Orjinalden alıntı: BauglirXul Öyle bir imamın arkasında durmalı ki, derdi. Tekbir alırken Kabe'yi görmeli...
bu söz doğrudur. Okuduğum bir yazıya göre (yanlış hatırlamıyorsam Ayasofya'da) Fatih Sultan Mehmet han cemaatine iki rekat namaz kıldıracaktır. Tekbir alır, daha sonra ellerini bağlamadan bir daha tekbir alır. Sonra yine ellerini bağlamaz ve üçüncü kez tekbir alır ve sonra ellerini bağlayıp namazı devam eder. Namazdan sonra etrafındakiler, "sultanım sanki bayram namazı kılar gibi yaptınız, biz birşey anlayamadık" dediklerinde, Ben tekbir getirdiğimde KABE yi gözümün önünde görürüm..ilk tekbirde göremeyince ellerimi bağlamadım, daha sonraki tekbirimde de KABE yi göremedim..Ancak üçüncü tekbirimde KABE gözümün önündeydi ve bende ellerimi bağladım. der.
Osmanlı böyle namaz kılarmış... bunu ayrıca bazı hafızlardan da duymuştum.
quote:
Orijinalden alıntı: Bashful.Man
quote:
Orjinalden alıntı: BauglirXul Öyle bir imamın arkasında durmalı ki, derdi. Tekbir alırken Kabe'yi görmeli...
bu söz doğrudur. Okuduğum bir yazıya göre (yanlış hatırlamıyorsam Ayasofya'da) Fatih Sultan Mehmet han cemaatine iki rekat namaz kıldıracaktır. Tekbir alır, daha sonra ellerini bağlamadan bir daha tekbir alır. Sonra yine ellerini bağlamaz ve üçüncü kez tekbir alır ve sonra ellerini bağlayıp namazı devam eder. Namazdan sonra etrafındakiler, "sultanım sanki bayram namazı kılar gibi yaptınız, biz birşey anlayamadık" dediklerinde, Ben tekbir getirdiğimde KABE yi gözümün önünde görürüm..ilk tekbirde göremeyince ellerimi bağlamadım, daha sonraki tekbirimde de KABE yi göremedim..Ancak üçüncü tekbirimde KABE gözümün önündeydi ve bende ellerimi bağladım. der.
Osmanlı böyle namaz kılarmış... bunu ayrıca bazı hafızlardan da duymuştum.
Daha önceden okumuştum aynı hikayeyi ama yine okumak hatırlamak çok güzel geldi emeği geçen arkadaşa teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: YaYa
Daha önceden okumuştum aynı hikayeyi ama yine okumak hatırlamak çok güzel geldi emeği geçen arkadaşa teşekkürler
Alıntıları Göster
Okumuştum tekrar okudum
Sağolasın.
quote:
Orijinalden alıntı: Prokizya
Okumuştum tekrar okudum
Sağolasın.
Alıntıları Göster
osmanlı padişahlarının hepsine ayrı ayrı hayranımdır zaten çok güzelmiş saolasın kardeş
quote:
Orijinalden alıntı: u_haluk
osmanlı padişahlarının hepsine ayrı ayrı hayranımdır zaten çok güzelmiş saolasın kardeş
Alıntıları Göster
Yorum yapanlara selam olsun
quote:
Orijinalden alıntı: BauglirXul
Yorum yapanlara selam olsun
Alıntıları Göster
Güzel paylaşım.. Teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: ß.m.Ø
Güzel paylaşım.. Teşekkürler.
Alıntıları Göster
Mükemmel bi yazı. paylaşım için teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: rabesantrata
Mükemmel bi yazı. paylaşım için teşekkürler.
Alıntıları Göster
Avrupa kralları nerde bizim padişahlarımız nerde...
paylaşım için teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: Fetih
Avrupa kralları nerde bizim padişahlarımız nerde...
paylaşım için teşekkürler.
Alıntıları Göster
he ben bunu biliom babam anlatmişti deişik anlatmişti biraz o.
quote:
Orijinalden alıntı: :.Batsu.:
he ben bunu biliom babam anlatmişti deişik anlatmişti biraz o.
Alıntıları Göster
Teşekkürler etkileyici !!
quote:
Orijinalden alıntı: cuulman1
Teşekkürler etkileyici !!
Alıntıları Göster
Çok teşekkür ederim. Açtıgın konuları çok beğendim sağol
quote:
Orijinalden alıntı: mekir
Çok teşekkür ederim. Açtıgın konuları çok beğendim sağol