Bu sene Boğaziçi Kimya Öğretmenliği bölümüne başlayacağım. Ama burs başvurusunda görüp aklıma takılan bir konuyu size sormak istiyorum. Bölüm anladığım kadarıyla bazı ünilerde 5 bazılarında 4 yıllık. Marmara da okuyan arkadaşım 5 yıllık olduğunu söyledi. Dokuz eylül de 4 yıllık olarak gözüküyordu. Ama Boğaziçi' nin kaç yıllık olduğunu bir türlü bulamadım. Şimdi burs başvurusunda yanlış yazmakta istemiyorum, sorun çıkabilir. Bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.
5 yıllık diye bir durum yok. 1 yıl hazırlık 4 yıl bölümdür o
Toplam öğrenim göreceğin yılı baz alacaksın , hazırlık okutuluyorsa 5 okutulmuyorsa 4 yıl olarak başvuru yapabilirsin.
Hocam baktım internet sitesinden 8 semester olarak gözüküyor. Yani dediğin gibi 4 yıllık. Ama arkadaşım Marmara' da okuyacak. Marmara' da hazırlık yok ama 5 yıl dedi bana. Hatta birlikte gittik üniversiteye. Ders programında da 5 yıl olarak gözüküyor. Bana biraz garip geldi.
quote:
Orijinalden alıntı: motherwelll
Hocam baktım internet sitesinden 8 semester olarak gözüküyor. Yani dediğin gibi 4 yıllık. Ama arkadaşım Marmara' da okuyacak. Marmara' da hazırlık yok ama 5 yıl dedi bana. Hatta birlikte gittik üniversiteye. Ders programında da 5 yıl olarak gözüküyor. Bana biraz garip geldi.