ’dir. RMA (Rubber Manufacturers Association)’un tanımlamasına ve ASTM ’nin test metoduna göre kış şartlarını temsil eden kaygan bir yolda yapılan çekiş kuvveti testinde "referans lastiğin" çekiş kuvvetinden en az %10 daha fazla çekiş kuvveti sağlayan lastikler Kış Lastiği sembolünün yanında M+S veya M S veya M/S işaretleri taşıyabilmektedirler. Aşağıdaki sembolleri birarada taşıyan lastiklere "M+S Kış Lastiği" veya "Kar Lastiği" diyebiliriz: M+S

M+S "DÖRT MEVSİM LASTİKLERİ" KIŞ LASTİĞİ SAYILIR MI?

"Dört Mevsim Lastiği" olarak da bilinen M+S lastikleri ( M = Mud = Çamur S = Snow = Kar ) ancak Kış Lastiği sembolünü taşıyorsa M+S Kış Lastiği olarak değerlendirilebilir.
    Kış lastiği sembolünü taşımayan M+S lastiklerinin kar üzerinde fren mesafelerinin yaz lastiklerinden daha kısa , ancak kış lastiklerinden daha uzun olduğu saptanmıştır.
    "Kış Lastiği" sembolünü taşımayan M+S "Dört Mevsim Lastikleri" nin kışın iyi bir Kış Lastiği, yazın da iyi bir Yaz Lastiği olamıyacağı mutlaka bilinmelidir.

• Arkadaşım sana şöyle anlatayım ben ankarada oturuyorum ve burada çok fazla kar yağmaz bende gittim vector 5 aldım birde ben aracımı çok fazla kullanmıyorum aracı alalı 2 sene oldu ama 2 senede 10bin km yaptım eğer sende benim gibi fazla kar olmayan biyerde oturuyorsan 4mevsim al derim..ben lastiği alırken sanayide dükkanı olan komşumun yanına gittim ve GERÇEK TEK 4 MEVSİM LASTİK SADECE GOOD YEAR VECTOR 5 tir dedi bana bikaç yerde daha araştırdım gerçkten doğru...lastiğin performansına gelince;

yol tutuşu gerçekten güzel yazın ses yapar veya iyi durmaz heralde dedim alırken ama inan hiç ses yapmadı ve dediğim gibi fren mesafesi olsun yol tutuşu olsun yazı gayet memnun geçirdim.
    kışın karda pek çıkmadım ama toplamda 7gün falan buzlanma ve hafif karda sürdüm özellikle bizim evin garaja girişi çok dik ve sağa dönerek giriyoruz buzda orayı çıktım sonlara doğru hafif bir pati çekti fakat gaza az bastığım için normal bi şekilde kaymadan çıktım

ankara-bursa, ankara-kayseri, ankara-yozgat arası uzun yola çıktım ve kimi zaman hızım 150nin üstüne çıktığı oldu fakat hiçbir şekilde ters bi durumla karşılaşmadım zaten yanlış hatırlamıyorsam M+S 180km hıza kadar güvenli sürüş sağlıyor.

kısacası dediğim gibi eğer karda arabanı pek sürmüyorsan (tabii gerçek karde performansını denemedim) mantıklı olarak alınabilecek bir lastiktir..zaten diğer lastiklerle yan yana tut aradaki kaliteyi gerçekten anlıyorsun yani

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kış lastiği tavsiyesi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.