Şimdi Ara

Neden RAM'lerin kit olarak değil de ayrı ayrı alınması öneriliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda çoğunlukla 2 tane RAM'in kit olarak değilde ayrı ayrı alınması öneriliyor. Ayrı ayrı alınanlarda stabil çalışma sorunları olabileceğini söylüyor üreticiler. Herkes ayrı ayrı önerdiğine göre bu pek az rastlanan bir durum mu? Yoksa fiyat/performans bakımından daha hesaplı olduğu için mi öneriliyor? Aydınlatırsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan301 -- 15 Mart 2019; 0:11:0 >

• normal kit 950 iken 3000 mhz 2 tane alırsan 620 ye geliyor ve aynı ram 4 slot anakarta tak dual olarak çalısır
  • Neden önerildiğini bilmiyorum da Gskill'in rgb ledli 2x8gb aldım. 2-3 gün sonra bellekten kaynaklı mavi ekran hatası almaya başladım. Bellekleri götürdüm yenisiyle değiştirdiler aynısı bunlarda da oldu. Şimdi bu bozulan ramleri anakart ile birlikte götürdüm aldığım yere servise yolladılar. Bekliyorum. Ha tabi denk gelmişte olabilir. Elektronik işi sonuçta.
  • Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim.
  • Seri nosuna kadar aynı rami farklı zamnalarda aldım. 15-15-15-35 olan ramin diğeri 15-15-16-35 zamanlamaya sahipti. Alt zamanlarda bir kaç taneside ufak tefek farklar vardı. Biri hynix diğeri Spectech b die çıktı. Ramin biri 2933 mhz alınca cl 16 olurken diğeri cl 18 oluyor. Son aldığım çok daha takoz. Kit oalrak alsam daha uymlu olurlardı sanki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 18 Mart 2019; 12:7:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-26E6B5369

Seri nosuna kadar aynı rami farklı zamnalarda aldım. 15-15-15-35 olan ramin diğeri 15-15-16-35 zamanlamaya sahipti. Alt zamanlarda bir kaç taneside ufak tefek farklar vardı. Biri hynix diğeri Spectech b die çıktı. Ramin biri 2933 mhz alınca cl 16 olurken diğeri cl 18 oluyor. Son aldığım çok daha takoz. Kit oalrak alsam daha uymlu olurlardı sanki
    Olurdu herhalde. Zaten bu gibi durumlara mahal vermemek adına kit satıyorlar. Forumda çok önerildiğine göre sanırım çoğu zaman sıkıntı olmuyor. Ama ben yine de kit alma taraftarıyım.
  • 100 200 daha fazla ver Kit al en iyisi ne gibi eksileri ne gibi artıları var dersen
    Aynı marka Ram aldım frekans bellek model hepsi aynı
    3200 mhz
    Ama 4 ram de 3200de çalıştıramadım 2 bellek Samsung cip 2 si hynix
    Çok sıkıntımı değil ama arada insan kırılıyor ayrı ayrı alırsanda 1 sene sonra 2 Ram daha garantisi oluyor maliyet ucuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gskill 3200mhz vardı anakartta baktım yetmiyor aynısından alıp taktım sorunsuz çalışıyor.

• asko56 kullanıcısına yanıt
    Hocam msi b450m gaming plusta iki tane ram slotu var ikisinede takınca dual çalışmaz mı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam bende öyle düşünmüştüm

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • -Rusher- kullanıcısına yanıt
    Valla o kadar okudum sistem toplamaya niyet ettim güzel de bir sistem topladım amd reyzen 2700x işlemci aldım gtx 1080 8Gb ssd 240gb sistem için hdd 1tb ihtiyaç olursa diye 16gb adata xpg RGB 3200 mhz Ram aldım geçen fırsat yakaladım alırken dedim bakiyim o zamanda baktım anakart Asus tuf gaming X470 sitesine girdim Ramler uyumlu 730 TL Dual Kit 2x8 16 GB aliyim bidaha güncellemem dedim ama 3200mhz de alınca sistem kitleniyor 3000mhz de kullanıyorum ince ayarlar kas gecikmeler falan var cok yormadım yani Ram chiplerini okuyan bir program var 2 si samsung 2 si hynix cıktı hynix ler amd de biraz naz yapıyormuş onu öğrendim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shiptar1992 -- 12 Mayıs 2019; 4:8:52 >
  • ben hiç önermedim bunu önerenlerde bence yanlış yapıyor.
  • Bütçe varsa kit olarak alırsın elbette. Ama bütçe kısıtlıysa piyasada çok olan speclerde tek bir ram alırsın (ör: 3000mhz cl16 1.35v ddr4) sonra paran olunca aynısından yanına bir tane daha takarsın. İdareten yani.

• Mukarnas kullanıcısına yanıt
    İlk olarak topladığımda 16 GB vardı sonra ki kiti 6 7 ay sonra aldım. 2 aynı Kit aynı kodlar chipleri farklı çıktı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.