Şimdi Ara

40.000 TL Civarında Hangi Araba alınabilir?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
29.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: acr

Açık ve net söylüyorum renault ve fransız markalarına karşı alerjim var ama bu listede ikinci el piyasasinida düşünecek olursak en mantikli olan clio.
    Arıza vs. gibi konular fransız araclarinda daha sık yaşanıyor. Soğuk bakmanin nedenide bu.
    Yinede bunlar gormezden gelinerek şans diyerek girilebilir.

clio 4 lerin %70i Türkiyede üretiyorlar yedek parçası sıkıntısı çekileceğini zannetmiyorum çok satılıyor etrafda çok görmeye başladım şuana kadar çok büyük problem yaşayan var mı bilmiyorum clio 4 ün forumunu takip edeceğim Fransızlara benimde gıcığım var ama ne yapalım ideal daha doğrusu uygun fiyat yüksek donanım yapmışlar
  • 43.000 binleri gectikten sonra leon 1.2 tsi alınmazmı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersinoguz

quote:

Orijinalden alıntı: dusau

quote:

quote:

nasıl bir araba istediğini söylememişsin, az yakan araba çok ama senin istediğin araba nasıl bir araba ? liste fiyatı 39950 olan lancia ypsilon var 1.3 mjet motor araştır biraz.

araba bana biraz küçük gibi göründü bilmiyorum yakından hiç denk gelmedi yakından incelemek lazım 0,9 motorlu versiyosunu var deniğiniz gibi 1,3 dizel motorda var fiyatlarıda bayağı aşağı çekmişler Türkiyede sayılı bayisi var ben Mersinde otuyorum Mersinde var gidip araştıracağım

Araba küçük zaten. İsinize gelmez buyuk ihtimalle. Siz linea 301 c-elysee ve ya aveo sedan bakın. Bunların arasında aveo en güvenli ama diz mesafesi yetersiz gelebilir.

yok sedan düşünmüyorum keşke param yetse b segmentinden araba alsam onun için c segmentinin en donanımlı fiyat/performans veren arabasını düşünüyorum

Kendi Araştırmamı sölüyorum

Punto Dizel (En dolusu) 4,2 ort. 44500
    İbiza Dizel (En dolusu) 4,2 ort. 41000
    Ypsilon Dizel 3,8 ort. 40000
    Clio İcon Dizel 3,6 ort. 48000
    Clio Touch Dizel 3,6 ort. 46000
    Clio İcon Benzinli 4,5 ort. 41000
    Polo BlueMotion 3,4 ort. 43000
    Aveo 95bg Dizel(en dolusu) 4,1 ort. 43000
    C3 e-Hdi Dizel(en dolususu) 3,4 ort. 48000
    C3 Hdi Dizel 3,9 ort. 41000
    208 Hdi Dizel 3,8 ort. 39000
    208 e-Hdi Dizel 3,4 ort. 46000
    208 e-Hdi 92Hp Dizel(en dolusu)3,8 ort. 50000

Siz olsanız Ne alırdınız?

Araç segmentlerini yanlis biliyorsunuz. Sizin paranizin yettiği b segmenti. Bu arada dediğim arabalara paraniz yeter

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

nasıl bir araba istediğini söylememişsin, az yakan araba çok ama senin istediğin araba nasıl bir araba ? liste fiyatı 39950 olan lancia ypsilon var 1.3 mjet motor araştır biraz.

araba bana biraz küçük gibi göründü bilmiyorum yakından hiç denk gelmedi yakından incelemek lazım 0,9 motorlu versiyosunu var deniğiniz gibi 1,3 dizel motorda var fiyatlarıda bayağı aşağı çekmişler Türkiyede sayılı bayisi var ben Mersinde otuyorum Mersinde var gidip araştıracağım

Araba küçük zaten. İsinize gelmez buyuk ihtimalle. Siz linea 301 c-elysee ve ya aveo sedan bakın. Bunların arasında aveo en güvenli ama diz mesafesi yetersiz gelebilir.

yok sedan düşünmüyorum keşke param yetse b segmentinden araba alsam onun için c segmentinin en donanımlı fiyat/performans veren arabasını düşünüyorum

Kendi Araştırmamı sölüyorum

Punto Dizel (En dolusu) 4,2 ort. 44500
    İbiza Dizel (En dolusu) 4,2 ort. 41000
    Ypsilon Dizel 3,8 ort. 40000
    Clio İcon Dizel 3,6 ort. 48000
    Clio Touch Dizel 3,6 ort. 46000
    Clio İcon Benzinli 4,5 ort. 41000
    Polo BlueMotion 3,4 ort. 43000
    Aveo 95bg Dizel(en dolusu) 4,1 ort. 43000
    C3 e-Hdi Dizel(en dolususu) 3,4 ort. 48000
    C3 Hdi Dizel 3,9 ort. 41000
    208 Hdi Dizel 3,8 ort. 39000
    208 e-Hdi Dizel 3,4 ort. 46000
    208 e-Hdi 92Hp Dizel(en dolusu)3,8 ort. 50000

Siz olsanız Ne alırdınız?

Araç segmentlerini yanlis biliyorsunuz. Sizin paranizin yettiği b segmenti. Bu arada dediğim arabalara paraniz yeter

Evet yanlış yazmışım bende sonra fark ettim

• quote:

Orijinalden alıntı: alcnern

43.000 binleri gectikten sonra leon 1.2 tsi alınmazmı

Bilmiyorum ki yeni kasaya içim ısınmadı sanki daha güzel bişey bekliyodum

• Günde 30 km, ayda 900 km. Yılda 10.800 km standart yolunuz var. Yılda 2000 km yolu tatil vb yapsanız, ekstra şehiriçi git gel 15000'i bulursunuz tahminimce. Bu yüzden dizel öneririm. Clio dizel uygundur, Corsa-Punto miadını doldurdu zaten..

• quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Günde 30 km, ayda 900 km. Yılda 10.800 km standart yolunuz var. Yılda 2000 km yolu tatil vb yapsanız, ekstra şehiriçi git gel 15000'i bulursunuz tahminimce. Bu yüzden dizel öneririm. Clio dizel uygundur, Corsa-Punto miadını doldurdu zaten..

arkadaşımda dizel vardı 3 ayda 15000 yaptı zaten az yakınca araba insan daha çok geziyo tabi
    dizel clio pahalı mazotun litre fiyatıda benzine yaklaştı 4 ile 4,5 ort. arası benzinli araba sanki daha karlı size şöle bi hesap çıkarayım ;

Dizel araba 15 kuruş yaksa 3,6 ort. ayda ort. 1000 km 150TL

Benzinli araba 23 Kuruş yaksa 4,5 ort. ayda ort. 1000km 225TL yapar

225-150=75 75*15000 desek = 1 125 TL yapar yani yıllık 15000km yapacaksam dizel araba almam için tek neden 1125 TL clio icon benzinli 41000 clio icon dizel 48000
    7000 lira fark var 6-7 Senede çıkarıyo anca?? bilmiyorum hesap ne kadar doğru benzinli mi? Dizel mi?

• Cliodan vazgeçip seat leon 1,2 TSI ye döndüm :D 4,9 ort. benzinli 105 bg 175 tork 43000 badaj daha geniş arka koltuk diz mesafesi daha iyi gibi ne dersiniz??
  • quote:

40bin liralık bütçem var az yakan şehir içi kullanabileceğim araba arıyorum

kendi araştırmalarımda cilo 4 tce 90bg turbo icon var alternatifleri değerlendirmek istiyorum aracın full donanımda olması en azından boş kasa olmamasını istiyorum cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler :)

max. 40.000 TL ye sıfır alacaksan B serisi araç bakacağız. B serisinde ikinci elini de düşünürsek Corsa,Polo önde olan seçimler. Ancak full donanımlı max.40.000'e zor. Biraz daha kesenin ağzını açman gerekecek.

birkaç sıfır fiyat örnek verecek olursak (bilgi webden alınmıştır)

Polo 1.2 TDI 75 PS Trendline 40.000 TL - en boş donanım
    Yeni Clio Joy 1.5 dCi 75 bg 42.600 TL

Bir de Sedan mı HB mi? Özellikle olması gereken donanımlar nedir yazarsan daha bir yardımcı bulabilirsin.

• 208 URBAN SOUL 1.2 VTi 82 hp 36.000 TL şehir içi 5.5 litre

208 URBAN SOUL 1.4 HDi 68 hp 42.000 TL şehir içi 4.4 litre
  • daha düşük fiyatlı donanımlarıda var 1.0 vti 68 bg olanı var 30.000 1.2 olanı 32.000 1.4 dizelinin 39000 tl fln onların opsiyonu düşük giriş seviyesi access diye geçio
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkaydj

daha düşük fiyatlı donanımlarıda var 1.0 vti 68 bg olanı var 30.000 1.2 olanı 32.000 1.4 dizelinin 39000 tl fln onların opsiyonu düşük giriş seviyesi access diye geçio

hocam valla dizelden vazgeçtim yıllık 15000 km yapacam bana 4,5-5,0 lt ortalama yakan bi araç yeterli olur seat leonun boş kasası 43000 liraya birkaç donanım ekleyebilirsem onu düşünyorum 2013 yeni leon yorumları okudum biraz birkaç video izledim çok beğendim yarın bikaç bayi dolaşırım pejo yada gidecem zaten test sürüşü isteyip aradaki farka bakmak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: qbvokal

quote:

kendi araştırmalarımda cilo 4 tce 90bg turbo icon var alternatifleri değerlendirmek istiyorum aracın full donanımda olması en azından boş kasa olmamasını istiyorum cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler :)

max. 40.000 TL ye sıfır alacaksan B serisi araç bakacağız. B serisinde ikinci elini de düşünürsek Corsa,Polo önde olan seçimler. Ancak full donanımlı max.40.000'e zor. Biraz daha kesenin ağzını açman gerekecek.

Bir de Sedan mı HB mi? Özellikle olması gereken donanımlar nedir yazarsan daha bir yardımcı bulabilirsin.

HB olacak öncelikle 4,5 ortalama benim için yeterli illa dizel olacak diye bişey yok içi geniş olacak arka koltuk diz mesafesi geniş yol tutuşu iyi olacak turbo olacak küçük motorlu olacak gaza basınca ben burdayım diyecek araba
    media donanımları iyi olsun hız sabitleyici esp asp fazladan hava yastığı vs olursa olur olmazsa olmaz çokda önemli değil

• fransız araçları artık eskisi gibi sorun çıkarmıyorlar. whatcar'ın araştırmasına bakabilirsiniz.

size en uygun araçlar c3 ile 208 gibi duruyor. gençseniz 208 tam sizin için.
  • quote:

quote:

daha düşük fiyatlı donanımlarıda var 1.0 vti 68 bg olanı var 30.000 1.2 olanı 32.000 1.4 dizelinin 39000 tl fln onların opsiyonu düşük giriş seviyesi access diye geçio

hocam valla dizelden vazgeçtim yıllık 15000 km yapacam bana 4,5-5,0 lt ortalama yakan bi araç yeterli olur seat leonun boş kasası 43000 liraya birkaç donanım ekleyebilirsem onu düşünyorum 2013 yeni leon yorumları okudum biraz birkaç video izledim çok beğendim yarın bikaç bayi dolaşırım pejo yada gidecem zaten test sürüşü isteyip aradaki farka bakmak lazım

208 URBAN SOUL 1.2 VTi 82 hp 36.000 TL olanı alın hocam kalan paranızıda benzine ayırsanız 4-5 sene bedavaya gezersiniz aracın içi dışı da bu şekilde

40.000 TL Civarında Hangi Araba alınabilir??

• quote:

quote:

quote:

HB olacak öncelikle 4,5 ortalama benim için yeterli illa dizel olacak diye bişey yok içi geniş olacak arka koltuk diz mesafesi geniş yol tutuşu iyi olacak turbo olacak küçük motorlu olacak gaza basınca ben burdayım diyecek araba
    media donanımları iyi olsun hız sabitleyici esp asp fazladan hava yastığı vs olursa olur olmazsa olmaz çokda önemli değil

Benzinde o ortalamayı tutturman için hybrid teknolojili yaris almalısın fiyat: 50.000TL , onun dışında 1.0 motorlu benzinliyle bile imkansız gibi 4.5 litre benzinde.

Performanslı istiyorsun bastın mı gitsin diyorsun, o zaman PSA motorlu dizel araçlara bakabilirsin 1.6 115 Hp 270 Nm. Reno Meganelara bakarsın 130 Bg 320 Nm tork. Bunlarda en iyi 5.5 ortalama yakalanır.

İlla 4.5 diyorsan C3, polo 1.2, vb. performanssız araçlara bakman gerekir bahsettiğin değerleri sağlar.

LPG taktırıp benzinli HB modelleri de bakabilirsin. Mazda 3 HB, Cruze HB

Reno Clio 120 Bg EDC 46.000 TL ye veriyordu bayii. Yeni nesil az yakan bir motordur.

SONUÇ: Diz baş mesafesi olsun, az yaksın dersen C sınıfı 2.el dizel HB bakmak faydalı olur. Focus, C4, Peugeot 308 (kasa değiştirecekmiş), Megane, Golf, Kia Ceed, Hyundai i30, Bravo, Astra, Leon , Auris örnekler. Focus ve Golf bir adım önde.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Benzinde o ortalamayı tutturman için hybrid teknolojili yaris almalısın fiyat: 50.000TL , onun dışında 1.0 motorlu benzinliyle bile imkansız gibi 4.5 litre benzinde.

Performanslı istiyorsun bastın mı gitsin diyorsun, o zaman PSA motorlu dizel araçlara bakabilirsin 1.6 115 Hp 270 Nm. Reno Meganelara bakarsın 130 Bg 320 Nm tork. Bunlarda en iyi 5.5 ortalama yakalanır.

İlla 4.5 diyorsan C3, polo 1.2, vb. performanssız araçlara bakman gerekir bahsettiğin değerleri sağlar.

LPG taktırıp benzinli HB modelleri de bakabilirsin. Mazda 3 HB, Cruze HB

Reno Clio 120 Bg EDC 46.000 TL ye veriyordu bayii. Yeni nesil az yakan bir motordur.

SONUÇ: Diz baş mesafesi olsun, az yaksın dersen C sınıfı 2.el dizel HB bakmak faydalı olur. Focus, C4, Peugeot 308 (kasa değiştirecekmiş), Megane, Golf, Kia Ceed, Hyundai i30, Bravo, Astra, Leon , Auris örnekler. Focus ve Golf bir adım önde.

fabrika verileri yanlış diyosun direk 4,5 ortalama yazıyor 5,5 falan yapıyor 5000kmye kadar zaten motor açılacak vs ondan sonra yakıt tüketimi azalıyo böle bi gerçek var

c sınıfı daha cezbedici bu bir gerçek c sınıfı 2,el 2013 modeller en fazla 2500-3000tl ucuz oluyor

ben şuan c sınıfının boş kasasını yada b sınıfının orta hallisini alabiliyorum kararsızım üst sınıfa mı atlıyım donanımlı alt sınıf mı tercih edeyim

internetten araştırmak bi yere kadar video yorumlar veriler yerinde görüp test etmek lazım o zaman araba sahibini seçer diye düşünüyorum

• quote:

quote:

quote:

208 URBAN SOUL 1.2 VTi 82 hp 36.000 TL olanı alın hocam kalan paranızıda benzine ayırsanız 4-5 sene bedavaya gezersiniz aracın içi dışı da bu şekilde

yarın gidip yerinde göreceğim gerek videolar gerek fotolarda ön konsol biraz kalitesiz geldi clio , fiestanın ön konsolları baya iyi piano black vs kullanmışlar yol tutuşu hızlaması süspansiyonları nasıl test sürüşü isteyip görmek lazım yeni bir model 207 tutmayınca bunu çıkardılar kilosu falan indirmişler nagivasyon yok galiba ilk izlenimler videolardan falan bu

• ersinoguz E kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle, hiç bir aracı sürmeden bunu alırım deme, aşağıda söylediklerim tavsiye niteliğinde, son karar tabi ki yine sen de. Üç aşağı beş yukarı aynı yakacak araçlar.

Benim Aracım Mazda 3 2012 sedan dizel. Araç motoru PSA motor Mazda, Focus, Volvo, Citroen, Peugeot, BMW de kullanılıyor. Zamanının en çok performansla en az yakan motorudur. Teknik verilere pek güvenmeyin derim. Aracım şu an 18.500 km'de 1 LT kadar tüketim düştü rodaj süresinden sonra. Şimdi bu yol bilgisayarı değerlerine göre konuşursak, mümkün. fakat asıl cebe göre hesaplarsak kısaca şöyle bir hesap yapalım şizinle.

Benim aracım boşken, klima kapalı 100-110 ile giderken, 6 ileri devirsiz hemen hemen sürekli düz yolda. 100 km yolda 4.5 LT yaksam ki 4.9u da bulur. (o ortalama 3.8 LT dedikleri tüketimi tekerler havada mı yapıyorlar anlamış değilim) (Litre 4.51 TL)= 20.292 kuruş yapar ki 20 kuruş şehir dışı için mükemmel bir rakamdır. Bana kimse iddaa etmesin BU GÜÇTE bir araç daha az yakar çünkü imkansız. Yani siz istiyorsunuz ki 15 kuruş yaksın şehirdışı, bu torku sağlayıp 15 kuruşa çalışabilecek bir motor kalmadı. Sebebi zam zam zam!

Bu motorla normal kullanırsanız karışık ortalama 5.7-5.9 LT yakarsınız ve bu çok iyi bir değerdir. Ama fazla yokuş çıkamayan 70Hp dizellere yönelmeniz ekonomi açsından tavan yaptırır, onu da hesaplayalım 4 LT'den aşağı yakacağınızı zannetmiyorum çünkü uzun yolda küçük hacimli motor yüksek devirde çalışacak en iyimser tabloyla 90 km hızda 4 Lt. yaksa 18 kuruş yapar, 2 kuruş için de değmez diye düşünüyorum. Yalnız şehir içinde 1.6'ya göre daha avantajlı olacaktır o da 3 kuruş farkeder.

Bu hesaplamaları laboratuvar değil gerçek yol deneyimlerimden çıkartarak söylüyorum. 1.3 dizel Corsa da kullandım, 2-3 kuruş oynar ona da değmez kanımca. Sonuçta hareketli bir nesnenin içindesin ve çıkmam desende şehirdışına da çıkacağın bir araç olacak. C sınıfı yola daha oturaklı ve güvenli araçlar. Azıcık bir fark için B sınıfına binme derim. Boş olsun C sınıfı olsun. Hatta LPG düşünürsen A3lerin 2005-2006 modelleri 1.6 LPG uyumlu motorları olabilir.http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-2006-model-audi-a3-1.6-106000km-siyah-deri-doseme-tertemiz-arac-137041699/detay Kolay kolay da arıza çıkaran araçlar değildir, önemli olan temizini bulmak. Böyle bir tercih yaparsan, güvenlik, performans, konfor, 25-26 kuruş gibi yakıt tüketimi (doktor arkadaşımda 2005i var atiker LPGli) uzun süre binersin. Km si gözünü korkutmasın ama 110.000 i de geçmesin. Valla o memnun baya. Çift bölgeli otomatik klima,otomatik 6 ileri mevcut.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-audi-a3-1.6-ambiente-135231314/detay

• En az c segmenti olsun . Honda civic hb-sedan , fiat bravo , golf 6 .
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.