Şimdi Ara

4 ohm 3 watt hoparlör için amfi önerisi(TDA2822M Yapıldı.) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
337
Cevap
1
Favori
24.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu arada bass yapmadık bass çok şarj yermi ayrıca bass için ayrı bi aletmi lazım hoparlörle olurmu oda. bu devreyle ses çıplak çıkıcak cok
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkansevke

bitmedi hala 12.8 dedim ya ilk şarj daha

Tamam bitince haber ver
  • quote:

bu arada bass yapmadık bass çok şarj yermi ayrıca bass için ayrı bi aletmi lazım hoparlörle olurmu oda. bu devreyle ses çıplak çıkıcak cok

Önce bu amfiyi bir yapabilelim.Olursa deneriz bas yetersiz gelirse o zaman bir şeyler yaparız
  • http://www.poweranalog.com/pdf/PAM8002.pdf

Bende radyo, SD Kart, Usb Flash okuyuculu mp3, radyo, saat, alarm, bilgisayar haporlörü olarak kullanılabilen şarjlı bir ufaklık var. En düşük sesi bile ortalığı yıkıyor. En yükseğini hiç sorma. Senin için içini açtım. Bit kadar bir amfi entegresi çıktı karşıma şaşırdım. PDF i yukarda bir bak istersen. İçinde telefon bataryası kılıklı birşey var. Şarjıda epey gidiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: goçhisar

http://www.poweranalog.com/pdf/PAM8002.pdf

Bende radyo, SD Kart, Usb Flash okuyuculu mp3, radyo, saat, alarm, bilgisayar haporlörü olarak kullanılabilen şarjlı bir ufaklık var. En düşük sesi bile ortalığı yıkıyor. En yükseğini hiç sorma. Senin için içini açtım. Bit kadar bir amfi entegresi çıktı karşıma şaşırdım. PDF i yukarda bir bak istersen. İçinde telefon bataryası kılıklı birşey var. Şarjıda epey gidiyor.

/>

Bayağı kullanışlı bir şeymiş

Hocam sizce TDA2822M 'nin sesi nasıl olur?

• 2822 ile 3W hoparlöre amfi yapmak evlere yemek servisi için motorsiklet yerine damperli kamyon kullanmaya benzer biraz. Çok yakıyor, az verimi var.

2822 düz transistör yapısıyla opamp tipi bir amfi. 8002 ise PWM mod fet sürücülü bir amfi. Üzerinde anti-saturation sistem var. Bu sistemle hoparlördeki patlama, cızlama olayından kurtulursun. Tepki süresi çok iyi olduğu için 3w güçle çok güzel bir ses veriyor. PWM frekansı 300KHz de.

İnan 8002 gibi 1,5mm kare şeklinde bir entegreden böyle bir güç çıkabileceğini düşünmemiştim. Radyoyu çok açınca alt komşu şikayete geliyor, gerisini sen düşün.

Elinde imkan varsa Class-D amfi entegrelerinden bul. Elimdeki bu radyo çin malı ve içindeki parçalardan daha ucuz. 50TL

• quote:

2822 ile 3W hoparlöre amfi yapmak evlere yemek servisi için motorsiklet yerine damperli kamyon kullanmaya benzer biraz. Çok yakıyor, az verimi var.

2822 düz transistör yapısıyla opamp tipi bir amfi. 8002 ise PWM mod fet sürücülü bir amfi. Üzerinde anti-saturation sistem var. Bu sistemle hoparlördeki patlama, cızlama olayından kurtulursun. Tepki süresi çok iyi olduğu için 3w güçle çok güzel bir ses veriyor. PWM frekansı 300KHz de.

İnan 8002 gibi 1,5mm kare şeklinde bir entegreden böyle bir güç çıkabileceğini düşünmemiştim. Radyoyu çok açınca alt komşu şikayete geliyor, gerisini sen düşün.

Elinde imkan varsa Class-D amfi entegrelerinden bul. Elimdeki bu radyo çin malı ve içindeki parçalardan daha ucuz. 50TL

/>

/>

Hocam ben şimdi TDA2822 amfisini yapmaya uğraşıyorum çünkü benim gibi bir amatörün bile yapabileceği basitlikte

Bu Class-D amfileri hakkında daha fazla bilgi verir misiniz? (Zahmet Olmazsa)

• Senin kullandığın entegre Class-AB. Çok yönlü transistörle sesin tamamını çıkışa veren tipteki amfi devresi.

Class-D amfi devresi ise gelen sesi PWM sinyaline dönüştürüp sonra çıkışa veren mosfetli yapıdır.

PAM8002 için sadece iki adet 0,1uF kondansatör bağlaman yeterli. Gerisi giriş, çıkış. Birde ses girişine bir pot bağlayıp sesi kısmak isteyebilirsin 3 parça eder ;)

2822 de enaz 10 tane devre elemanı bağlaman gerekiyor.

PAM8002 bayaa amatörler için tasarlanmış gibi duruyor :D

CTRL ucunu da + ya bağlıyorsun. Miss gibi amfi devresi.

• quote:

Senin kullandığın entegre Class-AB. Çok yönlü transistörle sesin tamamını çıkışa veren tipteki amfi devresi.

Class-D amfi devresi ise gelen sesi PWM sinyaline dönüştürüp sonra çıkışa veren mosfetli yapıdır.

PAM8002 için sadece iki adet 0,1uF kondansatör bağlaman yeterli. Gerisi giriş, çıkış. Birde ses girişine bir pot bağlayıp sesi kısmak isteyebilirsin 3 parça eder ;)

/>

bu entegreyle şemadaki gibi yapıp başka bir şey yapmadan kullnaıyormuyuz süper :D güç tüketimi nasıldır tda2822 ye göre. ayrıca bu mono

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkansevke -- 6 Ağustos 2012; 1:52:06 >

• PWM mode entegreler çok az enerji tüketir. sendeki iki hoparlöre 3W veriyor bu bir taneye 3W, sendeki o kadar aşırı kayıplı ki üzerinde özel soğutucu yeri bile var, bu 1,5mm (milimetre) bir cetvel al ve boyutunu tahmini gör. Bu kadar küçük bir entegreden çift hoparlör bekleme zaten ;)

Az yakmasını soğutucu ihtiyacı bile olmamasından anla. Bak boyutunu görmen için bir fotosunu çektim, 1TL var yanında. Yeni teknolojinin gözünü seveyim. Üst modellerinde programlanabilme özelliği de var. Kendi ayarlarınla bas, tiz, filtreleme ayarı yapabiliyorsun. Yine milimetre büyüklükte. Temiz ses veriyor. Ama programlanabilir versiyonu için jtag felan biraz uğraştırır, acemi usulü dediğin için sana uymaz ;)

TDA 36mm imiş. Aynı alana 24 tane bundan sığar...

4 ohm 3 watt hoparlör için amfi önerisi(TDA2822M Yapıldı.)

• quote:

PWM mode entegreler çok az enerji tüketir. sendeki iki hoparlöre 3W veriyor bu bir taneye 3W, sendeki o kadar aşırı kayıplı ki üzerinde özel soğutucu yeri bile var, bu 1,5mm (milimetre) bir cetvel al ve boyutunu tahmini gör. Bu kadar küçük bir entegreden çift hoparlör bekleme zaten ;)

Az yakmasını soğutucu ihtiyacı bile olmamasından anla. Bak boyutunu görmen için bir fotosunu çektim, 1TL var yanında. Yeni teknolojinin gözünü seveyim. Üst modellerinde programlanabilme özelliği de var. Kendi ayarlarınla bas, tiz, filtreleme ayarı yapabiliyorsun. Yine milimetre büyüklükte. Temiz ses veriyor. Ama programlanabilir versiyonu için jtag felan biraz uğraştırır, acemi usulü dediğin için sana uymaz ;)

TDA 36mm imiş. Aynı alana 24 tane bundan sığar...

o zaman ben tda2822m yi ypaıcağıma pam8002 alıp birde 2x 0.1uF ve 2x 1uF alıp daha düşük maliyete daha iyi bir aletmi yapıyorum. doğrumu anlamışım. :D ve bu devrenin çalışma voltajı ne kadardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkansevke -- 6 Ağustos 2012; 7:39:38 >

• 8002 2,5~5,5v 3W (mp3 player)
    8610 7~15v 2x10W (LCD Televizyon)

TDA2822 (Kasetçalar)
  • quote:

Senin kullandığın entegre Class-AB. Çok yönlü transistörle sesin tamamını çıkışa veren tipteki amfi devresi.

/>

Hocam o zaman ben direk bunu yapsam daha iyi olur hem pcb falan derdi yok ama size bir şey sormak istiyorum.

Buna jackı falan nereden bağlıyoruz?

2-GND ve PGND'den çıkan kablolar ne işe yarıyor?

• Bu entegrenin 9 çıkışlı ve 8 çıkışlı modeli var. Sen 8 bacaklı olanı kullanacağından fazladan gnd ucunu görmezden gel. In+ ve In- uçlarına giriş jakı, out+ ve out- uçlarınada hoparlörün jakı bağlanacak.

Buradaki 3. sayfadaki entegre paketine göre düşün. 2. sayfadaki alttan lehimlemeli olanı kullanmayı düşünüyorsan kolay gelsin.
  • quote:

Bu entegrenin 9 çıkışlı ve 8 çıkışlı modeli var. Sen 8 bacaklı olanı kullanacağından fazladan gnd ucunu görmezden gel. In+ ve In- uçlarına giriş jakı, out+ ve out- uçlarınada hoparlörün jakı bağlanacak.

Buradaki 3. sayfadaki entegre paketine göre düşün. 2. sayfadaki alttan lehimlemeli olanı kullanmayı düşünüyorsan kolay gelsin.

Hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

Hocam jackın sol ve sağ tarafını nasıl bağlıyoruz?

Birde VDD tam olarak ne oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herdogan80 -- 6 Ağustos 2012; 13:15:37 >

• Vdd 2,5v~5v arasında artı uç.

Mikrofon olmadığı için uçları dikkate alacaksın. Entegrelerin - hoparlör çıkışlarını ground yazan kısma, artı uçlarını da sağ ve sol çıkışlarına denk gelecek şekilde bağlayacaksın.

Girişte aynı şekilde. en alt kısım şaseye, sağ sol uçlarıda IN+ ya bağlanacak. İki adet entegre kullanacaksın.
  • quote:

Vdd 2,5v~5v arasında artı uç.

Mikrofon olmadığı için uçları dikkate alacaksın. Entegrelerin - hoparlör çıkışlarını ground yazan kısma, artı uçlarını da sağ ve sol çıkışlarına denk gelecek şekilde bağlayacaksın.

Girişte aynı şekilde. en alt kısım şaseye, sağ sol uçlarıda IN+ ya bağlanacak. İki adet entegre kullanacaksın.

iyide mp3 playerlarından ok az ses çıkyıor fakat bu devre 3w ses çıakrtıcak dimi 1 hoparlörden bide başka şeyler karıştırmısssınız ben pam8002 , 2x 0,1uF, 2x 1 uF alsam işimiz görücekmi bu kadarı. bir potansiyometreyi nereye bağlıayacaz,

acele edinnn :D babam çarşıya çıkıyor alıncakların lsitesini vericem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkansevke -- 6 Ağustos 2012; 15:49:27 >

• sterio istiyorsan 2 adet entegre istemelisin. pot 8002 nin ses girişine bağlanacak.
  • quote:

sterio istiyorsan 2 adet entegre istemelisin. pot 8002 nin ses girişine bağlanacak.

abi çok sağol ama ksura bakma tam cevap vemriyosun gerçekten sıkıştım şu durumda yani babam gidecek ve eline liste vermem gerekiyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: certy

quote:

quote:

sterio istiyorsan 2 adet entegre istemelisin. pot 8002 nin ses girişine bağlanacak.

abi çok sağol ama ksura bakma tam cevap vemriyosun gerçekten sıkıştım şu durumda yani babam gidecek ve eline liste vermem gerekiyo

2 tane 100nF, 1 tane 1uF ve malum entegre. Besleme için bir tane 100nF ve 2200uF 16V.

pam 8002 içinmi bunlar. besleme için olanları nasıl kullanıcam. ve sence tda2822 mi kullaniyim bunumu
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.