Şimdi Ara

40 bin adet iPod'a 12 milyon $ ödedik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen sene tüm dünyada 32 milyon adet satarak rekor kıran iPod, Türkiye'de de kapış kapış gidiyor. 2005'te toplam 40 bin iPod'un yanı sıra aksesuarlar için de 1.1 milyon dolar ödedik.

ABD'li teknoloji şirketi Apple tarihinin en kârlı dönemini yaşıyor. Özellikle tüm dünyada satış rekorları kıran iPod'la kârını katlayan şirket Türkiye'de de büyüme rekoru kırdı. Apple IMC Türkiye Genel Müdürü Tansu Yeğen düzenlediği basın toplantısında 2005 yılında birçok yeni ürünle tüketicilerin karşısına çıktıklarını ifade ederek, şirketin 2005 yılı cirosunun dolar bazında yüzde 75 rekor artış gösterdiğini söyledi. Yeğen, Apple'ın en popüler ürünü olarak bilinen iPod'a Türkiye'den de büyük talep geldiğine işaret ederek 2005 yılında toplam 40 bin iPod'un satıldığını söyledi. Özellikle yılbaşı döneminde iPod'un adeta yok sattığına işaret eden Yeğen, "Eğer yeterli ürün stokumuz olsaydı bu dönemde rahatlıkla 150 bin adet iPodsatardık. Ancak her şeye rağmen yılbaşında en popüler hediye tartışmasız iPod oldu" dedi.

AKSESUAR BEREKETİ
    Apple IMC Türkiye, bilgisayar (Mac) satışlarını da yüzde 45 oranında artırdı. Şirketin satış rekoru ise tartışmasız iPod'a ait. Apple IMC Türkiye geçen sene Türkiye'de 40 bin iPod sattı. Bu satışların yaklaşık cirosu ise 12 milyon dolar civarında bulunuyor. Ürünün tüm dünyadaki satışları 2004 yılında 8 milyon olarak gerçekleşmişti. 2005'te bu rakam 32 milyona çıktı. Apple IMC Türkiye'nin satışları arasında ise en dikkat çekici grup iPod aksesuarları oldu. Tansu Yeğen geçen yıl boyunca toplan 1.1 milyon dolarlık satış yaptıklarını söyledi.

sabah

• Evet artık tr'de de iPod dışardada olduğu gibi yılbaşı döneminde satış rekorları kırıyor..Ne olursa olsun iPodu alan memnun satan memnun yani herkes memnun.Sony'nin walkman'inin piyasayı kaybettiği gibide bence sonu olmayacaktır iPod'un...2000'den fazla aksesuar desteği var ("Made For iPod" yazısı olan).Son bir bilgi daha bugüne kadar 50 milyonun üzerinde iPod,1 milyar iTunes'dan şarkı sattı...Ha birde milyonlarca video,tv show satışı yapıldı..Apple bence artık Teknoloji piyasasının Ferrari'si....
  • elma logolou ferrari mi olur yaw
  • Apple in iPod out
    Macintosh in iPod out
  • alla alla ne alaka in out ile hepsi bir firma apple bunların hepsi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Melik

Apple in iPod out
    Macintosh in iPod out

Melik şöyle yapsan bence daha mantıklı olur;

Apple in Microsoft out
    Macintosh in Windows out...

Birde herkese pc-mac karşılaştırmaların yapıldığı reklamları izlemelerini öneriyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: shady_tr

quote:

Apple in iPod out
    Macintosh in iPod out

Apple in Microsoft out

Birde herkese pc-mac karşılaştırmaların yapıldığı reklamları izlemelerini öneriyorum..

Gelir gider oranlarına bakıldığında pek öyle gözükmüyor ama MustiOnu demek için bayağı erken, birkaç yüzyıl belki de

Ya şaka bir yana da zor geliyor bana abi artık Apple'ın ekonomik anlamda Microsoftu yakalaması...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be Creative -- 19 Temmuz 2006; 1:00:46 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    25 yıllık 1+1'e 2500 istenmesi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Be Creative

quote:

quote:

Apple in iPod out
    Macintosh in iPod out

Apple in Microsoft out

Gelir gider oranlarına bakıldığında pek öyle gözükmüyor ama MustiOnu demek için bayağı erken, birkaç yüzyıl belki de

Ya şaka bir yana da zor geliyor bana abi artık Apple'ın ekonomik anlamda Microsoftu yakalaması...

Valla Dünyanın en iii teknoloji uzmanı Walt Mossberg Apple için "Dünyanın bu fiyat aralığındaki en iiii bilgisayar üreticisi"diyor...Bu fiyatlarla ve Microsoft gibi her yaptığı yazılımında bir edition'ını yapmadığı sürece Microsoft'u yakalayamaz tabiki...Ama o teknikte microsoft'un eline vermiş bile...

Adamların aletlerinde reset diye birşey yok...Sistem çökmesi diye bişey yok virüs diye bişey yok trojan diye birşey yok...Bilgisyarlarının içinde birçok yazılım geliyor bedavadan...Windows'da ne geliyor hesap makinası,paint,windows media player ve bir iki tane basit yazılım daha...Apple eğer aletlerinin içinden çıkan iLife (iPhoto,iDvd,iMovie HD,iWeb,Garage Band)'ı aletlere koymazsa ve bu iLife'ında iLife Home,iLife Pro,iLife Pro SE vb. ad değişikliklerini yapıp piyasaya sürerse Microsoft kadar zengin olur...

• Belki dediklerin doğrudur ama Microsoftun yazılım avantajı çok çok büyük, programların en kapsamlıları, oyunların [oyun olduğuna bakmayın para burada dönüyor] tamamı Windows için çıkıyor, donanım avantajı desen gene coşuyor Microsoft. Bak mesela bu tarz şeyleri kıyaslayan bir adamın videosu vardı;

http://video.google.com/videoplay?docid=-6553260189868317794&q=mac+suck

İncileri güzel adamın, "Normal Pcniz varsa, anakartını yenilersiniz eskirse, ramini yenilersiniz, ekran kartı alırsınız, ama Macte böyle bir sorun yok, eskidi mi? Çöpe atın ve yenisini alın" "tutulacak yeri çok güzel, iyi kavranıyor" diyor bir de

Çok güzel espriler de var, seviyorum bu videoyuYanlış da değilmiş genel yorumlara göre Apple hakkında söyledikleri...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be Creative -- 19 Temmuz 2006; 1:58:18 >

• iyiymiş çok güldürdü. her ne kadar microsoft' da da ayni olsa da (bazen daha beter) Jack russel terrier kısmına cok güldüm. 1,5 sene iş yerinde mac, ev de pc kullandım kullandım. sırf dosya kaydetme yerlerindeki farklı "yes" - "no" kısmından dolayı az belgem uçmadı.

ama cidden sağlam güldüm...
  • Pclerin en güzel yanı zaten istediğiniz gibi upgrade etmenize olanak evriyor olması,hem donanımsal hem yazılımsal.Macler herşey dahil sistemler,zaten ipodla,maclerin abd de bu kadar tutulmasının nedeni rahat,kolay,bilgi gerektirmeden kullanımı bence.Amrikalıların zeka seviyelrini düşünürsek normal.
  • biraz da trend ayaklarıyla tuttu bu ipod hani herkeste varya
  • quote:

Orjinalden alıntı: yilmaz196
    .....Macler herşey dahil sistemler,zaten ipodla,maclerin abd de bu kadar tutulmasının nedeni rahat,kolay,bilgi gerektirmeden kullanımı bence.Amrikalıların zeka seviyelrini düşünürsek normal.

Kesinlikle katılıyorum.Hatta iPod'un bu kadar tutmasının sebeplerinden biri de kullanım kolaylığı,trendy olması,Amerikan malı olması çünkü bazı Amerikan vatandaşları koyu milliyetçi oluyor,Diyor ki eleman Asyalılara gideceğine ülke ekonomisine girsin.
  • Evet maclerde upgrade birkaç parçayla sınırlı ama zaten gelen alet çok üstün....Keşke tr'de defiyatları uygun olsa ama yok...iPod'un tutmasının nedenleri bence 1)Kolay kullanım,2)İyi reklam,3)Başarılı tasarım,4)Amerikan firması olması....
  • quote:

quote:

Apple in iPod out
    Macintosh in iPod out

Apple in Microsoft out

Arkadaşların da dediği gibi Windows özellikle Avrupa Ülkelerinde çok yaygın.
    ama Büyük Şirketlerde, Resmi Kurumlarda Apple Bilgisayar tercih ediliyor.
    Bu Türkiyedede böyle...

Türkiyede fiyatları USA'daki gibi olsa peynir ekmek gibi gider aslında - Görünüşünden, Kalitesinden, Güvenliğinden, Kullanım Kolaylığından...

Bugün Microsoft bile Ana Serverleri için Apple Bilgisayar kullanıyor desem inanırmısınız ?

• inanmayız
  • Valla ne yalan söyleyeyim bana da pek inandırıcı gelmedi ama microsoft'un apple'ın bir kısmına sahip olduğunu düşünürsek,belki olabilir.Microsoft bu ne yapacağı belli olmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: soundchaser

Valla ne yalan söyleyeyim bana da pek inandırıcı gelmedi ama microsoft'un apple'ın bir kısmına sahip olduğunu düşünürsek,belki olabilir.Microsoft bu ne yapacağı belli olmaz.

işte ben ona inanmam...Yani apple hisselerini microsofta bence hiç satmaz...Malum zaten davalılardı önceden..Windows'un mac'in renk kodlarını kullanmasından dolayı bir dava vardı....Bildiğim ortaklık sadece Next Comp. ile o da Steve Jobs'u Apple'a geri döndürmek için yapılmış olan bir 402 milyon dolarlık alım...Birde Pixar'l ortaklığı var o da Steve Jobs'un pixarın müdürü olmasından kaynaklanıyor...
  • shady gözüm
    su ıpodun japonyada satılma oranlarını pazar payını bı bulsana
    ezıyım ıpodu biraz
  • Olabilir ben şimdi tam hatırlayamıyorum,gösterebileceğim ya da teyit edebileceğim bir kaynak yok.Bir yerden kalmış ama aklımda işte.Pixar benim bildiğim şekli şöyle Apple bunları küçük bir firmayken satın alıyor,sonra da çizgi filmlerle filan popüler olunca fahiş fiyata bir Hollywood yapım şirketine satıyor.Olay bundan ibaret.Ortaklık kaldığını sanmıyorum.Hatta buldum 7.4milyar $ a vermiş burada
    LINK

quote:

On January 24, 2006, Pixar entered into an agreement with The Walt Disney Company to merge the two companies. The deal was approved by shareholders of both companies and the merger became effective on May 5, 2006. Pixar is now a wholly-owned subsidiary of The Walt Disney Company.

pixar.com adresinden

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.