< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOURMOVE -- 17 Haziran 2016; 18:14:04 > |
Askerde Erken Terhis Almanın Yolları
Erken terhis, askerlik görevini normal süresinden önce tamamlama işlemidir. Askerde erken terhis almak için başvurabileceğiniz birkaç yol aşağıda verilmiştir:
Sağlık Nedenleri:
- Fiziksel veya ruhsal sağlık sorunları nedeniyle askerlik görevini yerine getiremeyecek durumda olmak erken terhis için bir nedendir. Bu durumda, bir sağlık kurulunun raporu gereklidir.
Ailevi Nedenler:
- Ailenizde ağır bir hastalık veya vefat gibi acil bir durum olması erken terhis için başvuru yapmanıza olanak tanıyabilir. Bu durumda, durumu belgeleyen belgeler ibraz etmeniz gerekir.
Eğitim Nedenleri:
- Üniversite veya yüksek lisans eğitiminizi tamamlamak için askerlik görevinizi erteleme veya erken terhis etme hakkınız bulunmaktadır. Bu durumda, eğitim kurumundan aldığınız belgeyi sunmanız gerekir.
Raporla Erken Terhis:
- Askerlik görevini aksatmadan ve disiplin cezası almadan tamamlamak, 3 gün erken terhis hakkı kazandırır.
Erken Terhis Kimlere Verilir?
Erken terhis, aşağıdaki durumlarda bulunan askerlere verilir:
- Sağlık sorunları nedeniyle askerlik görevini yerine getiremeyenler
- Ailevi acil durumlar yaşayanlar
- Eğitim ihtiyaçları olanlar
- Askerlik görevini aksatmadan tamamlayanlar
Yukarıda belirtilen nedenler dışında, erken terhis almak için özel düzenlemeler veya istisnai durumlar da bulunabilir. Askerlik Şubesi veya birlik komutanlığınızdan detaylı bilgi alabilirsiniz.