Şimdi Ara

4 Modem Tek routers

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Şuan 6 adet wireles modem ve herbirinde adsl bağlantım var.Bunları network yapmak içinde 1 adet routerım mevcut.
    Amacım bu 6 adet modemi tek routerden çıkış yaparak 6 veya üstü kullanıcıya dagıtmak böyle birşey mümkünmüdür? Daha önce yapanlarınız varmı?

• En az 6 Wan girisi olan bir router ile yapabilirsin.
  • Sizden destek cvp gelmediği için zyxel teknik desteği aradım. Dediğiniz gibi elimdeki NVG-417 model router çoklu ssid desteklemediği için bana yardımcı olamadılar sitelerine girdiğimde G-4100 v2,NWA-3100 şu iki modelin çoklu ssid desteklediğini gördüm fakat teknik serviside konu hakkında yardımcı olup net bir cevap veremediler.
    Teknik yöneticileri ise bunu router yerıne ZYXEL ZYWALL USG 300 200VPN FIREWALL ile çözebileceiğimi belirtti(1.953,00 USD + KDV) Maliyeti oldukça yüksek oldugu için şuan duraksadım aslında :S

Yapmak istediğim şey şuan mecburi olarak 6 farklı adsl bağlabntı kullanmaktayız. He gene normal bir kablolu switch ile bunu çözmek mümkün aynı netwrokte manuel IP verildiğinde sorun çıkmıyor. Asıl amacım kablo derdimin ortadan kalkması ve 1 adet HP Laserjet m2727nf marka yazıcıyı PCl network yerine kablosuz kullanmak istiyorum.
    Bunun için her türlü öneriye açığım tabii...
    Elimdeki malzemeler
    Zyxel P-662HW-D1 6 Adet
    Zyxel Kablosuz N usb adaptör
    Digitus Wireless Lan Print Server

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.dizman -- 7 Aralık 2010; 17:15:38 >

• Yapmak istediğiniz şey temelde 6 wan bağlantısın lan üzerinde kablolu ya da kablosuz olarak birleştirmek ise bu işe load balance deniliyor.

bunun için loadbalance yapabilen bir router gerekiyor.

Örnek olarak "RV016 Multi Wan +16 Port VPN Router" 1200 Tl gibi bir fiyatı olsa gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nacer

Yapmak istediğiniz şey temelde 6 wan bağlantısın lan üzerinde kablolu ya da kablosuz olarak birleştirmek ise bu işe load balance deniliyor.

bunun için loadbalance yapabilen bir router gerekiyor.

Örnek olarak "RV016 Multi Wan +16 Port VPN Router" 1200 Tl gibi bir fiyatı olsa gerek.

Peki ben 6 wan bağlantısını tek bir switch'te toplayıp ordan isteğe bağlı dağıtabilirmiyim?
  • 6 WAN bağlantısını loadblance yapabilen bir router ile LAN üzerinde istediğiniz kadar PC ye dağıtabilirsiniz.
    Switchile modemleri değil clientları biraraya getirebilirsiniz.
  • Hmm ustad peki şöyle izah edeyim ben sana Bizde şuan kurulu bi vpn var 14 şube ile aramızda şimdi ben bu 6 adsl'ide bu vpn e dağil edecegım fakat ortak kullandıgımız yazıcıyı tek bı kullanıcıya yerel olarak tanıtsam onun uzerınden paylassam olurmu? yada daha fazla masraf yapmadan bu yazıcıyı ortak duruma nasıl getirebilirim?
    İlgin için teşekkurler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.