Şimdi Ara

Yedek subay için askerde kalma!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
31.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben işletme fakültesinde okuyorum. Okul bitince gireceğin sınav sonucuna göre kısa dönem er veye uzundönem Asteğmen (yedeksubay) olarak yapılıyormuş. son 3 ay ise yedek subaylara teğmen rütbesi veriliyormuş. Ben askerde kalmak istersem teğmen olarakmı kalacağım yoksa rütbem düşer mi? Sınava girmem gerekiyor mu?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yedek Astsubay Olarak Askerde Kalmak

Yedek astsubay olarak askerde kalmak, ülkenize hizmet etmeye ve askeri kariyerinizi ilerletmeye devam etmek isteyenler için bir seçenektir. Yedek astsubaylar, aktif görevdeki subayların yokluğunda veya savaş zamanlarında görev yapabilirler.

Yedek astsubay olarak askerde kalmak için aşağıdaki şartları taşımalısınız:

• Türk vatandaşı olmak
    • En az lise veya dengi bir okul mezunu olmak
    • Sağlıklı olmak
    • Askerlik hizmetini tamamlamış olmak
    • Temiz bir sicile sahip olmak

Yedek astsubay olarak askerde kalmak isteyenler, öncelikle ilgili birlik komutanlığına başvurmalıdırlar. Başvuru sırasında gerekli belgelerin sunulması gerekmektedir. Başvurular, birlik komutanlıkları tarafından değerlendirilir ve uygun görülen adaylar, yedek astsubaylık sınavına çağrılırlar.

Yedek astsubaylık sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamadan oluşmaktadır. Yazılı sınavda Türkçe, matematik ve genel kültür konularından sorular sorulurken, sözlü sınavda ise adayların genel bilgi ve becerileri değerlendirilir.

Sınavı başarıyla geçen adaylar, yedek astsubay olarak askerde kalmaya hak kazanırlar. Yedek astsubaylar, aktif görevdeki subaylarla aynı haklara ve görevlere sahiptirler. Ancak, yedek astsubaylar, yalnızca gerektiğinde veya savaş zamanlarında aktif göreve çağrılırlar.

Yedek astsubay olarak askerde kalmak, ülkenize hizmet etme ve askeri kariyerinizi ilerletme fırsatı sunan bir seçenektir. Bu seçeneği değerlendirmek isteyenlerin, başvuru şartlarını dikkatlice incelemeleri ve gerekli belgeleri eksiksiz olarak sunmaları gerekmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • askerde kalmak diye bişey yok. görevini yapar bitirirsin.
    asker kalmak için TSK'nın açacağı sınavları başarı ile vermen lazım. birde sağlık problemin olmamalı.
    Asteğmenlerden sadece meslek kurası çekenler 3 ay teğmen olur. 3 ay eğitim alırsan da teskerene tabii teğmen olursun..
  • askerde kalma olayı bitti artık.
    meslekçi olmayanlar son 1 ay,meslekçiler son 3 ay teğmen oluyorlar.askerliğin bitince tekrar askeri sınavlara giriyorsun başarılı olursan teğmenlikten devam ediyorsun.işletme mezunuysan zaten meslekçi olman imkansız gibi birşey.son 1 ay teğmen oluyorsun.
  • Ben sınavı kazanınca uzman başçavuş olarak göreve başlanıyo diye biliyodum ama teğmen olarak başlıyosak çok iyi. Sağol...
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxatom

Ben sınavı kazanınca uzman başçavuş olarak göreve başlanıyo diye biliyodum ama teğmen olarak başlıyosak çok iyi. Sağol...

üniversite mezununun uzman başvuşlukla ne ilgisi var.üniversite mezunları direk teğmenlikten başlıyor sınavları kazandığı taktirde.ayrıca uzman başçavuşluk diye bir rütbe yok.uzman çavuş ve başçavuş desek doğru olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: webislander

askerde kalma olayı bitti artık.
    meslekçi olmayanlar son 1 ay,meslekçiler son 3 ay teğmen oluyorlar.askerliğin bitince tekrar askeri sınavlara giriyorsun başarılı olursan teğmenlikten devam ediyorsun.işletme mezunuysan zaten meslekçi olman imkansız gibi birşey.son 1 ay teğmen oluyorsun.

Asteğmenler son 1 hafta teğmen olurlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: gosphe11

quote:

ben asteğmendim bana mı öğretiyorsunuz.bilmediğim konuda yorum yapmam zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webislander -- 21 Ekim 2011; 16:18:23 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Bende öyleydi son bir hafta kala demişti asteğmen 1 ay olduğunu bilmiyordum yanlışım varsa affola.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bende öyleydi son bir hafta kala demişti asteğmen 1 ay olduğunu bilmiyordum yanlışım varsa affola.

önemli değil kardeş.sana söyleyen yanlış söylemiş

• Hepinizden Allah razı olsun.. Neşem yerine geldi
  • Arkadaşların dediği gibi meslek kurasına tabii isen son 3 ay, sınıfçı isen (topçu, piyade, tank,...) son 1 ay kala teğmen oluyosun. Ancak işletme mezunlarına yedek subaylık çıkma ihtimali çok düşük. Sözleşmeli subaylığa gelince; genelde nisan-haziran arası kuvvetlerin websitesinden yayınlanır sınav başvuruları. Normal sınav sürecini geçersen önsağlık, spor ve mülakat kısımlarını çağırıyolar. Askerliğini asteğmen olarak yapmanın bu sınav ya da mülakatlarda hiçbir etkisi OLMUYOR. Sadece eğer tüm aşamaları geçip temel eğitim için okula gittiğinde asteğmenken öğrendiğin şeyleri kolayca yapıyosun. Eylül gibi mülakatlar yapıldıktan sonra eğitimler şubat gibi başlar ve 30 ağutosta teğmen rütbesini alırsın. ardından 1 yılda sınıf okuluna gidersin. sonra kurayla görev yapacağın yeri belirlersin.

Bende sözleşmeli subaylığı istiyordum ancak işin içine girince ve sınavı kazanamayınca iyiki olmamış dedim. Tabiki tercih sizin...

• son 1 hafta tegmenlik olayı izin kullanmayanlar için geçerli olmuş oluyor ama tabikide doğrusu 1 ay teğmen olunuyor ayrıca askerde kalmak eskidenmiş şimdi açılan sözleşmeli subay alımı ilanlarına başvurarak sözleşmeli olarak askeri personel olunabilir ama yedek subay olarak askerliğini yapanlar bir nebzede olsa mülakatta artıları oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: atoxi

son 1 hafta tegmenlik olayı izin kullanmayanlar için geçerli olmuş oluyor ama tabikide doğrusu 1 ay teğmen olunuyor ayrıca askerde kalmak eskidenmiş şimdi açılan sözleşmeli subay alımı ilanlarına başvurarak sözleşmeli olarak askeri personel olunabilir ama yedek subay olarak askerliğini yapanlar bir nebzede olsa mülakatta artıları oluyor

evet bir bakıma öyle.25 günlük izini tam olarak kullandığımızda topu topu 5 gün teğmen olabiliyoruz ki,bence kötü bir durum.o kadar emek harcamışım 1 ay yıldızı taşımak çok zevkliydi herkes harp okulu mezunu musun yoksa yedeksubay mı diye soruyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webislander -- 25 Ekim 2011; 9:07:28 >

• Askerde kalmama olayı kötü olmuş yaa :( Bu sene okul bitiyor ( erciyes besyo ) askere gidip orada kalmak istiyordum şimdi mecbur sınava girecez adamını bulacaz falan filan ..Hayırlısı olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.