Şimdi Ara

4 mevsim lastikler kullanışlı midir? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
4.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu sıralamaya Nokian da eklenmeli bence. Vede buz performansı için katılıyorum kışların sürtünme katsayısı daha fazla ve vakum etkisi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eğer çok kar yağmur varsa bulunduğunuz yerde vektor sesason, yumuşak geçiyorsa cc+ alıp yola devam edebilirsiniz, Kütahya da vektor sesason ikiyıl kullandım, şimdi iznikte yim iki yıldır da cc+ kullanıyorum . Keşke set alsaydım demedim. Cc+ 140 dan sonra gezdirme yapabiliyorum ki sürekli gidilen hız ve sürekli olan şey değil. Bu lastikler bitsin yine dört mevsimden devam. Yazlık kışlık amelelik gibi gelmeye başlıyor Bi süre sonra.

• Jocker35 J kullanıcısına yanıt

ben 5bin km'deki yaz lastiklerini verip geçtim geçen ay. ama yaz lastiğimizn ıslak performansından hiç memnun değildim ayrıca yaz lastiğine göre gürültüsü yüksekti.

şayet mevcut lastikten memnun olsaydım 4 mevsim yerine kış lastiği alıp, bir takım da kara jant almaktı esas planım.

• Falken AS210 her türlü yol koşulunda gayet yeterli bir lastik. Kullanıcı geri donutu de çok fazla, çok satılan bir lastik. Türkiye üretimi olması da nispeten rakiplerinden uyguna satın almayı sağlıyor.
    Zaten bu lastiği görenlerin çoğu kış lastiği sanar.
    4 mevsim lastikler kullanışlı midir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Carsever kullanıcısına yanıt

3PMSF belirleyici bir standarttır. Örneğin 60km hızda buz üstünde 10m mesafede duracak kriteri vardır. Bu kiritere uyan her lastik o logoyu kullanır. İyide kaliteli bir lastik 5 metrede duruyor diğeri 10metrede duruyor bunu kullandığın zaman aradaki farkın uçurum olduğunu anlıyorsun. 3pmsf logolu birsürü arazi lastiği var ama buz üstünde gerçek kış lastiğinden çok çok geride kalıyorlar.

M+S nin yazla kışla alakası yoktur. Mud and snow, yani çamur ve kar destekli anlamına gelir. Buda lastiğin yapısının dişli olduğunu ve bu dişler sayesinde çamur ve kar gibi yumuşak zeminlerde bu malzemelere dişlerini geçirerek ilerleyebilmesi anlamını taşır.

• Mhmmd.239 M kullanıcısına yanıt

WR SUV3 kullandım 2.kış çöpe attım ama birçok ülkede övülen bir marka olduğunu biliyorum belki GEN3 ler kalitesi çıkmış olabilir bu tecrübemden sonra bidaha nokiana yanaşmıyorum.

• canibeyaz C kullanıcısına yanıt

M+S yaz lastikleri karda yaz lastikleri gibi davranırlar. Çok fazla M+S yaz lastiği deneyimledim. M+S yazısının hiçbir standartı yok.

Örneğin Michelin bu SUV lastiği, karda yaz lastiginden hicbir farkı yok.

Dikkat edersen M+S için bi standarttır demedim. Bunu yazan üretici diyor ki bu lastik çamur ve karda ilerleyebilmesi için dişli olarak yaptım. Sizin yolladığınız lastiktede dişler açıkça görülüyor. Ayrıca ben şu anda latitude cross kullanıyorum kullandığım lastik M+S ve 3pmsf yok ama 30 cm karı yara yara gidiyor fakat karın altı buzsa dur durdurabilirsen

örnek videolarımı izleyebilirsin

Yaptığımız kar aktivitelerinden ufak bir anı.

4 mevsim lastikler kullanışlı midir?TechnicLazyoutube
    Yaptığımız kar aktivitelerinden ufak bir anı.
    https://www.youtube.com/watch?v=LINjmtUNPh4&feature=youtu.be

Yayla Yolu Kar 2021

SUV tipini bilmem binek ve wrd4 için demiştim. SUV lar ağır ve güclü nokian yumuşak hamur yumuşak yanak erimesi Doğal

Ben de Duster aracımda yaz/kış tam 50bin km BF Goodrich Urban Terrain kullandım, şimdiye kadar kullandığım en iyi lastikti diyebilirim. Ama stok sorunundan ve fiyat yüksekliğinden tekrar alamadım.

Evet çok iyi bir lastiktir. Ben bu kış kar lastiği alıcam. asfaltüstü buzlanmalarda mevcut lastik güven vermiyor.

• Cross climate ilk çıktığında aldım zira her bahar lastikçilerde sıra bekle, lastik sakla eziyetinde in kurtulmak istedim ancak lastik bir yaz bir kış geçirdikten sonra ne yazın ne kışın hiç tat vermedi, daha da almam dedim. Cross climate plus çıktı dayanamadım iki aracıma birden aldım. Ancak yine aynı pişmanlık, özellikle karda tam bir rezalet, güvenip yola çıkılmaz. Şehir: Ankara. Geçen kışı kar çorabı ile geçirdim.

• elliyedi E kullanıcısına yanıt
    Siz ankarada kışlık gibi davranan yazlık lastik tercih ettiğiniz için sıkıntı yaşıyorsunuz. Sizin yaz lastiği gibi davranan kışlık lastiği tercih etmeniz lazım. Örnek olarak falken as210

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yabancı bir kaynakta buldum. Bu standart in olması şaşırttı...
    Laufenn için...

"Yeni Laufenn G FIT 4S, Avrupa yollarında dört mevsim lastikler için geleneksel olan 3PMSF (3 Peak Mountain Snowflake) işareti ile sertifikalandırılmıştır......"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 17 Ekim 2021; 11:1:56 >
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt

as210 için bende aynı görüşteyim. Daha kış odaklı bir lastik. Kışın yaza göre daha iyi duruyorum. Tozlu asfaltta ne duruyor ne kalkıyor araç. Çok hafif bir rampada normal gazda lastikler patinaja düştü çok şaşırdım. Ama kışın karda ne patinaja düştü nede frenlemede sıkıntı yaşattı. Bir daha alır mıyım almam.

• ezimuse kullanıcısına yanıt

Ben 2019da kendi aracıma almıştım hâlâ kullanıyorum, geçen ay da eşimin aracına aldim, yazliklari da kisliklari da sattim, cebimden para çıkmamış oldu.

Birçok dört mevsim lastik deneyimim olduğu için Falken AS210un , ülkemiz şartlarıda birçok lastikten daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

Bazen kullanıp da cok memnun kaldığınız lastiği bir sonraki zaman alamayabiliyorsunuz (stok sorunu, fiyat pahalılığı vb)

O nedenle tek bir lastiğe odaklanmamak lazım, fırsat varsa deneyimlemek gerek.

• 2019 dan beri Petlas PT 535 4 mevsim M+S lastiğini kullanıyorum ,Ankara yaz kış , Kayseri Kış , Antalya yaz ,İzmir yaz hiçbir sıkıntı yok

Kışlık lastiklerimde yeni olmasına rağmen sök tak balans da lastikler daha çok zarar gördüğü için 4 mevsime geçtim iyi ki de geçtim

Petlas ın deseni de güzel yazın yazlık lastiklerle aynı yakıt ortalamam var 4 mevsim lastikler kullanışlı midir? 

Jant koruması da var

Etiketde yakıt E ancak Araçtaki önceki lastiğim continental idi ve C yakıt etiketliydi.Petlas C etiketli contiyle aynı yakıt ortalamasını tutturuyor yani E sizi aldatmasın

İncek tarafında yeni yağan 5cm karda sürdüm , zaten kardan kapalı yol bulmak zor heryer hemen temizlenip tuzlanıyor

Yazlık lastik 4 mevsim karşılaştırması

• Goodyear 4 mevsim modeli var vect.4 g2 modeli testlee başarılı ve 120 hız ve araç kuruda yazık yol tutuş zayıflar ama açkk da napcan

• Kiş lastiği aldım arkadaslar lassa

• Jocker35 J kullanıcısına yanıt
    Fren mesafenizi ıslakta 2 kat arttırın çünkü o lastik durdurmuyor. Aman dikkat.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.