Şimdi Ara

Araba, 4 ve 5. viteste boşta gibi.(DÜZELTİLDİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 30 dakika kadar 80-90 km. hızla seyrederken bir rampayı çıkmaya başladım sonra araç 5. vitesteyken, biraz hızlanmayı düşündüm.Ancak gaza basınca adeta boştaymış gibi gaz sesini duydum ancak araç vitesteydi,lakin gitmiyordu.4'e indirdim yine aynısı oldu.Araba vitesteydi ancak gazı kökledikçe boştaymış gibi arabayı çekmiyordu.Bu olana kadar kendiliğinden ara hızlanmalar oldu.Sanki aniden bir turbo devreye giriyordu anlık.90'ı geçemedim.Sonraları düzeldi ancak güvenemiyorum.Neden kaynaklanmış olabilir?

Bakımını yaptırmıştım.Yağ,filtre,değişti.Kayış vs. sağlam idi.

Araç 92 Broadway BRC LPG 100.000 km.de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi francoli -- 7 Şubat 2007; 23:27:52 >

• Kavrama balatası bitmiş gibi görünüyor...
    Saygılar...
  • Kardeş hiç tereddüt yok,debriyaj balatan bitmiş...Yolda kalmadan değiştirsen iyi olur.Yakıt sarfiyatında düşer,çekişinde artar...
  • 10.000 km. kadar önce debriyaj yerde kalmıştı bir kez.Pedal aşağıda kalmıştı.Sonra teliyle birlikte komple değişti vs. demişlerdi de çok inanmamıştım.Bununla ilgili birşey yani?
  • Bunu anlayabileceğim kesin bir yöntem var mı?Normal kavrama noktasında kavrıyor gibi çünkü.
  • Teli değişmişlerdir sadece... Tak vitese, frene gaza aynı anda bas kalkmaya çalış araba gitmeye calışıp stop ediyorsa sağlamdır. Yok devir yükselio ise bitiktir. Ama bitmiş gibi hakkaten...
  • Teşekkür ederim.

Peki kaç para tutar bu tahminen?Bir de ne kadar götürür?Periyodik bir şekilde değişmesi mi gerekir?Kaç km.de?

Teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ****li

Teşekkür ederim.

Peki kaç para tutar bu tahminen?Bir de ne kadar götürür?Periyodik bir şekilde değişmesi mi gerekir?Kaç km.de?

Teşekkürler.

Ford Focusunki 300-400 arası ama seninkini bilemicem...

• Araba kullanmasam da olur.

O nasıl bir fiyat yahu...

Teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: OzOz83

Teli değişmişlerdir sadece... Tak vitese, frene gaza aynı anda bas kalkmaya çalış araba gitmeye calışıp stop ediyorsa sağlamdır. Yok devir yükselio ise bitiktir. Ama bitmiş gibi hakkaten...

• Walla benim 92 bradway de 130 binde henüz bir sinyal vermiyor. Ama çok pahalı değildir r9 nede olsa. Bence 100 flndır en fazla.
  • Debriyaj balatan bitik kardeş...
  • araç rölantide çalışıyorken frene var gücünle bas. bi yandan debriyajı hafifce kaldır.

araç aşırı tepki veriyorsa veya hemen stop ediyorsa veya çok zorluyorsa durum iyidir.

araç hiç tepki vermiyorsa az tepki veriyorsa yani fren galip geliyorsa baskı balata gitmiştir. bunları yaparken aynı anda ayağın yanıyla yapabilirsen hafif de gaz verebilirsin.

kısacası aracın tepkisini bu şekilde ölçebilirsin.

aşırı zorlama illa hareket etsin olayına girme. en fazla aracın stop eder.

balatası sağlam olan araç bay tepki verir. saygılar
  • 300-400 değildir sende fiyat en fazla 150-200 ytl ye olayı bitirebilirsin en kısa zamanda yaptırmanı tavsiye ederim yolda kalmak çok daha kötü
  • Teşekkürler.

Bu olay,yola çıkmamdan 30 dk. sonra gibi oldu.Bundan sonra yola devam edip yaklaşık 250 km. yaptım.Benzer durum olmadı ancak,araba 100'ü geçemedi.Yarımdebriyaj yapmakta da bir süredir zorlanıyordum.Bundan olma ihtimali var galiba onun da.Baktıracağım.

Görüşlerinizle yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
  • Konu açılmışken bir de bilen varsa balatanın ömrünü uzatmak için ne yapılması gerektiğinin yazılmasını rica ederim.

Zira araba 4-5 yıl yattı hemen hiç kullanılmadı.Buna rağmen 100.000'de bittiği ifade ediliyor.

100 TYL de 100 YTL'dir.

Teşekkürler.
  • Balatanın ömrünü uzatmak için kalkışlarda patinaj çekmeyeceksiniz.Birde yarım debriyaj kullanmamayı alışkanlık haline getirmek lazım
  • 150 YTL
  • Büyük ihtimalle baskı balatan gitmiş
  • Yarımdebriyaj zararlı mıydı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.