Şimdi Ara

4 pin fanı molexe nasıl bağlarız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni sistemim için akasa viper fan aldım 3 adet, fakat anakart üzerinde yeterli sayıda 4 pin fan girişi yok, boşta iki tane de 3 pin giriş bulmam gereken fanım var. Bu fanları psudan çıkan boştaki molex uçlardan birine bağlayabileceğim bir aparat mevcut mudur ? internette hız düşürücülü akasa marka kablodan başka alternatif bulamadım :(

• quote:

Orijinalden alıntı: inuh

http://www.frozencpu.com/products/14663/ele-989/4-Pin_Power_Distribution_PCB_3xWay_Block_MMT-PCB-4-33.html?tl=g47c121s424
    Türkiye'ye kargo var.

sanırım 4 pini 3 pin girişe takınca da çalışıyor, buna benzer (kablo şeklinde olsa da olur) ürünleri bulabileceğim yer yok mu ki türkiyede. o sitede çok güzel şeyler varmış ama :D

• quote:

Orijinalden alıntı: etozlu

sanırım 4 pini 3 pin girişe takınca da çalışıyor, buna benzer (kablo şeklinde olsa da olur) ürünleri bulabileceğim yer yok mu ki türkiyede. o sitede çok güzel şeyler varmış ama :D

Merhabalar, 4. hız sinyali olan PWM için kullanılan pindir. Bu durumda fanlarınız sürekli tam hızda çalışacaktır.
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5915
    Şu üründen kullanarak anakartınız üzerindeki çıkışları çoklamak isteyebilirsiniz.

• hocam anakart üzerinde 2 adet 4 pin çıkış var, bunlardan birisi de cpu. şimdi senin söylediğine göre 3 adet 4 pin fanımı bu 4 pin girişe bağlarsam, anakart üzerinden kontrolü yapılacak link böyle bir kablo bulabilirsem . diğer 2 adet 3 pin (ön ve arka) kasa fanını da link linkteki gibi bir kablo ile psuya bağlayacağım.
    peki 4 pin olan fanlar için psuya çıkış gerekmiyor mu ? bu fanlar çekeceği voltajı anakart üzerinden çekerken sorun olmayacak mı ? aslında hepsini psuya 5v ile bağlasam olmaz mı ?

şu an sistemde üst fan aktif, cpu fanı aktif, ve ekran kartı fanı çalışıyor. diğer fanlar çalışmamasına rağmen yüksek sıcaklık değerleri görmüyorum. yine de kutularını açtığım için fanları iade etmekle uğraşmak da istemiyorum :D

ayrıca bu kabloları türkiyedeki online satış yapan hiçbir bilgisayarcıda bulamadım. sadece akasanın 3 pinli olan modeli var ve senin gönderdiğin linkteki ikili çoklayıcı var..

• Teknobiyotik

Su ustteki linkteki kabloyu Molex+CPU_fan seklinde baglayip hepsini anakart programinin ustunden kontrol edebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brightmist -- 28 Aralık 2014; 19:29:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brightmist

Teknobiyotik

Su ustteki linkteki kabloyu Molex+CPU_fan seklinde baglayip hepsini anakart programinin ustunden kontrol edebilirsin.

hocam linkteki ürünü aldım :) bir de bunualdım, corsair 300r'nin stock fanları için.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.