Şimdi Ara

6 ay mı 12 ay mı yapsam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • karar veremiyorum elbette 12 ayı seçcem yine şans belki onlar beni seçmeyecek ama çevremdeki herkes 12 ay yap para biriktir gelince birikimin olur diyo 5,5 ay yapsan en az 2 3 ay yine işsiz kalırsın boş gezersin diyolar sizce 12 ay mı tercih edilmeli cevap hayırsa neden ne gibi zorlukları var

lütfen karar vermeme yardım edin...

• 12 yapsan donunce is bulacagin garantimi yine ayni sure issiz kalacaksin!
    O mantik yanlis. Kisa donem yapmani tavsiye ederim sonra cok pisman olursun. Sen 3 ay acemiligini yaptiginda daha onunda 9 ay oldugunu bilmek ve kisa donemlerin 2 ay sonra terhis olacak olmasi cok moralini bozar benden soylemesi.

kisa yaparsan hayata 6 ay daha erken atilirsin. calistiginda zaten yine para kazanirsin
  • iki seçeneğin de avantajı var herkes kendine göre fikrini söylüyor.
    ben 12 ay yaptım para da biriktirdim,6 aylıkların azar işittiği uzman çavuşları zaten geçtim,subaylarla takıldım ve emekli sandığına kaydedildiğim için sigortam devam etti.

6 ay yapsaydım tek avantajım 6 ay yapmam olurdu başka da birşey olmazdı
  • @Command.com ama 12 ay yapınca işsiz kalsam da elimde belli birikimim olcak..

@webislander dostum biraz daha bahseder misin 12 ay yapmanın avantajlarından sen neler yaptın mesela
  • bugün gittim zarfımı aldım memur yedek subay mı kısa dönem mi dedi önce yedek subay dedim sonra yok yok kısa dönem dedim artık karambole geldi şimdi memur yedek subayı işaretlediyse 12 ay mı yapacam...bide o 1 2 3 aralıktaki sınavlardaki cevap kağıdına er 'i işaretledim ne olur benim sonum yav...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bets Son

@Command.com ama 12 ay yapınca işsiz kalsam da elimde belli birikimim olcak..

@webislander dostum biraz daha bahseder misin 12 ay yapmanın avantajlarından sen neler yaptın mesela

askerlik çok şansa birşey.acemiliğini ve usta birliğinin neresi olduğuna,komutanlarına ve diğer etkenlere göre değişiyor.yedeksubay da olsanız öyle.
    ben yedeksubay kursumu(bizde acemilik denmiyor) foça komandoda aldım o yüzden çok zorlandık.
    ama şansıma kurada güzel biryer çektim (er eğitim alayı) memur gibi çalıştım.sabah alaya akşam eve döndüm

ama herkes için böyle olmaz.kimi arkadaşlarım doğuda mağaralarda yemek yedikleri oldu.

maaşımı aldım.rütbelilerle arkadaş gibiydik sürekli beraberdik sanki yıllardır onla berabermişim gibi.8,5 ay sigortam devam etti.evim vardı.haftasonlarım tatildi.akşamları evimdeydim arabam vardı çıkıp geziyordum.yani bir teğmen neler yapabiliyorsa onu yaptım.
    ama dediğim gibi yapamayabilirdim de....

er yapmanın da avantajı eğitiminin hafif olması ve 5.5 ayda evine dönmen.

yani kişiye göre değişiyor.

@tunama:senin işaretlemenle alakası yok,onlar belirliyor zaten.% 95 kısa dönem yapacaksın.webislander demişti dersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webislander -- 12 Kasım 2010; 23:25:25 >

• Bu meslegin ilede alakali bir soru, yani soyle dusun 12 ay yaparsan yine aralikta terhis olacaksin bir nevi olu zaman. Yani bir cok firmada ise alimlar genelde nisan-mayis gibi basliyor, insaat-santiye turu isler yaz-sonbahar donemi gibi cosuyor vs. KPSS alimlari yine genelde sonbahara denk geliyor vs. bence bunlarin hepsini dusunmek lazim.

Tabii para biriktirebilmekte guzel bir arti, Donuste is bulamazsan bile seni aylarca goturebilecek bir mebla olur elinde, ufak sermayeli bir is bile kurabilirsin, dil egitimi alabilirsin, bilgisayarciysan MCSE , Cisco vs. gibi egitimler alabilirsin, Elektronikciysen PLC egitimi vs. alabilirsin. Eger parayi bu tur amaclar icin harciyacaksan uzun donem mantikli, ama ciddi anlamda paraya ihtiyacin yoksa, aldigin parayi egitime vs. harcamiyacaksan yani sadece donuste issiz kalirsam elimde para olsun diye uzun donem gitmek pek mantikli degil bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4 ayda olur mu ?
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Elinde olacak birşey değil malesef. Oraya ne işaretlersen işaretle...
  • 335 KD olarak seni tecrübelerime dayanarak uyarmak isterim kardeşim.Bizim askere geldiğimiz 3 ay oldu kaldı 2 ayımız.Acemilikte de usta birliğinde de asteğmenlerle bol bol sohbet etme imkanım oldu.Hiçbiri iyi ki asteğmen oldum demedi.Acemilik dönemleri olan 3 aylık süre içersinde eğitimlerinin çok ağır olduğunu söylediler.Bir gerçek var ki o da 3 aylık süreden sonra bizden biraz daha rahatlar ama yine de kalan 9 ay boyunca emir altındalar yani özgür değiller.Çok iyi düşünmesi tavsiye ederim.Gerçi yine de ne seçiminin ne de girdiğin sınavın sonuçla bir ilgisi var.
  • şu kadar diyim, 6 ay askerlik yapıyorum, 17 ocakta terhis olacam inşallah, bana komutan gelip, 1 gün daha kal, gez etrafta dese, kabul etmem, terhis olduğum gün arkama bakmadan koşarak gidecem evime.

gerisini sen düşün...
  • arkanda çok güzel bir hayat bırakmıyorsan maddi durumunuz da çok iyi değilse uzun tercih etmen gayet mantıklı olur..
    bir de şu nokta var ki en önemlisi de budur..

için sana uzun mu kısa mı yapmak istediğini söyler korkuyorsan çekiniyorsan hiç kasmayıp kısa tercih et. çünkü mantıklı diye askere gidilmez..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.