Şimdi Ara

4 ohm 3 watt hoparlör için amfi önerisi(TDA2822M Yapıldı.) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
337
Cevap
1
Favori
24.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: furkansevke

varya babamın pcb almadığını hissediyorum hayallerim suya düşer :S

Ne oldu sonuç ?

Not:İmzan kural dışı ( resim boyutu 100X100 olmak zorunda )
  • babam geldi. dedim işte pcb perhidrol tuz ruhu almamış onları ayrı sanıyomuş allahım ya. neyse breadboard üzerinde deneme yapıcam sonucu iletirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: certy

quote:

quote:

quote:

İmzan kural dışı.

ndn kulüpler dışında resim koyulmuyormu

Resmin boyutu çok büyük. En fazla 100x100 olabilir.

yahu bu elektronikci 100 uF 16v yerine 100uF25v vermiş değişen bir şey olurmu
  • quote:

babam geldi. dedim işte pcb perhidrol tuz ruhu almamış onları ayrı sanıyomuş allahım ya. neyse breadboard üzerinde deneme yapıcam sonucu iletirim.

Valla devre çok karışık breadboard üzerinde yapmak zor olur ama sana şimdiden başarılar
  • yaptım devreyi ama malesef sanki hiç amfi kurmadan bağlamışsız gibi ses çıkartıyor karınca seviyesinde devredemi hata var bendemi tam görünüm dosyasına bakarak yaptım + lara - lere dikkat ettim
  • quote:

yaptım devreyi ama malesef sanki hiç amfi kurmadan bağlamışsız gibi ses çıkartıyor karınca seviyesinde devredemi hata var bendemi tam görünüm dosyasına bakarak yaptım + lara - lere dikkat ettim

Kabloları kontrol ettin mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet
  • certy yardım ett
  • quote:

quote:

certy yardım ett

Kondansatörleri ters takmış olabilirsin. Beslemeyi ters vermiş olabilirsin. Çizdiğim devre sorunsuz. Şimdi yine kontrol ettim.

kondanstörlerin entegreye takılan abcağı + değilmi. entegreyi doğru taktığımada eminim girintili yerini sol tarafa aldım yazısıda düzdü zaten sonra 90 derece sağa döndürdüm senin tam yerlşim planındaki entegrenle aynı şekilde oldu. yanlışmıyım. beslemeyi ters denedim olmadı acaba şeydenmiki,

4.7 ohmların 10 k ların 100 uf lerin - bacaklarını aynı yere topladım çünkü devrede aynı yol üstünde hepsi sonra oraya - verdim grounduda ordan aldım. +beslemeyide entegrenin 2 numaralı bacağına taktım. hoparlör +larınıda 470uf lerin - backalarına taktım.

acaba ayna görüntüsü olayında entegrenin bacaklarını falan yanlış yazmış olailbirmisin veya ayna görüntüsünden ben yanıl anlayıp entegreyi ters takmış olabilirmiyim.

Bide bu 10k lar - beslemeden entegreye veriyor dirneç + ya takılmazmı orda ne işe yarıyor 10klar

NOT: Allahtan entegre hiç ısınmadı duman çıkmadı hiç bir şey ısınmadı

• quote:

quote:

quote:

quote:

certy yardım ett

Kondansatörleri ters takmış olabilirsin. Beslemeyi ters vermiş olabilirsin. Çizdiğim devre sorunsuz. Şimdi yine kontrol ettim.

kondanstörlerin entegreye takılan abcağı + değilmi. entegreyi doğru taktığımada eminim girintili yerini sol tarafa aldım yazısıda düzdü zaten sonra 90 derece sağa döndürdüm senin tam yerlşim planındaki entegrenle aynı şekilde oldu. yanlışmıyım. beslemeyi ters denedim olmadı acaba şeydenmiki,

4.7 ohmların 10 k ların 100 uf lerin - bacaklarını aynı yere topladım çünkü devrede aynı yol üstünde hepsi sonra oraya - verdim grounduda ordan aldım. +beslemeyide entegrenin 2 numaralı bacağına taktım. hoparlör +larınıda 470uf lerin - backalarına taktım.

acaba ayna görüntüsü olayında entegrenin bacaklarını falan yanlış yazmış olailbirmisin veya ayna görüntüsünden ben yanıl anlayıp entegreyi ters takmış olabilirmiyim.

Bide bu 10k lar - beslemeden entegreye veriyor dirneç + ya takılmazmı orda ne işe yarıyor 10klar

NOT: Allahtan entegre hiç ısınmadı duman çıkmadı hiç bir şey ısınmadı

O entegre artık çöp oldu. Neden beslemeyi ters verdin? Devrede sorun yok.

entegre nasıl çöp oldu. sadece deneme amaçlı ters verdim ve hiç bir tepki vermedi yanma ısınma gibi.

• quote:

quote:

entegre nasıl çöp oldu. sadece deneme amaçlı ters verdim ve hiç bir tepki vermedi yanma ısınma gibi.

La şimdi bir daha baktım. 4. bacağı şaseye vermeyi unutmuşum.

4. bacağı şaseye bağlamayı unuttuğum için entegre sağlamdır.

of ya of :D burda üzüntüden ölücektim :D şmdi 4. bacağıdamı - ye bağliyim

• quote:

quote:

quote:

quote:

La şimdi bir daha baktım. 4. bacağı şaseye vermeyi unutmuşum.

4. bacağı şaseye bağlamayı unuttuğum için entegre sağlamdır.

of ya of :D burda üzüntüden ölücektim :D şmdi 4. bacağıdamı - ye bağliyim

Evet. PCB'yi düzeltiyorum.

ben yaptım :D çalıştı ses çok yüksek:D ama hoparlör çıkışı 1 deki hoparlörden sanki yüksek voltaj uygularmış gibi sürekli bir titreme var bızzzzzzzz diye ses yapıyor müzik açık değilken bile. açıkkende müziği rahatsız ediyo kötü çıarktıyo sesini

• jackı hareket ettirdim düzelir gibi oldu teraviye gidiyorum şmdi gelince ayarlıyacam :D yanlız ses çok fazla bu arada elimde potansiyometre var 100k mı ne onu bu devreyi nasıl bağlarım 3 bacaklı bişey
  • Entegrenin giriş backlarından GND ye bay pass yapın kazancı azalsın .
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Nipp10

Entegrenin giriş backlarından GND ye bay pass yapın kazancı azalsın .

10k direnç var zaten.

Furkan a dedim zaten çok ses verirse 5 k bağlasın.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Entegrenin giriş backlarından GND ye bay pass yapın kazancı azalsın .

10k direnç var zaten.

Furkan a dedim zaten çok ses verirse 5 k bağlasın.

Adamların işi yüksek ses zaten.

2822m nin kazancı aşırı yüksek ama. Volum potu elinden kayınca kulakların patlıcak gibi oluyo

• aynen ya çok ses veriyor fakat kaliteli değil :D hiç değil biraz kaliteli olaydı
  • quote:

Orijinalden alıntı: herdogan80

quote:

babam geldi. dedim işte pcb perhidrol tuz ruhu almamış onları ayrı sanıyomuş allahım ya. neyse breadboard üzerinde deneme yapıcam sonucu iletirim.

Valla devre çok karışık breadboard üzerinde yapmak zor olur ama sana şimdiden başarılar

devrenin zorluğuna 5 üzerinden 2 veriyorumj :D zor olmadı breadboardda :D
  • quote:

devrenin zorluğuna 5 üzerinden 2 veriyorumj :D zor olmadı breadboardda :D

Ellerine sağlık
  • Arkadaşlar bu işten vazgeçmek üzereyim.

Bakır plakete transfer yönteminde önce aseton ile denedim çok az geçme oldu daha sonra A4 kağıt ve ütü ile denedim bu sefer yine tam olmadı.

En sonunda herkesin kesin olur dediği asetat kağıdına laser yazıcı ile çıktı alıp ütüleme yöntemini denedim.Ancak yaklaşık 3 dakika ütüledikten sonra kağıt ütü ile arasındaki beze yapıştı ve bezi yaktı.Sonuç olarak yine olmadı.

Arkadaşlar başka bir transfer yöntemi var mı?

( Çok pahalı olmayacak bir yol )
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.