Şimdi Ara

4 yıldır Kullandığım antidepresanı aniden bıraktım çok pis hasta oldum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 gün önce bıraktım ve 2 gündür ishal + titreme + mide bulantısı+ beynimde elektriklenme hissi çekiyorum sertralin kullanıyordum daha önce böyle bir şey yaşayan var mı ? ne kadar sürede geçti ?

• aniden bırakılmaz alkol gibi çarpar adamı. ben yavaş yavaş bırakmama rağmen kafamı falan çevirdiğimde içim geçiyor gibi oluyordu. çok yanlış yapmışsın tamamen düzelmek 1-2 ayı bulabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Entel Maganda

aniden bırakılmaz alkol gibi çarpar adamı. ben yavaş yavaş bırakmama rağmen kafamı falan çevirdiğimde içim geçiyor gibi oluyordu. çok yanlış yapmışsın tamamen düzelmek 1-2 ayı bulabilir
    Hocam kullanırken de son zamanlarda sinirlilik yapmaya başlamıştı 200 mg en yüksek dozu kullanıyodum ani bi kararla sinir olup bıraktım ama pişmanım bu çekilme etkileri kısa sürsün kendi halime döneyim istiyorum.
  • Ben cymbaltayı azaltarak bırakmama rağmen şaftım kaymıştı.Bildiğin kendimi gerizekalı gibi hissediyordum.Tüm algım kapanmıştı.Üstüne hani filmlerde gerilimli sahnelerde kalp atışı efekti yapıyorlar ya.Gözümü kapattığımda aynen öyle oluyordu.3 hafta sürdü sonra geçti.İşte o gün bu ilaçların ne kadar kuvvetli olduğunu anlamıştım.Sana tavsiyem ilacı doktor kontrolünde azaltarak bırakman.Şimdi ilacı tekrar iç ve doktora git.O sana yol yordam gösterir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 12 Mart 2020; 14:6:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiçbir psikiyatrik ilaç aniden bırakılmaz
    Doktor kontrolünde bırakman lazım

Şimdi ilaca tekrar başla ama normalde aldığın dozun 3'de 2'sini al
    2 gün geçmiş aradan toleransın düşmüştür

sonra doktora git
  • eğer travmatolojik biçimde duygusal buhran yaşamıyorsanız bu saydıklarınız zamanla azalabilecek. ben kendimden konusacak olursam cymbalta 60 mg bıraktım bir daha da aynı olamadım. uzun uzun yazmıyorum cünkü cok zaman alır ve durum sizin konunuz suan. ben hastaneye kaldırıldım çok uzun süre düzelemedim. ama yasadıgım seyler fiziksel tepkimeler ishal titreme gibi durumlardan cok ağır psikolojik buhran oldu. doktorlardan da yardım alamadım

sizin konunuza dönecek olursak ishal titreme mide bulantısı gibi etkiler en gec 1 1.5 ay içerisinde kaybolacak diye düşünüyorum. kaç mg kullanıyordunuz?

bu malesef cok spesifik bir konu bazıları cok kötü seyler yasarken bazıları hafif semptomlarla atlatıyor bir an önce doktorunuzla konusun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cerade

Ben cymbaltayı azaltarak bırakmama rağmen şaftım kaymıştı.Bildiğin kendimi gerizekalı gibi hissediyordum.Tüm algım kapanmıştı.Üstüne hani filmlerde gerilimli sahnelerde kalp atışı efekti yapıyorlar ya.Gözümü kapattığımda aynen öyle oluyordu.3 hafta sürdü sonra geçti.İşte o gün bu ilaçların ne kadar kuvvetli olduğunu anlamıştım.Sana tavsiyem ilacı doktor kontrolünde azaltarak bırakman.Şimdi ilacı tekrar iç ve doktora git.O sana yol yordam gösterir.
    Psikiyatristlerden nefret ediyorum hocam bir daha gitmek istemiyorum benimle dalga geçmişti resmen. ilacı tekrar içicem gibi ama 50 mg ya düşürüp içecem bu yan etkilerle ders çalışamıyorum çünkü dediğiniz gibi ciddi ilaçlarmış.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3 senede çok pis yaşlandım
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: gate100

Hiçbir psikiyatrik ilaç aniden bırakılmaz
    Doktor kontrolünde bırakman lazım

Şimdi ilaca tekrar başla ama normalde aldığın dozun 3'de 2'sini al
    2 gün geçmiş aradan toleransın düşmüştür

sonra doktora git
    sürekli hasta hissediyorum hocam ortada bir neden yokken ve miğdem acayip bulanıyor . Eve gittiğimde az dozda kullanıcam gibi mecbur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mazotçu

eğer travmatolojik biçimde duygusal buhran yaşamıyorsanız bu saydıklarınız zamanla azalabilecek. ben kendimden konusacak olursam cymbalta 60 mg bıraktım bir daha da aynı olamadım. uzun uzun yazmıyorum cünkü cok zaman alır ve durum sizin konunuz suan. ben hastaneye kaldırıldım çok uzun süre düzelemedim. ama yasadıgım seyler fiziksel tepkimeler ishal titreme gibi durumlardan cok ağır psikolojik buhran oldu. doktorlardan da yardım alamadım

sizin konunuza dönecek olursak ishal titreme mide bulantısı gibi etkiler en gec 1 1.5 ay içerisinde kaybolacak diye düşünüyorum. kaç mg kullanıyordunuz?

bu malesef cok spesifik bir konu bazıları cok kötü seyler yasarken bazıları hafif semptomlarla atlatıyor bir an önce doktorunuzla konusun.
    Bıraktıktan sonra kaç ay sonra iyi hissetmeye başladınız hocam ? 200 mg kullanıyordum en yüksek dozu bu . zaman içinde doz yükselttim tabi ama son zamanlarda aşırı sinirlilik yapmaya başlamıştı ve 1 gün kullanıp ertesi gün kullanmayınca kullanmadığım gün daha iyi hissettiğimi farkettim .

• quote:

Orijinalden alıntı: Thomas Silverstein

Psikiyatristlerden nefret ediyorum hocam bir daha gitmek istemiyorum benimle dalga geçmişti resmen. ilacı tekrar içicem gibi ama 50 mg ya düşürüp içecem bu yan etkilerle ders çalışamıyorum çünkü dediğiniz gibi ciddi ilaçlarmış.

Alıntıları Göster
    İlla gitmeyecem diyorsan atıyorum 200 kullanıyorsan 150-100-50-25 şeklinde doz azaltarak bırak.Her doz azaltımı arasında en az 1 hafta olsun.Ne kadar yavaş bırakırsan vücudun o kadar kolay adapte olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Thomas Silverstein

sürekli hasta hissediyorum hocam ortada bir neden yokken ve miğdem acayip bulanıyor . Eve gittiğimde az dozda kullanıcam gibi mecbur.

Alıntıları Göster
    Biliyorum bunlar aniden ilacı kestiğin için yaşadığın geri çekilme sendromu
    ama korkma sertralin bir ssrı grubu yani çok ağır bir ilaç değil
    doz azaltarak bırakırsan hiç birşey olmaz

Bu tür ilaçları bu şekilde düzensiz kullanmak ruh halini normalde olduğundan daha kötü yapar
    Bırak tedavi olmayı daha kötü bir ruh haline girersin

ya düzgün disiplinli bir şekilde kullan yada hiç kullanma

• Dostum neden aniden bırakıyorsun. Doktoruna sorsan daha iyi tabi ama bırakmayı azaltarak yapmalısın.

Alışma evresi olduğu gibi yoksunluk da var.

Dozu azaltarak bırakılır. En son 5mg kullanırsın. Ortalama 2 hafta sonra bırakırsın

2 gün olmuş. Yarı doz al.

Ani bırakmalarda sorun geri gelir genelde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi striders -- 12 Mart 2020; 15:33:11 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İlaca geri Basla

• Hiçbir ilacı o işin uzmanına danışmadan kendi kafanıza göre bırakmayın.

• Bunlar normal şeyler sürekli konu açılıyor ilaçı bıraktım bunlar oldu filan bırakma o zaman normal şeyler devam et.
  • doktorlar bas bas bağırıyor doktor kontrolünde bırakılmalı diye. eminim senin doktorunda bunu söylemiştir sana.
  • Ben tam aniden olmasa da kafama göre azaltarak bırakmıştım. Bende de böyle etkileri olmuştu. Özellikle o beyindeki elektriklenme ve ağrı hissi çok rahatsız ediyordu. Ama bir iki aya geçti. Tabi doktora danış bence kafana göre kesme.
  • Hocam sakın aniden kesme. Yukaridaki bir arkadasin dedigi gibi normal dozunu alip doktora danis o sana kesme azaltma dozlarini soyler.

• Ben 10mg citolesi 3 ay kullanıp bırakmama rağmen birden bırakınca yukarda yazdığın yan etkilerin bazılarıni yaklaşık 1 ay falan çektim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.