Şimdi Ara

40 bin tl civarina, uzun boylu olana ilk araç tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar. Ehliyeti alali 10 yil oldu ve aldiktan sonra hic arac kullanmadim. İlk aracim olacak ve acemiyim. Butcem 40 bin civari, boyum 1.90 ve kilom da fazla 🙂 mesela arkadasin 2004 model hb opel astrasinin şoför koltuguna oturamadim. Hangi araci tavsiye edersiniz? Goruslerinize ve tecrubelerinize ihtiyacim var. Simdiden tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Doblo connect tarzı araçlar işini görecektir
  • Opel Astra'ya sığamadıysanız seçenekler çok azalacak. Bence sığmaya gayret edin. Ben de ilk aracımı aldığımda 1.94 boy, 115 kilo civarındaydım. Araç broadway idi, Astra'nın yarısı kadar geniştir ön koltuğu ama 6 ay kullandım o aracı. Sonraki aracım Megane 2 idi, artık broadwayden sonra o bana yayla gibi gelmişti ama hemen hemen Astra kadardır rahatlığı. O aracı 2 sene çok rahat kullanabilmiştim.
  • koltuk ayarından dolayı sığmamış olabilir misiniz ? bir arkadaşım uzun boylu ve aşırı kilolu olduğu halde fiesta'ya sığıyor 1 yıldır da kullanıyor aracı. astra fiesta'dan daha geniştir.
  • Tevfiko@ bisey bulamazsam mecburen onlara yonelecegim. Onlar olmazsa normal otomobil bulsaydim iyiydi.

Anyhill@ valla ne yaptiysak sag bacağım koltuk ile direksiyon arasindan gecmedi😀

emir ksk@ koltuk ayari sondu hocam.

Bu arada fiyatlar ne kadar da ucmus, adamlar 2006 model dobloya 40bin istiyor.

dacia sanderoya sigdim ama onlarda 50 60 binlerden basliyor. Butcemi asiyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutluoner -- 17 Mayıs 2020; 13:22:14 >
  • Ben de aynı sorundan muzdaribim. i20 var yeni kasa, koltuk en dipte olmasına rağmen kafam tavandan 2 parmak alçakta. En iyisi Doblo, fiorino falan.
  • C4 VTR veya VTS den başkasına bakma hem tarz hemde içi çok geniştir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yahu ısrarla sığabileceğine ikna etmeye çalışanlar var.Herkes bir şekilde her araca sığar ama konforlu olarak sığmak ayrı birşey. Yani sığmak kavramı içinde çok farklı konfor anlayışları var. Kafan tavana yapışık halde de sığabilirsin,gayet rahatta sığabilirsin.

Neyse arkadaşın sorusuna gelirsek,Doblo tarzı araçlar evet bir nebze geniştir. Ancak herkes o tarz arabalara binmek istemeyebilir. Genel olarak(markadan markaya fark gösteriyor tabiki) sedan tipi araçlar hb lere göre bir tık daha geniş oluyor. Ayrıca örneğin golf gibi hb lerde de koltuk daha gömük oluyor. Hem de yükseklik ayarı yapılabiliyor. Bu da tavanla kafan arasındaki mesafeyi epey fazlalaştırıyor. Tabi sen 40.000 civarı bütçen olduğu için daha eski modellere bakman gerekiyor. O yüzden benim önerim şayet pikap,kamyonet tarzı araçlar olmaz diyorsan,sedanlara ve koltuk yükseklik ayarı yapılabilenlere bak.
  • Gövdesi uzun olan veya gövde altı uzun olana göre değişir.

Mesela ben 1.85 civarıyım ancak bacaklarım aynı boydakilere daha uzun olduğu için b sınıfı araç kullanmak işkence. C sınıfıda her araç olmuyor. Hatta yeni 508 i test edeyim dedim dizlerim direksiyon kolonuna sıkışıp kaldı.

301 e sığdım mesela ben. Tam rahat edeceniz araç d sınıfıdır. Vectra filan bakınız.

• eski kasa i20 kullandınızmı,kullanırken arabanın tavanı bayaa yüksek kalıyordu şaşımıştım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2001-3 arası scenice sığabilirsiniz derim. Yumurta gibi hoşuma gitmedi derseniz, 98-2000 model toyota carina veya avensis derim. Dacia logan da genişlik açısından iyidir. 40 civarına seçenek maalesef çok az. 192 boy ve 140 kilo gelen ben scenic 2 ile aradığım genişlik ve rahatlığı bulabildim.

• O bütçe ile binek olarak ilk kasa scenic temiz olarak bulunabilir. Alternatifi de hafif ticari araçlar.
  • 40k TL Honda jazz ilk nesil sıkıntı yaşatmaz 190 boya

• kutluoner K kullanıcısına yanıt
    Hocam direksiyon ayarı aşağıdadır rahat sığmanız lazım arabaya

• Sanki boydan ziyade kilo problemi var gibi. Arkadaşların da dediği gibi 1.90 çok uzun ve arabaya sığmayacak bir boy değil. 1.95 boyundaki arkadaşım i10 a biniyor bir sıkıntı da yaşadığını sanmıyorum.

• Vakit ayırıp gorüşlerini belirten arkadaslara tesekkurler. Evet boyun yaninda 120 civari da kilo var. Dediginiz araclari listeme aliyorum. Hafif ticarilere de hic isinamadim ama olmazsa onlarda yedek seceneklerde bekliyor.

• Koltuğu en aşağıya indirmediğiniz sürece hiçbir araca sığmazsınız ibizalara bakabilirsiniz tavanı yüksek kapı eşikleri döş hizasında koltuğu gömülüyor bayağı

• quote:

Orijinalden alıntı: Akhenatonnn

eski kasa i20 kullandınızmı,kullanırken arabanın tavanı bayaa yüksek kalıyordu şaşımıştım.
    Eski yeni farketmez. Boy ve kilo bir araya geldi mi hiçbiri kurtarmıyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.