Şimdi Ara

4 port modemi (net bağlantısı yapmadan) switch olarak kullanma?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evde 2 adet bilgisayar var 1 i masaüstü 1 i laptop ve modemime 2 kişi daha bağlanıyor fakat sorun şu ki 4pc birden bağlanınca net 8b olmasına rağmen 4ümüz rahatca warcraft oynayamıyoruz kablolu bağlanan gayet akıcı oynuyor ama kablosuz olanlarda bi tekleme oluyor.

aklıma şöyle birşey geldi bilmiyorum olur mu ama

elimde şuan tek port wireless modem var ve birde 4 portlu modem var ve ben bu tek portlu modemin ağ kablosunu diğer modeme(sadece adaptör takılıyken) 1.portuna taksam ve diğer çıkışları da pclere bağlasam switch görevi görür mü yanı dağıtır mı?

• aynı sıkıntıyı ben başka bir şekilde yaşadım. sorun şu ki modemin kendi üzerindeki wifi'yi kullanınca malesef modem
    kablosuz alıcılara üvey evlat muamelesi yapıyor. ben harici bir ap ile wifi'yi dağıtarak bu sorunu çözdüm.
    sanırım elindeki 4 portlu modemde wifi yok. bence şöyle yap. internet bağlantını 4 portlu modem ile sağla
    tek portlu modemini ap gibi kullan.
  • switch almaya karar verdim yinede saolsun cevap veren vermeyenler....
  • Hocam alma swich parana yazık swich olarak kulanırsın bende oyle yapiyorum.Anlatayım sana Adsl modemler ip ataması yapar yani her pc ye ip ataması yapar medemin ip ataması yapcak sen swich oalrak kulanacağın modemide takarsan oda ip atayacak tabiki olmayacak 2 side çakışacak hup yani swich oalrak kulanacağın modemin arayüzne gireceksin dhcp sini kapayacaksın yanı onun ip atamasını kapayınca sana swich olur .Yani onu kapayınca adl modeminkini otamatık oalrak aktarır alsana swich k.gggg

Birde dostum modem ile swich olarak kulanacağın cihazların arayüzne girerken 2 side aynı olsun misal modem ki 192.168.1.1 ise swich olarak kulanacağın 10.0.0.0.0 dır swich olarak kulanadığını değiştireceksin 192.168.1.2 yap aynı yaparsan çakışır ara yüzlere giremesin ayrıca modem olarak kuandığın cihazın dhcp sinde ip başlama var işte 192.1681.1 den 192.168.1.254 der sen ilk başlangıcı 192.168.1.3 yaparsan hiç bir karışıklık olmaz kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasta32 -- 13 Kasım 2011; 7:25:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.