Şimdi Ara

4 Senelik Üniversite Mezunu Hangi Alanlarda İş Bulabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
15.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü'ndeyim öğretmen olmak çok zor malum atamalar.Peki 4 sene üniversite bitirenler bundan başka hangi alanlarda iş bulabilir özellikle üniversitelilerin girdiği alanlar var mı ne yapılabilir yardımcı olursanız sevinirim

• Yapay Zekanın Yanıtı

4 Yıllık Üniversite Mezunları Ne İşler Yapabilir?

4 yıllık bir üniversite eğitimini tamamlamış olmak, iş piyasasında çok çeşitli kariyer fırsatları sunar. Lisans mezunları, alanlarında uzmanlaşmış pozisyonların yanı sıra çeşitli sektörlerde genel roller için de başvurabilirler.

Alana Özel Kariyer Seçenekleri

• Mühendislik: Makine, elektrik, bilgisayar ve inşaat mühendisliği gibi alanlarda mühendis olarak çalışabilirsiniz.
    • Bilim: Biyoloji, kimya, fizik ve matematik gibi bilim alanlarında araştırmacı, bilim insanı veya öğretmen olabilirsiniz.
    • Teknoloji: Yazılım geliştirme, veri analizi ve bilgi teknolojileri gibi teknolojik alanlarda çalışabilirsiniz.
    • Eğitim: Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğretmenliği gibi eğitim alanlarında çalışabilirsiniz.
    • Sağlık: Hemşire, fizyoterapist, eczacı ve diyetisyen gibi sağlık sektöründe çeşitli pozisyonlarda çalışabilirsiniz.

Genel Kariyer Seçenekleri

• Yönetim ve İşletme: Müdür, yönetici, analist veya danışman gibi yönetim ve işletme alanlarında çalışabilirsiniz.
    • Finans ve Muhasebe: Muhasebeci, finansal analist veya yatırım bankacısı gibi finans ve muhasebe alanlarında çalışabilirsiniz.
    • Pazarlama ve Satış: Pazarlama uzmanı, satış temsilcisi veya ürün yöneticisi gibi pazarlama ve satış alanlarında çalışabilirsiniz.
    • Kaynak Yönetimi: İnsan kaynakları, tedarik zinciri yönetimi ve proje yönetimi gibi kaynak yönetimi alanlarında çalışabilirsiniz.
    • İletişim: Gazeteci, halkla ilişkiler uzmanı veya sosyal medya yöneticisi gibi iletişim alanlarında çalışabilirsiniz.

Üniversite mezunları için iş imkanları, sektörün büyüklüğüne, ekonomiye ve diğer faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Ancak, 4 yıllık bir üniversite eğitimi, çeşitli kariyer yollarına giden kapıyı açar ve iş piyasasında rekabet gücünüzü artırmanıza yardımcı olur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Güncel!sadece benim için değil herkes için yardım edin
  • KPSS ye 1 sene sıkı çalışıp P3 puan türünden 92 ve yukarısı alın, DHMİ de memur olun. 2500 TL den fazla maaşları var.
  • Dersanelere veya etüt merkezlerine başvurun derim.
  • hocam ağzına sağlık peki bu işe ortaöğretim kpss ile mi giriliyor yoksa 4 seneyi bitirenler mi girebiliyor bir de ben üniversiteyi bitirince ortaöğretim kpssine girebilir miyim?

http://www.dhmi.gov.tr/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehhiste -- 6 Ekim 2011; 21:22:58 >
  • polıs olabılırsın . askerde yedek subay olabılırsın dersanelerde calısabılırsın
  • Kpss'yle gidebileceğim başka yerler var mıdır acaba Tcdd gibi devlet yerlerinde iş bulabilir miyim ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence üniversitede kal. Babam da İÜ Tarih bölümü mezunu, o kendine güvendiği için farklı işlere girmiş ama birçok hocası babamı çok iyi tanırmış ve hepsi üniversitede kalmasını söylemiş. Babamdan daha kötü öğrenciler şu an televizyonlarda programlara çıkıyorlar ve maaşları falan da fena değil hani.
  • Üniversitede kalmak nihai amacım inşallah öyle olur ama zor gözüküyor
  • Bi işveren senin tarih diplomanla napabilir onu düşün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ehhiste

hocam ağzına sağlık peki bu işe ortaöğretim kpss ile mi giriliyor yoksa 4 seneyi bitirenler mi girebiliyor bir de ben üniversiteyi bitirince ortaöğretim kpssine girebilir miyim?

http://www.dhmi.gov.tr/

Şu anda okuyorsanız eğer ve 2012 KPSS ortaöğretim/önlisans sınavına kadar mezun olmayacaksanız 2012 KPSS sınavına ortaöğretim hakkı ile girebilirsiniz.Ortaöğretim mezunları DHMİ de memur olamıyor şu an için, yalnız üniversitelere veya başka kurumlara girebilirsiniz (Üniversite ilk giren memur lise mezunu 1300 TL alıyor ortalama)

Üniversiteyi bitirdikten sonra ortaöğretim KPSS ye giremezsiniz, ÖSYM en üst öğrenim düzeyini kabul ediyor.

Lisans veya ortaöğretim düzeyinde alımlara bakmak istiyorsanız ÖSYM arşivinden KPSS atamalarını indirip inceleyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytacikinci -- 7 Ekim 2011; 15:33:09 >

• Hocam emek verdiğin için sağol gerçekten çok iyi aydınlattın konuyu DHMİ benim için uygun geldi üniversiteyi bitirip şansımı deneyeceğim zaten şu an 1.sınıfım Kpss'ye çalışmak için çok vaktim var şimdiden başlarım çalışmaya olmadı lisans bitirenler için başka meslekler de var tavsiyen üzerine baktım teşekkür ederim her şey için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.