Şimdi Ara

4 ohm 3 watt hoparlör için amfi önerisi(TDA2822M Yapıldı.) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
337
Cevap
1
Favori
24.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: herdogan80

Arkadaşlar bu işten vazgeçmek üzereyim.

Bakır plakete transfer yönteminde önce aseton ile denedim çok az geçme oldu daha sonra A4 kağıt ve ütü ile denedim bu sefer yine tam olmadı.

En sonunda herkesin kesin olur dediği asetat kağıdına laser yazıcı ile çıktı alıp ütüleme yöntemini denedim.Ancak yaklaşık 3 dakika ütüledikten sonra kağıt ütü ile arasındaki beze yapıştı ve bezi yaktı.Sonuç olarak yine olmadı.

Arkadaşlar başka bir transfer yöntemi var mı?

( Çok pahalı olmayacak bir yol )

yahu ilk yöntemlerini dene bir tanede devre ler için satılan kalemlerden al çıkmayan yerleri tamamla onunla

• quote:

Orijinalden alıntı: Nipp10

quote:

Orijinalden alıntı: certy

quote:

Entegrenin giriş backlarından GND ye bay pass yapın kazancı azalsın .

10k direnç var zaten.

Furkan a dedim zaten çok ses verirse 5 k bağlasın.

ya certy abi :D :D 5kmı bağlasam :D aleti 12 volta bağlıyorum şarkı açmadan ses çıkartıyor bızzz diye :D fazla sinyal geliyormuş gibi :D

• quote:

Orijinalden alıntı: furkansevke

yahu ilk yöntemlerini dene bir tanede devre ler için satılan kalemlerden al çıkmayan yerleri tamamla onunla

Yarın son kez A4 kağıt + edding kalem deneyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: herdogan80

quote:

Yarın son kez A4 kağıt + edding kalem deneyeceğim.

sen denerken pcb ler boşamı gidiyor
  • quote:

sen denerken pcb ler boşamı gidiyor

Hayır pcb'yi bulaşık teli ile temizleyip kullanıyorum.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

10k direnç var zaten.

ya certy abi :D :D 5kmı bağlasam :D aleti 12 volta bağlıyorum şarkı açmadan ses çıkartıyor bızzz diye :D fazla sinyal geliyormuş gibi :D

Sinyal kablonu gözden geçir bu 1

Pot un GND uçlarını pot un gövdesine ekranla

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

10k direnç var zaten.

"Pot un GND uçlarını pot un gövdesine ekranla " bişey anlamadım pot ne potansiyometreyse yok devrede pot

• quote:

quote:

jackı hareket ettirdim düzelir gibi oldu teraviye gidiyorum şmdi gelince ayarlıyacam :D yanlız ses çok fazla bu arada elimde potansiyometre var 100k mı ne onu bu devreyi nasıl bağlarım 3 bacaklı bişey

100K fazla.

10k mış :D nasıl bağlıcam onu 3 bacağı var :D
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

10k direnç var zaten.

"Pot un GND uçlarını pot un gövdesine ekranla " bişey anlamadım pot ne potansiyometreyse yok devrede pot

Sorunun cevabı soruda gizli Hemen o amfiye bir stereo pot bağlıyorsun dostum. Pot, amfinin giriş yükü olarak çalışır onu kullanmazsan amfi şiddetli osilasyon yapar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

10k direnç var zaten.

Sorunun cevabı soruda gizli Hemen o amfiye bir stereo pot bağlıyorsun dostum. Pot, amfinin giriş yükü olarak çalışır onu kullanmazsan amfi şiddetli osilasyon yapar.

elimde 10k pot var nasıl bağlarımonu şöle türkçe olarak anlatırsan abi :D

• http://320volt.com/wp-content/uploads/2009/04/stero-potans-baglantisi-ses-ayar.png

Böyle ama bunu tersini yapacaksın armutlar yanlış çizmiş. Böyle yaparsan sağa çevirince ses kısıır. Potun mili yukarı değil aşağı bakıyormuş gibi düşün ve o şeklilde bağla.
  • bendeki pot 3 bacaklı :D
  • quote:

bendeki pot 3 bacaklı :D

Stereo pot kullanman lazım zaten, resimdeki pot oluyor o da

Bu arada yorumların çoğuna bakmadım da ilk mesajdaki 1.devreyi okul zamanında yaptırmıştı hocamız. Bir de güzel bi preamfi devresi vardı fakat preamfi sorun yapıyor bende, şimdilik sadece yükseltici olarak kullanıyorum 1.devreyi. Boş bi vaktimde gidip malzemeleri alıp baştan yapıcam ama üşeniyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TooRop. -- 7 Ağustos 2012; 1:56:10 >
  • Merhabalar.
    Bu kadar kazançlı bir devreyi breadboard da yapıp da cazırtı cuzurtu çıkartmadan çalıştırmanız zaten bir mucize olurdu.
    Kablo boylarını kısaltın mümkün olduğunca , kondansatörlerin yerlerine sıkıca bağlı olup olmadığını kontrol edin , girişlerde blendajlı kablolar kullanın ve breadboard ın kalitesinden emin olamayacağımız için , altına metal bir levha koyup şase verin. o bızzz sesi giderilmedi ise hala besleme devrenizin kalitesini sorgulamalısınız. Pil veya batarya tarzı bir besleme ile deneyiniz.
    Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: untayk

Merhabalar.
    Bu kadar kazançlı bir devreyi breadboard da yapıp da cazırtı cuzurtu çıkartmadan çalıştırmanız zaten bir mucize olurdu.
    Kablo boylarını kısaltın mümkün olduğunca , kondansatörlerin yerlerine sıkıca bağlı olup olmadığını kontrol edin , girişlerde blendajlı kablolar kullanın ve breadboard ın kalitesinden emin olamayacağımız için , altına metal bir levha koyup şase verin. o bızzz sesi giderilmedi ise hala besleme devrenizin kalitesini sorgulamalısınız. Pil veya batarya tarzı bir besleme ile deneyiniz.
    Saygılar.

şuan bi adaptörle besliyorum. babam pcb almamış unutmuş perhidrolü falan baskı devre yapamadım deneme amaçlı çalışırsa baskı devreye yapıp bisikeltimdeki akü ile besliyeceğim sorun olmaz heralde
  • Bir adaptörden çok daha güzel çalılşacağı kesin...
  • quote:

Devrenin düzenlenmiş, çalışan son hali.

https://hotfile.com/dl/165864479/b580583/TDA2822M_2X1W_anfi.rar.html

zahmet olucak ama şu pot uda eklesen pcb ye :D
  • quote:

Devrenin düzenlenmiş, çalışan son hali.

https://hotfile.com/dl/165864479/b580583/TDA2822M_2X1W_anfi.rar.html

Sağol dostum

• Class D bir entegre bulamamanız yazık olmuş. Eski tüplü amfiler vardı. Yaşlılar bilir. Birde ünlüler. Ses kalitesine önem veren ünlüler konserlerine özel amfi devreleri yaptırarak giderler. Yaptırdıkları amfi devreleri de tüplüdür.

Bu lambalı amfilerin verdiği ses gerçeğe çok yakındır. Şimdi ise bu amfilere alternatif arayışı içinde olan elektronik sektörü D tipi amfi devrelerini ürettiler. Hem yüksek ses kazancı hem gerçeğe çok yakın üretile ses ikisi bir arada. Keşke D tipi herhangi bir entegre bulup deneme, sesinin farkını duyma imkanınız olsaydı. Gerçi PAM entegreler TR şartlarında yaygın değildir. IRF, IOR, fairchild gibi firmalarınki yaygın bulunur.

Hani arabanın içini hoparlör doldurup sesle arabayı sallayanlar varya hepsinin D tipi amfileri var. D tipi verimiyle normal amfi devrelerine göre kat kat fazla ses gücü verdirebiliyor.

Bak bir tane subwoofer buldum, 10$

İlerde amfili hoparlör alacaksanız aklınızda bulunsun. Class-D amfisi olanı tercih edin.

• quote:

Orijinalden alıntı: goçhisar

Class D bir entegre bulamamanız yazık olmuş. Eski tüplü amfiler vardı. Yaşlılar bilir. Birde ünlüler. Ses kalitesine önem veren ünlüler konserlerine özel amfi devreleri yaptırarak giderler. Yaptırdıkları amfi devreleri de tüplüdür.

Bu lambalı amfilerin verdiği ses gerçeğe çok yakındır. Şimdi ise bu amfilere alternatif arayışı içinde olan elektronik sektörü D tipi amfi devrelerini ürettiler. Hem yüksek ses kazancı hem gerçeğe çok yakın üretile ses ikisi bir arada. Keşke D tipi herhangi bir entegre bulup deneme, sesinin farkını duyma imkanınız olsaydı. Gerçi PAM entegreler TR şartlarında yaygın değildir. IRF, IOR, fairchild gibi firmalarınki yaygın bulunur.

Hani arabanın içini hoparlör doldurup sesle arabayı sallayanlar varya hepsinin D tipi amfileri var. D tipi verimiyle normal amfi devrelerine göre kat kat fazla ses gücü verdirebiliyor.

Bak bir tane subwoofer buldum, 10$

İlerde amfili hoparlör alacaksanız aklınızda bulunsun. Class-D amfisi olanı tercih edin.

Hocam teşekkürler bir daha yaparken Class D amfi yapmaya uğraşacağım.

TDA2822M ile ilgili bir video buldum ses çok kaliteli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herdogan80 -- 7 Ağustos 2012; 15:11:44 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.