Sevgili Arkadaşlar; Elimdeki ekran kartımın fanı 4 pinli ve bunu 3 pinli bir fan kontrol devresine bağlamam gerekiyor 4 pinlide mavi yeşil sarı ve siyah uçlar var bunları nasıl 3 pinli girişe adapte edebilirim?
Çeşitli pin dönüştürücüler mevcut. Bir arama yaptırırsan pek çok ürün bulacağından eminim. Daha çok incikli boncuklu elektronik eşya satan yerlerde bulabilir ya da internetten sipariş verebilirsin. kolay gelsin.
Saol kardeş bi türlü bulamadım ama agünlerdir arıyorum sizin gözünüze çarparsa haber verin lütfen
bildigim kadarıyla ki öyle olması lazım mavi PWM kontrol için yanlız bilmedigim nokta bu kabloyu kestiginizde fanın ne tepki verecegi madem ekran kartı fan hızı sorunu isterseniz birde atitraytools kullanmayı deneyin fan hız ayarı mevcut
Aslında ya mavi yada yeşil ikisinden birini çıkartmıştım tam hatırlyamaıyorum fanda hiç bir değişiklik olmadı. önce düşük devirde başladı ve devamında verdi coşkuyu yine yani hiç bi değişiklik olmadı bakalım zalman hız kontrolcüm gelsin bi çıkartıp denicem ama kesin bi bilgi olan arkaşım varsa lütfen haber versin dostlar...Sonuçan sizi en kısa sürede haberdar edicem