Şimdi Ara

4 yıllık üniversiteyi bırakıp 2 yıllığa geçmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben 'x' bir üniversitede Yönetim Bilişim Sistemleri (İngilizce) okuyorum,şuanda 1.sınıftayım.

Sıkıntımı doğruca anlatabilmem için kısa bir geçmişimden bahsedeyim arkadaşlar
    Lisede iken matematik ve sayısal derslerini önemsemiyordum hep yapmak içimden geliyordu fakat benim için arkadaşlarımla dolaşmak çok daha güzeldi ve sayısal temelim oturmadığı için lisede eşit ağırlık bölümünü seçtim.Hata burda başladı benim için...
    Lise 3'te okulumu değiştirdim ve yeni bir başlangıç olması için daha farklı baktım matematiğe... ve gördüm ki en iyi dersim matematik, en kötü derslerim ise sözel kısımlar oldu.Derken üniversite sınavına girdim ve bilgisayarlara hep ilgim olduğu için bu bölümü buldum kendime,çünkü içinde yazılım dersleri olduğunu görüyordum ders içeriklerinde...
    Hazırlığı atladım ve şuan bölümdeyim fakat yazılım dersleri çok verimsiz geçiyor mühendislikler laboratuvar kullanırken bize bu imkan sağlanmıyor.
    Matematik dersleri deseniz 120 kişi ile işleniyor hiçbir şey gözükmüyor.
    İşletme ve ekonomi dersleri rayında fakat bende onları baz alarak gelmedim buraya...
    Yani işin özü İşletme ve ekonomi ile uğraşmak beni bunaltıyor (anlamıyorumda zaten)
    Görmek istediğim dersler ise iyi şartlara sahip değil.
    Ben merkezi puan ile 2 yıllık Bilgisayar Programcılığına geçmeyi düşünüyorum Dgs ile de bilgisayar mühendisliğine yükseltme hedefim var,benden daha tecrübeli arkadaşların fikirlerini duymak isterim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• bilgisayar programcılığından bilgisayar mühendisliğine geçmiş birisi olarak konuşuyorum gerek yok.
  • crux07 kullanıcısına yanıt
    Biraz daha açabilir misiniz hocam

• önlisans okumaktı,dgs hazırlanmaktı falan uğraşmak yerine bölümüne devam edip yazılıma ağırlık vermen senin için daha iyi olur.

çok iyi üniversitede okumadığın sürece bilgisayar mühendisi olmanın bir önemi yok benim gözümde.
  • Hocam yıldırım beyazıt ise iletişime geçer misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

• Up

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2.üniversite
    11 yıl önce açıldı
    üniversiteyi 2,5 senede bitirmek
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 4yıllık üniversite'nin 2senesini bitirirerek önlisans diploması alabiliyorsun onu söyliyim.
    Tabi dgs'de deniyebilirsin

• Hocam ilk kez haberim oldu rica etsem biraz açabilirmisin 2 senesini bitirince önlisans diploması hangi bölüme ait oluyor 4 yıllık mühendisliğe dgs ile yukseltilebilir mi

• Onu biraz araştır bölümün neyse ona ait oluyor ama lisans olmuyor yani tek fark o 2yıllık üniversite okumuşsun gibi oluyor.

• 4 yilliga devam edip bos zamanlarinda yazilim ogrenmeni siddetle oneririm, 2 yilliga gecme, gecerliligi cok daha az.

mooc.fi adresine gidip ingilizce sayfasini ac, tum kursu bitir, framework ogren, bunun icin udemy den yardim alabilirsin, git kullanan bi repoya kaydol, projeler gelistir oraya koy, mumkunse staj yap parasiz da olsa, mezun oldugunda ortalama bilgisayar muhendisinden cok daha kalifiye olursun.

• Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bu kafa karışıklığının içerisinde yol gösterecek tecrübeli insanlara gerçekten ihtiyacım var zaman ayırdığınız için sağolun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.