Şimdi Ara

4 mevsim lastikler kullanışlı midir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
4.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen kış yerde bit kaç parmak kar varken Sivas güründen geçtim, 4 mevsim takılı 2 çeker suv kadjar yol kenarında pati çekiyordu. Ben de kışlık lastik takılı golf ile qauttro audiyi sol şeritte takip ediyordum.
    Yerde kar varsa ve hava soğuksa, 4 mevsim risktir. Çabuk ılınan Bursa, Sakarya, Kocaeli İstanbul gibi yerlerde belki idare edebilir. Ama her yerde değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kadjarda dört mevsim lastik degil, yaz lastiği takılıdır. Dört mevsim lastik takılı olsa tıpkı sizin gibi yola devam ediyor olurdu.

Hemen uydurmasyon hikayelerle karalamayin kullanmadiginiz bilmediginiz lastikleri.

Ben her kış 1500 metre rakımlı yaylamiza gidiyorum dort mevsimlerle, kış lastiği neyse, o da o, hatta lastikle ilgisi olmayan Falken AS210ları kış lastigi sanar. Ne bilsin dört mevsim olduğunu.

Carseveryoutube
    Araç: 2011 Dacia Duster 4x2 DCI 85 Lastikler: Falken AS210 Euro All Season (Dört Mevsim) Ebat: 215/65r 16 98H
    https://www.youtube.com/watch?v=YX_S8VbEgfU&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carsever -- 16 Ekim 2021; 7:50:6 >
  • Carsever kullanıcısına yanıt

Gayet yeterli bu lastik

Ancak sorun şu :

Kac yil bu performansı devam ettirebilecek?

• Ormanci kullanıcısına yanıt

Hocam oncelikle ben 4 mevsime karsi degilim onu belirteyim. Sadece sunu diyorum; eger ankara gibi soguk ve karli bir yerde kullanacaksaniz alternatif ulasim altyapiniz olmasi lazim. 7/24 kullanabilecek sekilde ankarada kışı cikaramazsiniz. Arkadasin attigi video hicbir sey ifade etmiyor

Tabi ki butce meselesi ancak uygun kullanim kosullari lazim. Ben istanbuldayken tum kisi yaz lastigiyle geciriyordum

Kis lastigi zorunlulugu ticarilerde var yani can tasiyan araclarda var. Devlet riski gormus ki zorunlu kilmis. Onu anlatmaya calistim

• Ormanci kullanıcısına yanıt

Mesajimda buna dair hicbir sey soylemedim. Sadece oncesine cikan cok fazla arac olmus, yoldan belli. O yol kislik lastikle sikintisiz cikilir, onu anlatmaya calisiyorum. Arac yola tutunmak icin debelenip durmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 16 Ekim 2021; 10:44:19 >
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Çok ilginçsiniz :)

"Ankarada bu kis gayet de karliydi yollar, siz o gunlerde kullanmamissiniz anlasilan :) karda kullanmayacaklar icin is gorur lastikler ancak karda imkani yok yola cikamazsiniz"

Yazıyorsunuz. Yola çıkmayı geçin çiğnenmiş kar üzerinde oldukça dik bi rampayı sıkıntısız şekilde tırmanıyorum hala yüzsüz yüzsüz yorumlar yazıyorsunuz. Gerçekten yazık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 16 Ekim 2021; 11:13:41 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt

Bos yolda saga sola yalpayarak cikmissiniz. Orasi dar sokak ve etrafi park halinde araba olabilirdi. O zaman nasil cikacaktiniz ? Hala anlamiyorsunuz. Kislik lastik orayi dimdik cikardi

• masterap M kullanıcısına yanıt
    dostum o araçta conti ts860da kullandım, petlas snowmasterda kullandım. Sağ sola çekmesinin sebebi çekiş kontrol sistemi yok. Hangi lastik yolu daha çok tutar ise kafasını oraya atıyor. Sağda solda araba olsa ortadan giderdim merak etmeyin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Michelin cc kullanıyorum.

İki sene önce aracı aldığımda üzerinde vardı lastikler.5 bin km önce takılmış.

Böyle rezil bi lastik görmedim.

Ben dört mevsimi lastiklerinin pazarlama stratejisi olduğunu düşünüyorum. Yazlık ve kışlık olarak iki ayrı takım almak daha mantıklı

• M.ERTEN kullanıcısına yanıt

Michelin crossclimate ilk jenerasyon ise evet oldukça sıkıntılı bir lastik...

Crossclimate + da oldukça düzeltmeye gittiler.

Ancak sahsi fikrim her ne kadar Türkiye genel anlamda 4 mevsim lastiği crossclimate ile tanımış olsada bence adının hakkını vermeyen bir lastik michelin crossclimate...

NOKİAN Bridgestone ve goodyear üst segment lerde çok daha başarılı...

Bana kalsa falken as 210 bile crossclimate den başarılı sonuç veriyor...

• Yazın yaz, kışın kış lastiği kullanılır. 4 mevsim "Eh işte!" lastiğidir. Kış lastiğini yazın kullanmak, yaz lastiğini kışın kullanmaktan daha tehlikelidir. Fren mesafesi ve yol tutuş azalır. 4 mevsim lastikler kış şartlarında sınırlı bir tutunma sağlıyorlar. Bu da yapılarının yarı kış lastiği özelliği taşıdığı anlamına gelir. Yani bu lastikleri 30-40 derece sıcaklıklarda kullanmak yaz lastiği kullanmaya göre belirli bir risk taşımaktadır.

4 mevsim lastikle ne yazın ne de kışın mevsimine uygun lastikte olduğunuz kadar güvende olamazsınız. Herkes bu lastiğin kış şartlarında hafif karlı yolda aracı yaz lastiğine göre yolda tutmasına bakarak "İyi lastik. Süper!" diyor. Yazın her türlü yol tutar zannediyor. Bu lastiği 365 gün kullanmak için alıyorsunuz. Yazın ne olacak? Ben yazayım. Yaz lastiği gibi yol tutmayacak. Ben almam.

Lastik pahalı ve sarf malzemesi. Bunu gören üreticiler birer ikişer bu lastiklerden piyasaya sürüyorlar. Lastik pahalı olmasa kimsenin tenezzül etmeyeceği lastikler bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teteni -- 16 Ekim 2021; 11:52:4 >

• Bridgestone 4 mevsim kullanıyorum. Bir daha 4 mevsim almam. Geçen yıl biraz kar yağdı İstanbul'a. Hafif buzlanma varken araba kaydı. Hızım 3-5 km'ydi. 10 derece yokuşu da çıkamadı. Patinaj yaptı. Fena da kullanmam arabayı. Kırk yılın başında bir işe yarasın diye aldım. Onda da işe yaramadı.

Videolardaki karda giden 4 mevsimlere de inanmayın. Karda yol tutuş sıfır.

Yazın yaz, kışın kış lastiği. Olay buymuş. Gerisi pazarlama.

Kış lastiği karlı da değil. Yaz kış kullanıldığı için ömrü kısa. Yaz ve kış lastiği kullansam, 6 ay 6 ay kullanılacakları için epey gider.

Toroslarda yaşayan birinin 4 mevsim alması çok anlamsız olur. Boşa gider o para.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Brigestone A005 mi kullaniyordunuz? Bir ara ıslak fren değeri A olduğu için o lastiği almayi düşünmüştüm sonra fiyatindan dolayı Falken AS210 almıştım son anda. İyi ki de Falken dört mevsim almışım o zaman. Karda kışta hiç üzmedi.

• Carsever kullanıcısına yanıt
    Evet A005. Bunların değerlerinin doğru hesaplandığını sanmıyorum. Değerlere göre bunun sesi az olmalı ama hayvan gibi sesi var.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 4 mevsim lastikler karda yürür ama durma mesafesi yaz lastiğine yakındır. Buz üstünde gidemez duramaz. Allah korusun gece uzun yolda gizli buzlanmada araç direk kontrolden çıkar, öyle bir koşulda kış lastiğiyle gizli buzlanmayı nerdeyse hissetmezsiniz. Kış lastiği olarak kesinlikle michelin, continental, Bridgestıne, goodyear sıralamasını kullanmalı diğer markaların yüzüne bile bakmamalısınız. (Diğer markaların bazıları ilk yıl iyi sonuç verenleri olabiliyor ama 2.sene yaz lastiği gibi davranmaya başlıyorlar)

4 mevsim lastikleri yazın sıcak havalarda yol tutuşu zayıflar ses yapar kayma yapar. Bu lastikler en idel 8 ile 28 derece arasında iyi iş çıkarıyorlar.

Ayrıca 4 mevsim lastiklerin çoğu M+S sembolü taşır. Yani karlı ve çamurlu yerlerde, arazi yollarında da aracı sorunsuz götürebilirler.

• True_Sun kullanıcısına yanıt

Doğrudur ustam,sonraki üretimlerde düzeltme yapmış olabilirler.

İnanın hiç memnun değilim.

Çabuk patinaja düşüyor+yol tutuşu berbat ve frenleme mesafesi de sıkıntılı.

Arabam aile aracı olduğu için hızlanması vs çok ağır.zaten sakin kullanıyorum limitlere uyduğum için sorun yaşamadım hiç.

Birazcık gaza basmayı seven vatandaşlar için uygun olduğunu düşünmüyorum

Toplamda 20 bin km yapılmış bi lastiği de atmak istemiyorum,

2. El versem 500 tl bile vermezler.

O yüzden bi süre daha kullanacağım mecburen.

• canibeyaz C kullanıcısına yanıt

Gercek dört mevsim lastikler (3PMSF logolu) testlerde kıs lastiklerini referans alırlar, durma mesafeleri de karda kış lastiklerine yakındır.

Sizin bahsettiginiz M+S yaz lastikleridir, 3PMSF logosu yoktur, genellikle SUV araçlarda bulunur. Karda yaz lastiği gibi davranış sergiler.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.