Şimdi Ara

40.000 TL Civarında Hangi Araba alınabilir?? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
29.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: qbvokal

Aynen öyle, hiç bir aracı sürmeden bunu alırım deme, aşağıda söylediklerim tavsiye niteliğinde, son karar tabi ki yine sen de. Üç aşağı beş yukarı aynı yakacak araçlar.

Benim Aracım Mazda 3 2012 sedan dizel. Araç motoru PSA motor Mazda, Focus, Volvo, Citroen, Peugeot, BMW de kullanılıyor. Zamanının en çok performansla en az yakan motorudur. Teknik verilere pek güvenmeyin derim. Aracım şu an 18.500 km'de 1 LT kadar tüketim düştü rodaj süresinden sonra. Şimdi bu yol bilgisayarı değerlerine göre konuşursak, mümkün. fakat asıl cebe göre hesaplarsak kısaca şöyle bir hesap yapalım şizinle.

Benim aracım boşken, klima kapalı 100-110 ile giderken, 6 ileri devirsiz hemen hemen sürekli düz yolda. 100 km yolda 4.5 LT yaksam ki 4.9u da bulur. (o ortalama 3.8 LT dedikleri tüketimi tekerler havada mı yapıyorlar anlamış değilim) (Litre 4.51 TL)= 20.292 kuruş yapar ki 20 kuruş şehir dışı için mükemmel bir rakamdır. Bana kimse iddaa etmesin BU GÜÇTE bir araç daha az yakar çünkü imkansız. Yani siz istiyorsunuz ki 15 kuruş yaksın şehirdışı, bu torku sağlayıp 15 kuruşa çalışabilecek bir motor kalmadı. Sebebi zam zam zam!

Bu motorla normal kullanırsanız karışık ortalama 5.7-5.9 LT yakarsınız ve bu çok iyi bir değerdir. Ama fazla yokuş çıkamayan 70Hp dizellere yönelmeniz ekonomi açsından tavan yaptırır, onu da hesaplayalım 4 LT'den aşağı yakacağınızı zannetmiyorum çünkü uzun yolda küçük hacimli motor yüksek devirde çalışacak en iyimser tabloyla 90 km hızda 4 Lt. yaksa 18 kuruş yapar, 2 kuruş için de değmez diye düşünüyorum. Yalnız şehir içinde 1.6'ya göre daha avantajlı olacaktır o da 3 kuruş farkeder.

Bu hesaplamaları laboratuvar değil gerçek yol deneyimlerimden çıkartarak söylüyorum. 1.3 dizel Corsa da kullandım, 2-3 kuruş oynar ona da değmez kanımca. Sonuçta hareketli bir nesnenin içindesin ve çıkmam desende şehirdışına da çıkacağın bir araç olacak. C sınıfı yola daha oturaklı ve güvenli araçlar. Azıcık bir fark için B sınıfına binme derim. Boş olsun C sınıfı olsun. Hatta LPG düşünürsen A3lerin 2005-2006 modelleri 1.6 LPG uyumlu motorları olabilir.http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-2006-model-audi-a3-1.6-106000km-siyah-deri-doseme-tertemiz-arac-137041699/detay Kolay kolay da arıza çıkaran araçlar değildir, önemli olan temizini bulmak. Böyle bir tercih yaparsan, güvenlik, performans, konfor, 25-26 kuruş gibi yakıt tüketimi (doktor arkadaşımda 2005i var atiker LPGli) uzun süre binersin. Km si gözünü korkutmasın ama 110.000 i de geçmesin. Valla o memnun baya. Çift bölgeli otomatik klima,otomatik 6 ileri mevcut.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-audi-a3-1.6-ambiente-135231314/detay

lpg almam diye düşünyorum 2013 modellerin fiyatları hangi ayda düşer acaba şuanda fiyatlarda bi artış var aslında hiç zamanı değil 2014 kasalar ocak şubat gibi çıkıyomuş ellerindeki malları satıp öle çıkaracaklar

zaten bende dizelden vazgeçtim ort. 5,5 benzini tutturacak arabaya yöneldim o yüzden küçük motorlu mümkünse turbo motorlu max. hızı 190-200 civarında araba alırım ralliye çıkacak halimiz yok daha çok şehir içi şehiriçi olduğu için asıl tasarruf ettiren star-stoplu bi araba arıyorum

dün opel-chevrolet-pejo-reno-ve seat bayilerine gittim

donanım ve ucuzluk açısından chevrolet aveo gelir adamlar herşeyi koymuşlar içine
    babamla birlikte gittik onun tek derdi ucuz olsun olduğu için arabaya hayran kaldı :D 35000e bırakıyor belli ki araba satmıyo bayi indirim yapabileceğini söledi
    corsa iç tasarımına hiç önem vermiş aynı klasik ön panel bagaj çok küçük

sonra renoya gittik clio ya baktık bayi paraya doyduğu için bizimle ilgilenmedi bile clio çok hoşuma gidiyodu ama o bayi ile birlikte gözümden düştü
    adam clio boş kasa ile 0,9 motorlar aynı benzin yakar dedi turbonun torku biraz daha iyi olduğu için daha atak dedi babam yine boş kasaya yöneldi joy modeli bende icon yada touch olsun dedim 41000 lira civarında

pejoya gittik 208 ellerinde 1,0 motor yoktu 1aya gelecek dedi 30,000den başlıyo 68bg olanı sonra 1,2 motor vti düşündük biraz iyisi 36000 diyo active modeli onu 35000 e bağlarız gibi oda yine 4,5 civarında bişey yakıyo dokunmatiği olsun hız sabitleyicisi falan olsun dersek ocak ayını bulur diyo gelmesi ya en dolusunu alacağız yada en boşunu çoğu bayide ellerinde araba yok zaten

sonra seat a gittik onlarnda elinde araba yok 1,6 tdi var direk leona odaklandım haftaya 1,2 tsi gelecekmiş boş kasasını getirmiyolar tercih ediyor diye onunda fiyatı 47000 lira vergi kasko bunları ödemiyorlar ama araba çok hoşuma gitti 385lt badaj 51" dokunmatik start-stop hız sabitleyici 105bg 6 ileri vites led farlar falan çok güzel o arabayı almak istedim babama baktım o bana baktı vs sonra ibizaya baktık start stop yok dokunmatik yok hız sabitleyici var 1,2 tsi yine 35000 civarında olması gerek
    bide bayi seat leona c sınıfı değil bu araba d sınıfı dedi

kararsız olmak kötü bişey ya babama kalsa 35000 seviyesinde bana kalsa 45000 bin seviyesine çıkacaz 1-2 gündür araştırıyorum artık araba hakkında bayiden fazla bilgi sahibi oldum inş araştımalarım sonucunda doğru arabayı buluruz

• quote:

Orijinalden alıntı: berkaydj

quote:

Orijinalden alıntı: ersinoguz

quote:

Orijinalden alıntı: berkaydj

daha düşük fiyatlı donanımlarıda var 1.0 vti 68 bg olanı var 30.000 1.2 olanı 32.000 1.4 dizelinin 39000 tl fln onların opsiyonu düşük giriş seviyesi access diye geçio

hocam valla dizelden vazgeçtim yıllık 15000 km yapacam bana 4,5-5,0 lt ortalama yakan bi araç yeterli olur seat leonun boş kasası 43000 liraya birkaç donanım ekleyebilirsem onu düşünyorum 2013 yeni leon yorumları okudum biraz birkaç video izledim çok beğendim yarın bikaç bayi dolaşırım pejo yada gidecem zaten test sürüşü isteyip aradaki farka bakmak lazım

208 URBAN SOUL 1.2 VTi 82 hp 36.000 TL olanı alın hocam kalan paranızıda benzine ayırsanız 4-5 sene bedavaya gezersiniz aracın içi dışı da bu şekilde

40.000 TL Civarında Hangi Araba alınabilir??

40.000 TL Civarında Hangi Araba alınabilir??

urban soul artık üretilmiyormuş active alture var active 1,2 vti 36000 lira urban souldan nasıl bi farkları var bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: ACG3

En az c segmenti olsun . Honda civic hb-sedan , fiat bravo , golf 6 .

inş en az c segmenti olur honda vw ve fiat bayilerinede bi ara gidip bakacağım
  • ersinoguz E kullanıcısına yanıt
    Benim de araca teklif geldi, satsam leon dizel full almayı düşünüyorum ama bayii biraz abartmış araç C sınıfı :) Böyle satış kesinleşince insan ikilemde kalıyor. Şu an senle aynı psikolojideyim. Doldursam 10.000 farkediyor. Valla uzun süre binmeyeceksen donanımlı alma derim, uzun süre bineceksen al. Bizim Mazda 3lerin touring ve impressive donanımları var aradaki farklara 3.500 TL civarı veriyorsun, koltuk ısıtma,ön cam ısıtma vb. var. Satarken zarar ediyorsun. Kısa süreli kullanacaksan donanımlı araçtan uzak dur derim. Leon dışında hep B sınıfı bakmışsın, Focus 1.0 yokmuydu? Kaçtan başlıyor? sitede 48 yazıyor 1.0 motor trend için. Bu aradaFord da (1.0 lt motorlar hariç) 2 yıl 0.49 faizli kredi var. Acaba ne kadar hesaplı olur?
  • quote:

Benim de araca teklif geldi, satsam leon dizel full almayı düşünüyorum ama bayii biraz abartmış araç C sınıfı :) Böyle satış kesinleşince insan ikilemde kalıyor. Şu an senle aynı psikolojideyim. Doldursam 10.000 farkediyor. Valla uzun süre binmeyeceksen donanımlı alma derim, uzun süre bineceksen al. Bizim Mazda 3lerin touring ve impressive donanımları var aradaki farklara 3.500 TL civarı veriyorsun, koltuk ısıtma,ön cam ısıtma vb. var. Satarken zarar ediyorsun. Kısa süreli kullanacaksan donanımlı araçtan uzak dur derim. Leon dışında hep B sınıfı bakmışsın, Focus 1.0 yokmuydu? Kaçtan başlıyor? sitede 48 yazıyor 1.0 motor trend için. Bu aradaFord da (1.0 lt motorlar hariç) 2 yıl 0.49 faizli kredi var. Acaba ne kadar hesaplı olur?

yıllık 15000km garanti zaten hafta sonları eğlenmeye dışarı çıksam 25000km olur gibi yıllık yani araba park yerinde yatmacak

aynen dediğin gibi al sat yapmacam en az 5 sene gider satarken en dolusu o var şu var dediğin zaman fiyata fazla bi yararı yok adamlar kazasız mı az km yapmış mı ona bakıyo direk

ford 'a gitmedim 1 motoru merak ediyorum 3 silindirli olanları o kadar bayi dolaştık nerdeyse yarım günüm gitti bi daha ki sefer ford a da uğruyacam

focus 1 motor 48bin mi ? hmm fiestanın en dolusuda 470000 tl çık çıkabilirsen işin içinden :)

bide fiesta çok küçük sanki badaj vss gidip görmek lazım

şunu anladım b segmenti boş kasalar 30.000den başlıyo orta seviyeleri 35.000den başlıyo 45000 hatta 48000 lere kadar çıkıyo

c segmenti 45000den başlıyo 60000binler ve daha üstü şeklinde devam ediyo

o olsun bu olsun yok dokunmatik yok park sensörü sunroof cam tavan geri görüş kamarası esp asp hız sabitleyici led farlar fazladan hava yastıkları hoperlörler otomatik klima vs vs gidiyo

günlük kullanımda kaçını aktif şekilde kullanıyoruz bide kendi kendini park eden araba var focusda :D hayy Allahım dedim kendi kendime araba park etmeyi bilmeyen insan niye araba sürüyo ki?? park sensörü falan hiç kullanmadım en dar yerde bile kaldırıma sıfır park edebilirim böle şeyler birazda gereksiz gibi günlük araba ihtiyacım 30-40km toplam o kadar donanıma gerek var mı bilmiyorum o fazladan 10000 lirayı sırf mevduata koysak ayda 75 lira faiz getirisi yapar :D %9dan halk bankası örnek

• quote:

o kredi tamamen yalan gidin ford bayisinde öyle bir kredi yok vergiler dosya masrafı felan dahil olursa 0,92 oluyor faizi

• quote:

Orijinalden alıntı: dusau

quote:

o kredi tamamen yalan gidin ford bayisinde öyle bir kredi yok vergiler dosya masrafı felan dahil olursa 0,92 oluyor faizi

http://www.ford.com.tr/kampanyalar/satis-kampanyasi

"Bu kredi tutarı,taksit tutarı ve vade için; bir kereye mahsus ve peşin olarak tahsil edilen 578TL dosya masrafı ve vergiler dahil edildiğinde FordFinans kredisinin aylık toplam maliyet oranı %0,91dir"

aldatmaca resmen :D

• quote:

quote:

quote:

"Bu kredi tutarı,taksit tutarı ve vade için; bir kereye mahsus ve peşin olarak tahsil edilen 578TL dosya masrafı ve vergiler dahil edildiğinde FordFinans kredisinin aylık toplam maliyet oranı %0,91dir"

hocam aynı fiyatlara araba bakıyoruz ben araştırdım hepsini hiç bir yerde ucuz kredi yok. 0 faiz diyor arabaya 2500 lira zam yapıyor faizi peşin alıyor. Ya da forddaki gibi yapıyor. 40 binde çok ters bir rakam 5 daha koysak c sınıfı mis gibi arabalar var ama kredi faizi katlanıyor sıkıntı oluyor. Ben önce 44'e 0 lancer 2013 invite donanım alacak oldum sonra o kadar kredi çekmeye gerek yok diye düşünerekten lancia ypsilon 1.3 mjet + 15" alaşımlı alüminyum jantlar + elektrikli arka camlar + Otomatik klima + Sis farları (pack dolce vita diye geçiyor) Mersin bilen otodan alacağım büyük ihtimalle. Bu parayı B sınıfına vermek zoruma gitsede 40 a alacağım chevrolet cruze 1.6 sport 9 litre benzin yakıyor şehir içinde 45 kuruş demek ypsilon 4.7 mazot yakıyor 21.5 kuruş demek buda yarıdan daha fazla fark yaratır. Lpg taksan cruze a maliyet artıyor genede yakıt 30 kuruşa ancak düşerse düşer. Landi-renzo lpg + ruhsata işletme masrafları 2000 lirayı bulur ortalama olarak. 42 veren adam 43 de verir seat leon 1.2 tsi alır o da şehir içinde 6 litre benzin yani lpgsiz 30 kuruş yakıyor. Gerçi 43 vermişken 44 verip lancer full almak daha mantıklı ama böyle böyle fiyat sürekli çıkıyor.
    Diğer b sınıfları düşünüldüğünde Corsa makyaj yiyecek, polo kasa değişterecek, fiesta gereğinden daha pahalı, yaris ve jazzı saymıyorum bile.

• ersinoguz E kullanıcısına yanıt
    Ohaaaa :D Bu fiyatın sıfır faizli kredisine benzemiş. Araç fiyatını yükselt sıfır faiz diye göm :D hayırlı işler ford
  • dusau kullanıcısına yanıt
    Aslında o segmentin aracı Jazz'dır bana göre ama dediğin gibi C sınıfı fiyatına alınıyor. Valla işimiz zor böyle giderse 50'ye B sınıfı full, 70'e de C sınıfı full alacaz, demedi demeyin :D
  • quote:

Aslında o segmentin aracı Jazz'dır bana göre ama dediğin gibi C sınıfı fiyatına alınıyor. Valla işimiz zor böyle giderse 50'ye B sınıfı full, 70'e de C sınıfı full alacaz, demedi demeyin :D

şuanki fiyatlar o yönde Euro düşmezse de bu fiyatların azalması mümkün değil. Gene Eski kurdan alınmış arabalar varken bir şekilde bir araba almak lazım. Yeni kurdan giren arabalar 2.30 kurdan giren arabalar bitipte 2.70 kurdan giren arabalara kalacağız 2014 modellerin hepsinde yeniden zamlar olacak. Lancia gibi Mitsubishi gibi eski kurdan aldığı arabaları satamayanlar için diğer marka arabalar fiyatını yükseltirken yaptıkları indirimle müşteri çekiyorlar ypsilon 1.3 mjet 41050 liraydı şimdi 38 e bırakıyorlar,paketlisinide 39,5 oluyor ama yapacak bir şey yok bu parayı veripte alabileceğin diğer dizel araba aveo ve 75 hp resmen katır gibi araba. Ön konsolu motor konsoluna benziyor ve dandik görünüyor. Belki lanciadan daha sağlam ama sonuçta lanciada ingilterede chrysler markası adı altında satılıyor. Euroncap testi olmasada ypsilonla aynı platformda satılan panda 4 yıldız almış. onunda güvenlik asistanı çocuk koltuğu ve yaya korumaları düşük gelmiş. Benim çocuğum yok daha okuduğum için 6-7 yılda olmaz. Zaten ypsilon pandadan kesinlikle daha sağlamdır. Teste girse 5 yıldız alır gibime geliyor ama bellide olmaz. Fiesta Titanium 1.5 tdci fiyatı 44000 dediğim gibi corsa ve polo eski kasadan kaybediyor. Jazz benzinli ve c sınıfı parasına satılıyor. Yaris' e hayatta o parayı vermem gider auris alırım. Başka dizel alternatif araç yok bu paraya alınabilecek sıfır dizeller;
    -aveo 1.3 75 hp
    -dacia sandero 1.5 dci
    -tata vista
    -fiat linea
    -fiorino türevli ticari arabalar
    -polo 3 silindirli en boşu
    -Belki biraz pazarlıkla C-elysee ve 301
    -lancia ypsilon

şimdi düşününce normalde olsa dizel almak yerine benzinli alıp lpg atardım. Ama benzinli performansı çok kötü 0-100 ü 14.5 saniye bir de lpg takınca vay haline araba yürümez hele yokuşlarda 4 kişi arabada olsan büyük sıkıntı. Bu yüzden dizel alırsam hem yüksek torkla yokuşlarda sorun yaşamam hemde performans olarak çok daha iyi. Yakıt tüketimide baya iyi.

• quote:

quote:

şuanki fiyatlar o yönde Euro düşmezse de bu fiyatların azalması mümkün değil. Gene Eski kurdan alınmış arabalar varken bir şekilde bir araba almak lazım. Yeni kurdan giren arabalar 2.30 kurdan giren arabalar bitipte 2.70 kurdan giren arabalara kalacağız 2014 modellerin hepsinde yeniden zamlar olacak. Lancia gibi Mitsubishi gibi eski kurdan aldığı arabaları satamayanlar için diğer marka arabalar fiyatını yükseltirken yaptıkları indirimle müşteri çekiyorlar ypsilon 1.3 mjet 41050 liraydı şimdi 38 e bırakıyorlar,paketlisinide 39,5 oluyor ama yapacak bir şey yok bu parayı veripte alabileceğin diğer dizel araba aveo ve 75 hp resmen katır gibi araba. Ön konsolu motor konsoluna benziyor ve dandik görünüyor. Belki lanciadan daha sağlam ama sonuçta lanciada ingilterede chrysler markası adı altında satılıyor. Euroncap testi olmasada ypsilonla aynı platformda satılan panda 4 yıldız almış. onunda güvenlik asistanı çocuk koltuğu ve yaya korumaları düşük gelmiş. Benim çocuğum yok daha okuduğum için 6-7 yılda olmaz. Zaten ypsilon pandadan kesinlikle daha sağlamdır. Teste girse 5 yıldız alır gibime geliyor ama bellide olmaz. Fiesta Titanium 1.5 tdci fiyatı 44000 dediğim gibi corsa ve polo eski kasadan kaybediyor. Jazz benzinli ve c sınıfı parasına satılıyor. Yaris' e hayatta o parayı vermem gider auris alırım. Başka dizel alternatif araç yok bu paraya alınabilecek sıfır dizeller;
    -aveo 1.3 75 hp
    -dacia sandero 1.5 dci
    -tata vista
    -fiat linea
    -fiorino türevli ticari arabalar
    -polo 3 silindirli en boşu
    -Belki biraz pazarlıkla C-elysee ve 301
    -lancia ypsilon

şimdi düşününce normalde olsa dizel almak yerine benzinli alıp lpg atardım. Ama benzinli performansı çok kötü 0-100 ü 14.5 saniye bir de lpg takınca vay haline araba yürümez hele yokuşlarda 4 kişi arabada olsan büyük sıkıntı. Bu yüzden dizel alırsam hem yüksek torkla yokuşlarda sorun yaşamam hemde performans olarak çok daha iyi. Yakıt tüketimide baya iyi.

yıllık çok km yapmıyosan dizele para vermeye hiç gerek yok dizel alacaksın bide yavaş süreceksin ki az yakıt tüketsin

ibiza 1,2 tsi dsg var style paketi 40.000 4,5 ortalama vermiş 5,5 olsa zorlasan 25 kuruş yakar 105 bg 175 tork var hız sabitleyici katlanır aynalar gibi artı donanımı var

yada polo 1,2 tdi alacaksın 3,8 ortalama boş kasa oda 40000 bluemotion 43000 farkı start-stop var 3,4 ort.

ypsilon çok küçük geldi bana yumurta gibi bide ikinci el piyası zayıftır sorun olabilir

• quote:

Ohaaaa :D Bu fiyatın sıfır faizli kredisine benzemiş. Araç fiyatını yükselt sıfır faiz diye göm :D hayırlı işler ford

zaten ben alırsam peşin alacam kredi çekersem max. 10bin falan çekerim oda c segmentine yükselmek için
  • quote:

quote:

quote:

quote:

hocam aynı fiyatlara araba bakıyoruz ben araştırdım hepsini hiç bir yerde ucuz kredi yok. 0 faiz diyor arabaya 2500 lira zam yapıyor faizi peşin alıyor. Ya da forddaki gibi yapıyor. 40 binde çok ters bir rakam 5 daha koysak c sınıfı mis gibi arabalar var ama kredi faizi katlanıyor sıkıntı oluyor. Ben önce 44'e 0 lancer 2013 invite donanım alacak oldum sonra o kadar kredi çekmeye gerek yok diye düşünerekten lancia ypsilon 1.3 mjet + 15" alaşımlı alüminyum jantlar + elektrikli arka camlar + Otomatik klima + Sis farları (pack dolce vita diye geçiyor) Mersin bilen otodan alacağım büyük ihtimalle. Bu parayı B sınıfına vermek zoruma gitsede 40 a alacağım chevrolet cruze 1.6 sport 9 litre benzin yakıyor şehir içinde 45 kuruş demek ypsilon 4.7 mazot yakıyor 21.5 kuruş demek buda yarıdan daha fazla fark yaratır. Lpg taksan cruze a maliyet artıyor genede yakıt 30 kuruşa ancak düşerse düşer. Landi-renzo lpg + ruhsata işletme masrafları 2000 lirayı bulur ortalama olarak. 42 veren adam 43 de verir seat leon 1.2 tsi alır o da şehir içinde 6 litre benzin yani lpgsiz 30 kuruş yakıyor. Gerçi 43 vermişken 44 verip lancer full almak daha mantıklı ama böyle böyle fiyat sürekli çıkıyor.
    Diğer b sınıfları düşünüldüğünde Corsa makyaj yiyecek, polo kasa değişterecek, fiesta gereğinden daha pahalı, yaris ve jazzı saymıyorum bile.

43000 lik seat leon yani dediğin reference paketi hiç bir işe yaramaz leon aldın mı 47000 verip style alacaksın 4bin fark var ama stylele arasındaki donanımları tek tek alsam desen o paraya alamazsın idare ederim dersen tabi sen bilirsin ibiza tsi 1,2yle aynı motor var galiba 175nm tork

• Sedan ise 301 & C-Elysee, hb ise Clio 4 lere bakın derim. 40 bin civarına alınabilecek f/p bakımından en iyi sıfır km araçlar.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

43000 lik seat leon yani dediğin reference paketi hiç bir işe yaramaz leon aldın mı 47000 verip style alacaksın 4bin fark var ama stylele arasındaki donanımları tek tek alsam desen o paraya alamazsın idare ederim dersen tabi sen bilirsin ibiza tsi 1,2yle aynı motor var galiba 175nm tork

Reference plus paketi icin 43400 fiyat almıştım tabiki Style değil ama en azından cOk boş degil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yaw yazmayım dedim o kadar, hortlatmayım konuyu dedim ama badaj ne arkadaş. bagaj olmasın o?
  • quote:

Orijinalden alıntı: baknedicem

yaw yazmayım dedim o kadar, hortlatmayım konuyu dedim ama badaj ne arkadaş. bagaj olmasın o?

Konuyu hortlatma gerekçeni seveyim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Astra ya da focus

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende 35-45 arası bi araç bakıyorum, gönlüm civic ten yana, sizede onu tavsiye edebilirim, bu araç hakkında detaylı bilgisi olan arkadaşlar bana da yardımcı olursa sevinirim
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.