Şimdi Ara

4 vitesi 5 vites yapabilirler mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
13.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • böyle bir şey yapılabilir mi, yapılırsa bana kaça mal olur? (şahin)

(araba elimde kaldı artık uğraşacaz)

• Yapay Zekanın Yanıtı

4 Vitesli Şanzımanları 5 Vites Haline Dönüştürmek

Bir aracın vites sayısını arttırmak, çeşitli faydalar sağlayabilen önemli bir modifikasyondur. Artan vites sayısı, daha iyi yakıt verimliliği, daha az motor gürültüsü ve daha yumuşak bir sürüş deneyimi sunabilir.

Renault 12 5 Vites Yapma

Renault 12 araçlar için 5 vitesli şanzıman dönüşümü yaygın bir modifikasyondur. Bu dönüşüm, daha az motor devrinde daha yüksek hızlara ulaşılmasını sağlayarak yakıt verimliliğini artırabilir. Renault 12 sahipleri, bu modifikasyon için özel olarak tasarlanmış kitleri bulabilir.

4 İleri Şanzımanı 5 İleri Yapmak

4 ileri şanzımanları 5 ileri hale dönüştürmek, performansı artırmak isteyen araç sahipleri için bir seçenektir. Bu dönüşüm, aracın daha geniş bir vites aralığına sahip olmasını sağlayarak daha iyi hızlanma ve yakıt verimliliği sunar. Ancak, bu dönüşüm genellikle daha fazla maliyetli ve karmaşıktır.

4 İleri Otomatik Şanzımanı 5 İleri Yapmak

4 ileri otomatik şanzımanları 5 ileri hale dönüştürmek, daha sorunsuz vites geçişleri ve daha iyi yakıt verimliliği sağlar. Bu dönüşüm, otomatik şanzımanlı araçlar için daha az yaygın olsa da bazı araçlar için mümkündür.

4 Vites Şahin 5 Vites Yapma

Tofaş Şahin araçlar için 4 vitesli şanzımanların 5 vitesli hale dönüştürülmesi, daha yüksek hızlarda daha düşük motor devri ve daha az yakıt tüketimi sağlar. Bu modifikasyon için de özel olarak tasarlanmış kitler mevcuttur.

4 Vitesi 5 Vites Yapma

Bir aracın vites sayısını artırmak için gereken prosedür, aracın modeline ve mevcut şanzıman tipine bağlı olarak değişir. Genellikle, yeni bir şanzıman takılması, şaftların ve dişlilerin değiştirilmesi ve elektronik bileşenlerin güncellenmesi gerekir. Bu dönüşüm, yetenekli bir mekaniker tarafından yapılmalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • şahin in model yılını yazmamışsınız ama daha üst model şahin in veya doğan ın 5 vitesli şanzımanı rahatlıkla uygulanabilir..mevcut şanzıman üzerine değişiklik yapılması mümkün olmadığından komple şanzıman değişikliği gerekir...diğer taraftan bildiğim kadarıyla 4 ileri şahinlerin vites kolu ön konsolun biraz üst kısmından çıkar..5 vitesli şanzımanın vites kolu bağlantısı el freninin önündedir..yani ön konsolun vites bölümünün de değiştirilmesi gerekir..maaliyet konusunda bir şey diyemiyorum ama araç şahin olduğuna göre sizi üzecek bir maaliyeti olmaması lazım...
  • evet vites ön konsolun üstünde. zaten görünüşü de göze pek hoş gelmiyor.
  • Bu dediğin Şanzıman değiştirerek olur sadece.Ben R-12 lerde çok gördüm.Eski 4 Vites renolara yeni şanzıman alıyor adam, çıkma olarak aracını 5 vites yapıyor.
  • Yapılır ama maliyetini hakkında bir bilgim yok
  • İlk arabamız 82 kartaldı. Ve 5 vitesti.
    Şaka felan değil gerçekten, satın aldığımız adam şanzımanı dağıtmış galiba ya da öyle birşey. 91 yılında daha çocuk sayılırdık adama "bu niye 5 vites ?" diye sorma fırsatı bile olmamıştı.
  • 70mılyona tertemız cıkma sanzıman satıyorlardı adamlar.
    arkadasım kacırmadı aldı tabı
    131 ı 5 vıtes yaptı. canavar gıbıde oldu
    bı kac aydır gormuyorum cocugu.sımdı sorun var mı yok mu bılmıyorum

demem o kı
    cok ucuz bı fıyata yapabılırsın bu ısı

onemlı olan dıslılerın yıpranmamıs olması.
    temız bulabılırmısın bılmem ama epey bı araman lazım gıbı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çıkma şanzımana ne kadar güvenilir buda önemli bir nokta bence... Acele etmeden uzuuuun bir araştırma kesinlikle gerekli bence alwayscarisma arkadaşın da söylediği gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n2oforce -- 2 Kasım 2006; 22:25:35 >
  • yaw dişlileri bozuk olsa bile elinizdeki 4 vites şanzımandaki dişliler yeni 5 vites şanzımana olmaz mı? 5. vites dişlisi bozuk olsa bile yenisini al tak.
  • hocam al bitane çıkma şanzman fiyatları baya uygun tak gitsin başka türlü onu yapamazsın
  • Ben renault 12 lerin 5 vitesli şanzumanlarının ankaradaki hurdacılar sitesinde 50-80 YTL arası satıldığını biliyorum. Şahinlerin de o civardadır ne olacak atla deve değil ki. Bir ara murat 124 lere çok yapmışlardı. Şahinlerin şanzumanı çok basit çıkıyor yani montajı kolay olur işçiliği fazla tutmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.