Şimdi Ara

40.000 TL Sistem Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumda birkaç konu var benzer formatta ancak fiyat güncelliği ya da amaç olarak farklılıklardan kaynaklı değişiklik sebebiyle tekrar tavsiye almak istedim.

Neredeyse tamamen iş odaklı (CPU process) kullanacağım, oyun olursa da civ6, crusader kings 3 tarzı oyunlar oynayacağım. Çeşitli önerilerden yola çıkarak hatta @asko56 ' nın başka bir konuda önerdiği üzere doğrudan aşağıdaki sistemi toplamaya karar verdim.

AMD Ryzen 9 7900 5.4GHz 12 Çekirdek 64MB Önbellek Soket AM5 İşlemci

ASUS PRIME B650M-A WIFI II 6400MHz (OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI DP VGA mATX Anakart

ASUS GeForce DUAL RTX 3060 V2 OC 12GB ekran kartı

Kingston Fury Beast 16GB 5600MHz CL40 DDR5 ram (16x2)

ASUS TUF GAMING GT301 RGB Temperli Cam USB 3.1 Mid Tower kasa

ASUS TUF GAMING 750B 750W 80+ Bronze 135mm Fanlı Güç Kaynağı

Kingston NV2 1TB NVMe PCIE 4.0 Okuma 3500MB-Yazma 2100MB M.2 SSD

Çok büyük miktarlarda depolama alanına ihtiyacım olduğundan HDD ihtiyacım da var. HDD olarak hep kullandığım WD markasının 2 x 2TB olarak 3.5" HDD lerinden almayı düşünüyorum. Sinerji'de fiyatları baya uygun oradan almaya karar verdim. Sistemle ilgili tek soru işareti anakart, 1 2k daha farkla başka modellere yönelmeli miyim yoksa bu sistem için yeterli mi ve matx olmasının dezavantajı olur mu?

Bu sisteme dair herhangi bir görüşünüz ve yorumunuzu bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• gene ben cevap vereyim ryzen 7900 gibi bir işlemciye asus prime b650 anakart koymayın hocam ryzen soket olarak uzun ömürlü soket 2030 e kadar anakarta işlemci destegi vericek anakart için paranın kesesini biraz daha açmanı tavsiye ederim 2x2 tb yerine karne kampanyası yada vs kampanyalar ile 4 tb tek almanı tavsiye ederim

• https://www.gaming.gen.tr/urun/257666/elite-dual3060-amd-ryzen-5-7600-asus-geforce-dual-rtx-3060-v2-oc-12gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar//

Özelleştire basın

AMD Ryzen 9 7900 5.4GHz 12 Çekirdek 64MB Önbellek Soket AM5 İşlemci

Asus Tuf Gaming B650M-PLUS WiFi 6400MHz(OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI DP Anakart

ADATA XPG Lancer RGB 32GB (2x16GB) DDR5 5600 MHz CL36 Ram (AX5U5600C3616G-DCLARBK)

Kingston NV2 1TB NVMe PCIE 4.0 Okuma 3500MB-Yazma 2100MB M.2 SSD (SNV2S/1000G)

ASUS TUF GAMING GT301 RGB Temperli Cam USB 3.1 Mid Tower Kasa

ASUS TUF GAMING 750B 750W 80+ Bronze 135mm Fanlı Güç Kaynağı

• asko56 kullanıcısına yanıt

Sistem aklıma yatıyor gerçekten. Bütçe olarakta tam limitte. Yalnız sistemi parça parça ucuz sitelerden toplamak bir miktar daha ucuz olacak gibi. Kendim birleştirmek için bilgim ve vaktim yok ne yazık ki. Bu kablo düzenlemeleri ya da birleştirme işlemi zor ya da dikkat edilmesi gereken çok şey var mıdır? Ayın 1ine doğru almayı düşünüyorum. Acele etmeli miyim hem ekonomik sebeplerle hem de mesela işte işlemcinin 8. Serisi gelecek ve gelince ucuzlayacak gibi bir şey var mı şu sıralar 1 2 hafta fazladan bekleyebilirim

• Mr. Awkward M kullanıcısına yanıt

ayın 1. demek zam demek bu tarz bir hazır sistem bile alsanız ekran kartını siz kendiniz takıyorsunuz gene aynı şekilde hhard diskide kendiniz baglamanız gerekiyor

• asko56 kullanıcısına yanıt

Yani aslında 2 parçayı kendimiz takıyoruz. SSD zaten klipsli yuvasına tık diye oturuyor, ramler aynı şekilde sadece anakartı 3-5 vida ile kasaya monte ediyolar ve işlemci takıp kabloları gizliyorlar öyleyse. Doğru anladıysam bu ay içinde almazsam ayın 1'inde zamlı olarak bu sistemi 60k sistem önerisi olarak konu açabilirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    25 Bin TL Sistem Önerisi
    geçen ay açıldı
    40 bin TL kasa tavsiyesi
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mr. Awkward M kullanıcısına yanıt

1 parça sadece oda ekran kartı siz takıyorsunuz hazır sistemlerde

hard diski siz ayrı siteden alıcagınız için kendiniz takmanız lazım siteden hdd de eklerseniz oda takılı geliyor sadece aldıgınızda arayın hdd baglayacagım kablolamayı ona göre yapım de

• quote:

Orijinalden alıntı: asko56

1 parça sadece oda ekran kartı siz takıyorsunuz hazır sistemlerde

hard diski siz ayrı siteden alıcagınız için kendiniz takmanız lazım siteden hdd de eklerseniz oda takılı geliyor sadece aldıgınızda arayın hdd baglayacagım kablolamayı ona göre yapım de

Teşekkür ederim bilgilendirme için. Sistemi öneriniz doğrultusunda kuracağım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.