Şimdi Ara

40 bin adet iPod'a 12 milyon $ ödedik (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arada dediğim de doğruymuş ne yazık ki,seni hayal kırıklığına uğratmak zorundayım shady_tr

quote:

"In August 1997, the Company and Microsoft Corporation (Microsoft) entered into patent cross license and technology agreements. In addition, Microsoft purchased 150,000 shares of Apple Series A nonvoting convertible preferred stock ("preferred stock") for $150 million. These shares were convertible by Microsoft after August 5, 2000, into shares of the Company's common stock at a conversion price of $8.25 per share. During 2000, 74,250 shares of preferred stock were converted to 9 million shares of the Company's common stock. During 2001, the remaining 75,750 preferred shares were converted into 9.2 million shares of the Company's common stock."
  • quote:

Orjinalden alıntı: maniac1987
    shady gözüm
    su ıpodun japonyada satılma oranlarını pazar payını bı bulsana
    ezıyım ıpodu biraz

Japonya da zaten sony'nin açık ara önde olduğu açık bir gerçek Bu en son çıkardığı flash bellekli modellerle bayağı iyi bir satış rakamı yakalamıştı sony.
  • quote:

Orjinalden alıntı: soundchaser

quote:

shady gözüm
    su ıpodun japonyada satılma oranlarını pazar payını bı bulsana
    ezıyım ıpodu biraz

Japonya da zaten sony'nin açık ara önde olduğu açık bir gerçek Bu en son çıkardığı flash bellekli modellerle bayağı iyi bir satış rakamı yakalamıştı sony.

biraz daha araştır bence

• Apple bugün üçüncü çeyrek için 8,1 Milyon tane sipariş alındığını ve hepsinin gönderileceğini açıkladı...Bu oran geçen seneki oranlardan çok daha yüksek şöyleki;

3.Çeyrek İçin;

472 Milyon Dolar Net Kar,%54'lik bir pay ve toplam 4,37 Milyar Dolar servet...

2005 Yılı 3.Çeyrek Verileri;

320 Milyon Dolar Net Kar,%37'lik bir pay ve 3,52 Milyar Dolar toplam servet...

Steve Jobs "iPod Amerikan pazarının %75'ine sahip ve bu bize gurur veriyor...Gelecek nesil iPod'ların çok daha başarılı olacağına inanıyorum." dedi...
  • quote:

biraz daha araştır bence

valla dostum sen biliyorsan söyle yoksa,japon market liderini aramak pek enterese etmiyor beni
    Zaten herifçi oğullarında en son teknoloji var
  • mac mı

sağlammış vırus yokmus suymus buymus

o kadar azınlık kaldıkı vırus yazmaya bıle tenezzul edılmedı begenmedıgım programı degıstıremedıkten sonra ben napayım o mavıyı?

mac = gereksız ucan $$$ lar.

macda yapılıpda pc de yapılamayan ne varkı.

ipod dada sadece bu işe en erken uyanan oldukları ıcın ondeler onun dısında aynı nokıa gıbıler sekıl var ama fıyat/performans rezalet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DOMIX -- 20 Temmuz 2006; 10:58:54 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: DOMIX

mac mı

sağlammış vırus yokmus suymus buymus

o kadar azınlık kaldıkı vırus yazmaya bıle tenezzul edılmedı begenmedıgım programı degıstıremedıkten sonra ben napayım o mavıyı?

mac = gereksız ucan $$$ lar.

macda yapılıpda pc de yapılamayan ne varkı.

ipod dada sadece bu işe en erken uyanan oldukları ıcın ondeler onun dısında aynı nokıa gıbıler sekıl var ama fıyat/performans rezalet.

evet dediğin doğru kullanıcı sayısı pclerden az olduğu için virüs yapılmıyor ama ben çok diye pclerde hep virüslerle trojanlarla uğraşamam....Ki çoğu insanda bunu tercih eder bence...Birde farkları için;

Farkları için sana türkçe kaynak dostum;

http://www.apple.com.tr/tur/switch/

Reklamlarda var elimde görüntülü onlarıda götürürüm....Olmazsa WALL STREET JOURNAL'dan Walt Mossberg'in yazılarını oku..Dur birini ben söyleyim "Windows XP'e toz yutturur."

• Hayırlı olsun ne diyelim alanlara :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: soundchaser

quote:

biraz daha araştır bence

valla dostum sen biliyorsan söyle yoksa,japon market liderini aramak pek enterese etmiyor beni
    Zaten herifçi oğullarında en son teknoloji var

japonlar cok milliyetçidir ama adamlar kaliteden ödün verenin yaşına bakmazlar
    sony ps2 ile idare etmeye kalkınca xbox a saldırdılar
    bu mp3 player işinde sony sony gibi davranmıyo
    walkman fıkrını güzel kullanabilseydi piyasa lideri olmuştu heryerde
    dünyanın en büyük şirketleri emrine amade mesela matsuhıta ( panasonıc ı yapan fırma dunyanın en buyuk şirketlerinden biri) bile onlara çalışırı
    ama onlar kıytırık a3000 lerle ıdare ediyolar

• quote:

Orjinalden alıntı: AtolyeLinux.com

Hayırlı olsun ne diyelim alanlara :)

• Apple tarafından yapılan iPod+iTunes istatistikleri;

iPod US pazarında %75 ile birinci sırada....

iPod Canada, Australia, the U.K., France, Spain, Italy ve Japonya'da en çok satan mp3 çalar...

iTunes Music Store dijital müzik piyasasının %85'ine sahip...

iTunes Music Store bünyesinde 3 Milyon şarkı,9000 video klip ve 150 tv showu bulunduruyor...

Apple'ın iPod'la ilgilenen dünyada 40,000 merkezi bulunuyor...

Apple US pazarı dışında daha agresif...
  • ipod japonyada birinci değil
  • Kimmiş birinci japonyada merak ettim şimdi,varsa link falan yollada bakalım.
  • valla bizim burdan gözüktüğü gibi olmayabilir japonya nın durumu...

bi çok yer de okudum ve izledim, japon gençleri batılılardan daha populist ve daha marka bağımlısılar...
    büyük müzik gruplarının japonya konserleri falan da hep en fazla rağbet görünen , en karli olanlarıdır. çünkü japon gençleri isme, modaya ve imaja adeta taparlar.

teknoloji konusunda öyle değildir gibi geliyo insana çünkü sonuçta orası olayın membağı, oarası japonya. ama bence durum öyle değil, en azından son 5-6 sene. şimdi dünya gençliğinin genel durumu edebiyatına girmiyim ama marka ve model bağımlılığı doğuya gittikçe azalan bişey değil maalesef.

ha illa ipod un lider olmasının zor olduğu bi ülke arıyorsanız kuzey avrupa ülkelerine bakın. kuzey avrupa ülkeleri nde marka bağımlılığı direk aptallıkla eş değerdir. belki de diğer ülkelerden çok da önce sosyal demokrasiyi uygulamaya geçirdiklerinden ve gelir düzeyi en yüksek ülkeler olduklarından... yani adamlar marka zımbırtısı olayını aşmış artık. fakat belki oralarda da ipod birincidir onu bilemem...

• quote:

ipod japonyada birinci değil

Baba sende yani şimdi koskaca Apple firması yalan söyleyecek sanki konferansında....Japonya'Da ipod ve itunes'un çok iiiii iş yaptığınıda biliyorum.Birde bu bilgiler daha bugün açıklandı....Yoksa senin şu japonyada birinci olan firma Apple Japan mi???
  • İpodun başarısı tamamen erken kalkan yol alır misali oldu birde tasarım hoş olunca millet coştu tabi Ben ilk i-pod dinlediğimde bune rezalet dedim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: turuncu

valla bizim burdan gözüktüğü gibi olmayabilir japonya nın durumu...

bi çok yer de okudum ve izledim, japon gençleri batılılardan daha populist ve daha marka bağımlısılar...
    büyük müzik gruplarının japonya konserleri falan da hep en fazla rağbet görünen , en karli olanlarıdır. çünkü japon gençleri isme, modaya ve imaja adeta taparlar.

teknoloji konusunda öyle değildir gibi geliyo insana çünkü sonuçta orası olayın membağı, oarası japonya. ama bence durum öyle değil, en azından son 5-6 sene. şimdi dünya gençliğinin genel durumu edebiyatına girmiyim ama marka ve model bağımlılığı doğuya gittikçe azalan bişey değil maalesef.

ha illa ipod un lider olmasının zor olduğu bi ülke arıyorsanız kuzey avrupa ülkelerine bakın. kuzey avrupa ülkeleri nde marka bağımlılığı direk aptallıkla eş değerdir. belki de diğer ülkelerden çok da önce sosyal demokrasiyi uygulamaya geçirdiklerinden ve gelir düzeyi en yüksek ülkeler olduklarından... yani adamlar marka zımbırtısı olayını aşmış artık. fakat belki oralarda da ipod birincidir onu bilemem...

vallahı abı sonlarda yaptıgın yorumdan sonra
    quote:

fakat belki oralarda da ipod birincidir onu bilemem...

bu oldugu ıcın benden bılmem benımkıde muaama
    bide kişi başına galir sıralamasında japonya ilk üçte benim bıldıgım yanı onlarda zengın
    ama herşey olabılır
    quote:

Baba sende yani şimdi koskaca Apple firması yalan söyleyecek sanki konferansında....Japonya'Da ipod ve itunes'un çok iiiii iş yaptığınıda biliyorum.Birde bu bilgiler daha bugün açıklandı....Yoksa senin şu japonyada birinci olan firma Apple Japan mi???

sen bakma apple a gözüm onlar herşeyi der :)
    senimi kırıcam senın dediğin olsun

• yahu sonlarda yaptığım yorum değil sadece kesin bi bilgim yok, yani var olan düzende çok satılıryorsa, yine de en az oradalarda satılır ama bilemezsin ki tahmin sonuçta.

diğer yazdığın gelir muhabbetine gelince olay sadece gelir değil... yönetim+bilinç+kültür+gelir.. yani kadınlara kimono giydirip, erkekleri samuray gibi göstermek geleneğiyle bitmiyo her şey(japonlar bundan ibaret demek istemiyorum, nesilller arası kültür uçurumunun büyüklüğüne vurgu yapıyorum). yeni neslin seçimi pek öyle olmuyo...

batı kompleksi kim ne derse desin tüm doğuda var. ama zaten batılı olan +zengin+iyi yönetilen+bilinçli kuzey avrupa bu olaylardan kendini soyutlamış durumda. admalar avrupa birliği kriterleri henüz yokken o kriterlerden daha fazlasına sahiptiler. o yüzden senelerdir adamları birliğe almak istiyorlar bunlar da "biz birliğin feriştahı olmuşuz zaten" deyip katılmıyoralar....

vay be mp3 forumuna bak, siyaset meydanı gibi

• Ben de Japonya'da iPod çok satmıyor diye biliyordum, o zaman Creative, iRiver, Cowon pazarlama işinden hiç çakmıyor belli ki...Yazık vallahi

Çok siyasi sebep aramamak lazım bence. Adam gidip görünüşünü beğenip alıyordur, oturup da bu Amerikan mı bu İskandinav mı vs. mi diye tarttıklarını sanmıyorum...
  • tabiiki öyle ama olay bir japon -amerikan durumından milliyetçilikden, markadan vs açıldığı için onu yazdım.

yoksa gönül ister ki hiç bi yer de ipod çok satılmasın..

çünkü apple baskı altındayken daha çok gelişen bir firma(kullanıcı tabanlı demek istiyorum. borsa, yıllık gelir, son çeyrek kar, % 30 cari artış, faiz sonu fazla dan falan bahsetmiyorum)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.