Şimdi Ara

4*seagate 250gb 41AS RAİD 0 PERFORMANS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • YENİ SİSTEMİMLE BİR TEST YAPAYIM DEDİM İŞE HDD LERDEN BAŞLADIM.
    SKOR TABLOSU AŞAĞIDA YORUMLARINIZI BEKLİYORUM.
    ANAKARTIM X38 ASUS MAXIMUS FORMULA.

AVERAGA READ 486,8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loriyagamuta -- 15 Aralık 2007; 19:59:07 >

• Bu testte bir gariplik var, bu kadar yüksek olmaması lazım.
  • Gürültü oranı nedir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

Bu testte bir gariplik var, bu kadar yüksek olmaması lazım.

kesinlikle bişey var..
    tek olarak çalışınca 85 Mb/sn hızı var...
    4 * 85 = 340...

yani hiçbir şekilde 340'den fazla olamaz read hızı...
    ki zaten arada kayıp da olacaktır...
    yani taş çatlasa 320 falan olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muteber -- 15 Aralık 2007; 20:45:43 >
  • klasik hdtach bug' ı
  • disklerin sesi sıfır hiç duyulmuyor.
    ayrıca testi defalarca denedim sonuçlar hemen hemen aynı birbirine az bir küsürat farkla çıkıyor.
    işletim sistemim 64 bit vista.

tabi bu skor 8mb bencle 32 mb bencle 320 küsür yapıyor.

ayrıca teki 85 yapabilir. ama atalarımızında dediği gibi tek elin nesi var 2 elin sesi var. sanırım hddler bir sinerji oluşturmuşlar.
  • aynı hdd bende kullanıyorum o ani düşmeler neden kaynaklanıyor acaba bende bazen 1 tane oluyor bazen olmuyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: metinalhan

aynı hdd bende kullanıyorum o ani düşmeler neden kaynaklanıyor acaba bende bazen 1 tane oluyor bazen olmuyor

ewt bunun nedeni ne anlamadım bilen warsa aydınlatabilir mi ??? test sırasında birden 20 yada 10 mb\s ye düşüyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: metinalhan

aynı hdd bende kullanıyorum o ani düşmeler neden kaynaklanıyor acaba bende bazen 1 tane oluyor bazen olmuyor

Geri yazma açık olduğu için.
    O sırada HDD kafası merkezden dış kenara hareket etmek zorunda kalıyor. Yani sektörden bağımsız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: loriyagamuta

disklerin sesi sıfır hiç duyulmuyor.
    ayrıca testi defalarca denedim sonuçlar hemen hemen aynı birbirine az bir küsürat farkla çıkıyor.
    işletim sistemim 64 bit vista.

tabi bu skor 8mb bencle 32 mb bencle 320 küsür yapıyor.

ayrıca teki 85 yapabilir. ama atalarımızında dediği gibi tek elin nesi var 2 elin sesi var. sanırım hddler bir sinerji oluşturmuşlar.

İki tane pes pese yapılmıs hdtach resmi ekleyebilirmisin belkide buyuzden yuksek cıkıyor ama ikici yada üçüncü testte normale yada mantıklı degere ulasıyor ama bu degerler gercekse daha ne olsun raptor killer işte.

• 8mb lık test tahminen disklerin cachesine sığıyor tam olarak. Ramden okuma gibi bir şey oluyor bu durumda da.
    Bu yüzden bu kadar yüksek değer alıyorsun. Zira arkadaşların da belirtiği gibi 85*4 ten büyük değer alamazsın. En iyi ihtimalle bu değerin %70-80 i alırsın.

son olarak hd tach kesinlikle bir kriter değil. normal çalışma ortamını yansıtmıyor. olsa olsa 2 raid arası dosya transferi olarak kriter olabilir.

Yani 2 adet 4 farklı diskten oluşan raid 0 kuracaksın. Bu 2 raid arasında tek ve büyük bir dosya atacaksın. İşte ancak bu zaman hd tach'in average read değeri mantıklı olacaktır. Normal kullanım olan farklı yerlerden küçük dosyalar okumakta hd tach hiç birşey ifade etmez. Bu yüzdendir ki normal bir harddiskte windows misal 50 saniyede açılıyorsa, raid 0 ile 45 civarı açılır.

Çok fark yok yani.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.