Şimdi Ara

40-45.000 TL Otomatik 4x4 yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Maximum 45.000 tl bütçeyle otomatik vitesli 4x4 düşünüyoruz. İlk SUV deneyimimiz olacak. Off Road filan yapacak değiliz, sadece kışın karda kışta yolda bırakmasın, yazın da kır gezilerinde bizi zorlamasın yeter.
    Akılmdaki modeller:

2006-2007 Hyundai Santa Fe 2.2 crdi
    2003-2006 Honda CR-V 2.0
    2009 öncesi Kia Sportage veya Hyundai Tucson
    2006-2009 Suzuki Grand Vitara 2.0

Bunlar arasında en fazla aklıma yatan CR-V ile Santa Fe
    Forumlarda araştırdığım kadarıyla 2003-2006 CR-V'lere müthiş övgüler var,dış görünüş süper ama ön konsol çok kötü görünüyor (tek sorun bu- alman arabasından geçeceğiz)
    Santa Fe çok yakışıklı göründü, sorunsuz olduğu söyleniyor ama onun da kafamı karıştıran tarafı 1850 kg olmasından dolayı yakıt çok abartılı olur mu ( karma yakıt tüketimi 9-10 lt gibi olur mu)

Herkese iyi forumlar dilerim...

• Arkadaşlar hiç Santa Fe kullanan yok mu forumda? Ya da fabrika verileri haricinde gerçek yakıt tüketimini bilen?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vlknglbl

Arkadaşlar hiç Santa Fe kullanan yok mu forumda? Ya da fabrika verileri haricinde gerçek yakıt tüketimini bilen?
    Bende 2005 Freelander TD4 var. Taş gibi. Kar buz tanımayan çatır çatır giden bir araç. Bakımlı ve iyi durumda TD4 motorlusunu öneririm.
    Belirlediğiniz fiyat aralığında ve istediğiniz özellikte tam da. 4X4, dizel, otomatik, sunroof, deri koltuk vs..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noplaceforchance -- 7 Ağustos 2013; 9:36:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: noplaceforchance

Bende 2005 Freelander TD4 var. Taş gibi. Kar buz tanımayan çatır çatır giden bir araç. Bakımlı ve iyi durumda TD4 motorlusunu öneririm.
    Belirlediğiniz fiyat aralığında ve istediğiniz özellikte tam da. 4X4, dizel, otomatik, sunroof, deri koltuk vs..

Alıntıları Göster
    Yuksek Model Grand Vitara + lpg
  • quote:

Orijinalden alıntı: Donald Draper

Alıntıları Göster
    Grand vitaralarda LPG sonrası bujiler ve subaplarla ilgili sıkıntılar duydum kullanucu arkadaşlarımdan.
  • quote:

Grand vitaralarda LPG sonrası bujiler ve subaplarla ilgili sıkıntılar duydum kullanucu arkadaşlarımdan.

Alıntıları Göster
    Bir de şunu söylemeliyim, belirlediğiniz araçların hiçbirinin 9-10 lt'den az mazot yakacağını düşünmeyin derim. Sadece Santa Fe değil, diğerleri de yakar. Sonuçta bunlar B ya da C sınıfı otomobil değil. Aktarmaları, rüzgar dirençleri, ağırlıkları falan herşeyleri farklı. 9-10 lt özellikle kış aylarında bu araçlar için normal değerdir.
  • quote:

Land Rover Freelander da bütçeye uygun ve güzel araç ama hangi foruma girsem sorunlu olduğunu yazanlarla dolu. Onun dışında ön konsol plastik malzemesi çok sert görünüyor gözüme (Tabi ki sahibinden.com'dan bakmayla anlaşılmaz ama izlenimim o şekilde) iç mekan kalitesi nasıldır? Ayrıca Astra H'den suv'a geçince otomobildeki kadar konfor beklemiyorum ama konfor konusunda çok üzmez herhalde değil mi?
  • quote:

Vitara kullandınız mı? Çok araştırdım vitara'yı, özellikle kasası gayet sade ve yakışıklı, arazi performansını övmeyen yok. Peki şehir içi konforu nasıldır? Astra'dan sonra sert gelir mi dersiniz?
  • quote:

quote:

Vitara kullandınız mı? Çok araştırdım vitara'yı, özellikle kasası gayet sade ve yakışıklı, arazi performansını övmeyen yok. Peki şehir içi konforu nasıldır? Astra'dan sonra sert gelir mi dersiniz?

Şehir içinde astra kadar konforludur. ÇÜnkü astra sınıfının sert araçları arasında bana göre. Vitaranın ondan geri kalacağını sanmam.
  • vlknglbl kullanıcısına yanıt
    Benzinli olanların hararet sorunu vardır ama TD4 motor BMW malıdır. Zaten servislerde de TD4'lerin sorunsuzluğundan bahsedilir. BMW dizel motor kalitesini anlatmaya gerek yok sanırım. Şanzıman da Japon malı Jatco.
    Konsol plastik malzemesi serttir evet. Ama bir o kadar da dayanıklıdır. Bunu dışında iç mekan iyidir. Açık renk deri koltuklar gerçekten çok iyi duruyor. Oturma pozisyonu yola hakim, koltuk sertlikleri iyidir.
    Konfor konusunda üzeceğini sanmıyorum.
    selam..
    1.5 yıldır opel zafira dizel a/t kullandım ve onu satarak 45.500 tl ye 19 tem 2013 de ssanyong kyron 4x4 A/T dizel aldım. bayramda doğu karadeniz/Giresun a gidiyorum. orada yaylalarda kısmet olursa rakımın 2000 m ve üzeri olan yerlerde değişik yol şartlarında deneme/zorlama yapacağım. bakalım ne olacak. sonucunu da burada yazarım. yakıt dersen şimdilik şehir içi 10 lt gibi gözüküyor. ama opel den sonra sert bir araba geldi bana. inanın ki çok zevkli bir araba türü bu sınıflar.
  • 2004 model Grand Cherokee 2.7 dizel.
    Ben olsam bunu alırdım
    2008 model makyajlı kasa 2.2 dizel santa fe istanbul şehir içinde 9lt yakar. Cuma günü köprü trafiğinde 10lt'de yakar. Ancak çok konforlu olduğu su götürmez bir gerçek.
  • Çakma 4 çekerlerden uzak durun. Land rover iyidir işin ustasıdır. Karda kışta hondayla Hyundai ile çok üzülürsünüz. Ben astrayla giderken slalom yapan çok crvler gördüm. Bence bir subaru forester alın. Karda iyi gider motoru çok güçlüdür awd sistemi de çok iyidir. Videolara da bakmanızı öneririm 4 çeker araçlar konusunda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuestionMark

Çakma 4 çekerlerden uzak durun. Land rover iyidir işin ustasıdır. Karda kışta hondayla Hyundai ile çok üzülürsünüz. Ben astrayla giderken slalom yapan çok crvler gördüm. Bence bir subaru forester alın. Karda iyi gider motoru çok güçlüdür awd sistemi de çok iyidir. Videolara da bakmanızı öneririm 4 çeker araçlar konusunda.
    Şehir içi yollarda ve otoyollar bölünmüş yollar gibi kaplama yüzeyli yollarda kullanılacaksa 4 çeker olmasının veya daimi olmayan 4 çeker olmasının bir anlamı yok olay lastiklerde biter. Edirne-istanbul TEM trafiği geçen kış neredeyse kapandı kapanacak iken ortalama 120 km/sa altına düşmeden herkesin sağdan kamyon ve tır arkasından kuyruk yaptığı ezilmiş şeridi takip ettiği yolda orta şeritte Edirne ve aynı gece İstanbul yaptım. Lastikleri sağlam olsun yeter.

• quote:

Selamlar.
    Maximum 45.000 tl bütçeyle otomatik vitesli 4x4 düşünüyoruz. İlk SUV deneyimimiz olacak. Off Road filan yapacak değiliz, sadece kışın karda kışta yolda bırakmasın, yazın da kır gezilerinde bizi zorlamasın yeter.
    Akılmdaki modeller:

2003-2006 Honda CR-V 2.0

Forumlarda araştırdığım kadarıyla 2003-2006 CR-V'lere müthiş övgüler var,dış görünüş süper ama ön konsol çok kötü görünüyor (tek sorun bu- alman arabasından geçeceğiz)
    Santa Fe çok yakışıklı göründü, sorunsuz olduğu söyleniyor ama onun da kafamı karıştıran tarafı 1850 kg olmasından dolayı yakıt çok abartılı olur mu ( karma yakıt tüketimi 9-10 lt gibi olur mu)

anlaşılan siz suv segmentine bakıyorsunuz..

2006-2007 Hyundai Santa Fe 2.2 crdi.............................bu araç suv desem suv değil..arazi taşıtı desem arazi taşıtı değil..ne amaçla yapılmış anlamadım..
    çok yakar çok vergi verirsiniz.konforu üst düzey ama o parayı hak edecek kadar değil.
    2003-2006 Honda CR-V 2.0.......................asfalt ve toprak yollarda,kısmen karlı yollarda iş görür..sağlamdır..parasına göre iyi hizmet verir.
    2009 öncesi Kia Sportage veya Hyundai Tucson,,,,,,,,,,,,,,,,,,,mazot canavarlarıdır...
    2006-2009 Suzuki Grand Vitara 2.0...........arazide ve asfaltta yolda bırakmaz.at lastiklerle harika işler çıkarır..lpgde ş.içi:11-13 lt civarı yakar.

alternatif olarak forester tavsiye edebilirim.yakıtı biraz fazladır.ama o kadar da keyiflidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: falken34

quote:

Selamlar.
    Akılmdaki modeller:

2003-2006 Honda CR-V 2.0

anlaşılan siz suv segmentine bakıyorsunuz..

2006-2007 Hyundai Santa Fe 2.2 crdi.............................bu araç suv desem suv değil..arazi taşıtı desem arazi taşıtı değil..ne amaçla yapılmış anlamadım..
    çok yakar çok vergi verirsiniz.konforu üst düzey ama o parayı hak edecek kadar değil.
    2003-2006 Honda CR-V 2.0.......................asfalt ve toprak yollarda,kısmen karlı yollarda iş görür..sağlamdır..parasına göre iyi hizmet verir.
    2009 öncesi Kia Sportage veya Hyundai Tucson,,,,,,,,,,,,,,,,,,,mazot canavarlarıdır...
    2006-2009 Suzuki Grand Vitara 2.0...........arazide ve asfaltta yolda bırakmaz.at lastiklerle harika işler çıkarır..lpgde ş.içi:11-13 lt civarı yakar.

alternatif olarak forester tavsiye edebilirim.yakıtı biraz fazladır.ama o kadar da keyiflidir.
    hocam kesinlikle foresterı incelemenizi öneririm.Karda çamurda saydığınız araçların hepsinden başarılı gidecektir.4 çeker sistemi tamamen kendine özgüdür.Çok dengeli ve konforlu bir araçtır.45 bin tl nin bi 5 bin tl daha üstüne çıkarsanız çok temiz 2009 model benzinli forester bulabilirsiniz.Arkadaşımda var bu araç şehir içinde normal kullanımda 11-12 litre civarı yakıyor aslında aşırı bir yakıtı yok biraz daha fazla fakat inanın verdiği zevke değiyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: y_a_s

hocam kesinlikle foresterı incelemenizi öneririm.Karda çamurda saydığınız araçların hepsinden başarılı gidecektir.4 çeker sistemi tamamen kendine özgüdür.Çok dengeli ve konforlu bir araçtır.45 bin tl nin bi 5 bin tl daha üstüne çıkarsanız çok temiz 2009 model benzinli forester bulabilirsiniz.Arkadaşımda var bu araç şehir içinde normal kullanımda 11-12 litre civarı yakıyor aslında aşırı bir yakıtı yok biraz daha fazla fakat inanın verdiği zevke değiyor...

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar tüm cevaplar için teşekkür ederim. Tatilde olduğum için uzun süre bakamadım foruma.
    Forester tercihler içinde yoktu çünkü görevim nedeniyle Tunceli'de yaşıyorum ve olası arıza-parça temini konusunda çok büyük sorun yaşarım.
    Gerçi aynı sorun Grand Vitara için de geçerli ama Vitara nispeten daha çok rastladığım bir araç,o yüzden bakımı tamiri vs. daha kolay olur diye düşünüyorum
    Aslında 4x4 araştırma nedenim aileye yeni üye bekliyor olmamız Artık daha büyük bir bagaja ihtiyacım olacak ve kışın ortasında gece gündüz olası hastane ihtiyacında kar içinde çırpınıp durmak istemiyorum.

• quote:

Arkadaşlar tüm cevaplar için teşekkür ederim. Tatilde olduğum için uzun süre bakamadım foruma.
    Forester tercihler içinde yoktu çünkü görevim nedeniyle Tunceli'de yaşıyorum ve olası arıza-parça temini konusunda çok büyük sorun yaşarım.
    Gerçi aynı sorun Grand Vitara için de geçerli ama Vitara nispeten daha çok rastladığım bir araç,o yüzden bakımı tamiri vs. daha kolay olur diye düşünüyorum
    Aslında 4x4 araştırma nedenim aileye yeni üye bekliyor olmamız Artık daha büyük bir bagaja ihtiyacım olacak ve kışın ortasında gece gündüz olası hastane ihtiyacında kar içinde çırpınıp durmak istemiyorum.

Alıntıları Göster
    ssang kyron veya korando sports alınabilir o paralara 2000 cc 155 beygir 360 tork makine sehir ici 8 , 9litre yakar bir bakin derim
    selamlar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.