Şimdi Ara

4 tane ram ve birlikte kullanılması hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar. benim farklı zamanlarda ayrı ayrı aldığım 4 ram'im var. bunları kendim kasaya taktım ve uzun süre 2'si, 3'ü sonra 4'ü beraber çalıştılar. bi ara bilgisayarı 3 boyutlu çizimle, renderla zorladıktan sonra bir çok sorun oldu ben ramler mi bozuk yoksa anakartta mı sorun var falan onu okulun yoğunluğu nedeniyle tespit edemedim. daha sonra bir sürü yerden konuyla ilgili yazılar okudum ve net bilgiler edinemesem de bunların uyumuyla, bios ayarıyla hatta voltajıyla ilgili bir sürü detayı varmış sanırım. ben bu toplama bilgisayar olayını biraz basite almışım.

bana işi gerçekten net bilen birilerinin yardımı gerekli. şu an 4 ram'i de aynı anda kullanamıyorum. geçen ay 1 hafta kadar 3 tanesini kullandım sonra yeniden bilgisayar çalışmamaya başlayınca artık 1'ini kullanıyorum.
    şu detayı da eklemeliyim. vatan'dan bu ramleri her aldığımda ordaki insana sordum önceki ramlerimi söyleyip, "bunlar bir arada çalışır mı?" evet dediler.

ramler:
    kingston hyperx 1600mhz cl9 2gb ddr3 1.7-1.9v
    2 tane kingston hyperx 1600mhz cl9 2gb ddr3 1.65v
    kingston hyperx 1600mhz cl9 4gb ddr3 1.65v (volta tam emin olamadım şu an bilgisayarda takılı)

bu arada cpu-z programında ramin voltaj kısmında da 1.5v yazıyor ne kadar önemli bir detay bilmiyorum ama 1.65'ten az olunca eklemek istedim.

anakart: asus m4a87td/usb3
    islemci: amd phenom ii x4 925
    ekran: ati radeon 5750 icooler iv 128bit 1gb ddr5

başka bilgi eklemem gerekirse lütfen isteyiniz.

• biostan ramlerin voltajını ayarlayabilir misin ?

anakart otomatik olarak 1.5v veriyor olabilir -o anakartlardan pek anlamam ama-...
    en azından memory voltage kısmını 1.6v falan yap, ya da 1.65 yap doğrudan. intelde bu sorun çıkarabilir diyorlar ama amd kısmında durum nedir bilmiyorum.

bir de ramlerin hepsini ve anakartı vatandan aldıysan kasayı vatana götürüp ayarlatabilirsin sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 28 Mayıs 2013; 9:07:26 >
  • aslında artık ben hiçbir şeyi oynamasam daha iyi. hepsini vatan'dan aldım ama faturası yok çoğunun. sorun yaparlar mı dersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tufanzenger

aslında artık ben hiçbir şeyi oynamasam daha iyi. hepsini vatan'dan aldım ama faturası yok çoğunun. sorun yaparlar mı dersiniz?

1.7-1.9 volt DRR3 bellekler eski nesil.

Yen nesil 1.5-1.65 volt ile uyuşmuyor ve voltajı az geliyor muhtemelen.

Önce BIOS altından ram voltajını 1.7 yapın. 1.65 olanlar sorun çıkarmaz. 1.5 olan belki çıkarabilir. Sorun çıkmazsa bu şekilde devam edin.

Sorun çıkarsa 1.65 volt ayarlayıp 1.7-1.9 olanı çıkarın. Geri kalanlar sorunsuz çalışıyorsa bunu takmayın, uymuyor demektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2-3 Sistem hakkında bilgi lazım
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.