Şimdi Ara

40 dakikadır kalkamıyorum başım çok kötü dönüyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
3.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kulak kristalleri ile alakalı bi durum olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vertigo kulak burun bogaza git bitane beraserc verir 1 haftaya duzelir

• 2 gün önce aynısı bana oldu inanılmaz haldizdim tüm gün yataktan çıkamadım.Doktora git iğne yazsın sınava kadar toparlarsın.

• Daha önce eşimin başına geldi aynısı. Muhtemelen kulak kristalleri yerinden oynamış olabilir. Kulak burun boğaz doktoruna git öncelikle. Hem kulak fonksiyon testi ister hem de tedbir amaçlı Beyin MR'ı.
    Yanlız eşim 6 ay ilaç kullanmıştı. İleride tekrar nüksetme ihtimali var, şimdiden bilgin olsun.
  • Bir doktor olarak tavsiyede bulunayım, korkulacak bir şey yok. Sabah yataktan kalkarken başını sağa sola çevirmek gibi ani hareketler kulağındaki denge merkezini etkiler ve 4 saat ila 24 saat arası baş dönmesi mide bulantısı şikayetlerine sebep olabilir.

Gün içerisinde sırt üstü uzanırken, yataktan kalkarken ev içinde dolaşırken ani hareketler yapmaktan kaçın. Onun dışında derslerine odaklan.

Olabildiğince hareket etmemeye dikkat et, otobüse ihtiyacın yoksa binmeye çalış. Eğer şikayetlerin fazla ise ve baş dönmesi bulantı ile eşlik ediyorsa ve geçmiyorsa acile gidebilirsin.

Lakin ölümcül bir hastalığın olmadığı için acilde 4 ila 6 saat arasında beklemek zorunda kalabilirsin. Ben kendim o durumda olsam çok kötü ders çalışmamı engelleyen bir rahatsızlık var iken acile giderdim diğer türlü evde istirahat ederdim ve ders çalışmaya devam ederdim.

Telefon tablet gibi yakından sürekli baktığın elektronik aletlerden bir kaç günlüğüne uzak dur.

Mide bulantın çok kötü değilse, ders çalışmaya devam et, arada uzaklara bak, ve yavaşça ev içerisinde yürü.

Eğer baş dönmesi yanında başka şikayetlerin olursa, foruma yazmak yerine ailene danışıp doktora gitmeni seçeneğini düşünmeni tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Macella

geçmiş olsun hocam şekerli bir şeyler yiyin su için bir arkadaşım tavsiye etti düzeldim biraz

Sağolun hocam su içtim kendime geldim biraz . şekerli birşey alabilmem için öğleye kadar beklemem gerekiyor . Sizede tekrardan geçmiş olsun .

• Vücut denge sıvılarında bir sorun olmuş olabilir devam ederse bir doktora görün

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmezse acile git
  • Cuma cumartesi yatın uyuyun hocam yada çıkın biraz gezin ama sakin ders calismaya kalkmayın.

• vertigo deniyo asırı bas dönmesine..yüzlerce sebebi var ..kulak tasının yerinden oynaması .ic kulak iltihabı.horman fazlalıgı yada azlığı ..vitamin azlıgı..beyin problemi...en çok neden olanda psikolojik..devam ederse psikoloğa git ilk
  • Strese bağlı hiper tansiyonun oluşmuş olabilir veya aynı şekilde iç kulak sıvında sıkıntı varsa vertigo başlangıcı olabilir. Sınavın varsa hemen bi doktora git en azından ilaç ile yatıştırırsın. Sınavdan sonra da tedavisi neyse olursun.

• Stres kaynaklı karnını ağrıyabilir. Sakin olun. Keyifli bir muzik açıp hayırlısını dileyin.

• VErtigo diyenler olmus, vertigo değil ben yasadım bu olayı vertigo donuk vaziyettede donme yapar ben ayaktayken basıma gelmisti ve tansiyonla karısık her yer kararmıstı evde bide evde tektim dokuna dokuna lavaboyu buldum ardından kafamı bi yere carptım bayılmısım 1 saat sonra uyandım allahtan olmemisim

Ama vertigo değil
  • Kucukken usuttugumde olurdu. Yatakta yatarken sorun yok bi kalkmaya calistim mi bas donmesi mide bulanmasi hemen geri yatardim. Annemler uyurken iceri gitmek istediğimde dik hale gelemez yerde surunerek gider yatardim salona. Biraz bekle ihlamur vs yaptir ve dik hale gelmeden egilerek gidebilirsen git salona tv karsisina vs biraz hava almaya calis kendine gelirsin

• Hocam üşütmüşünüz çok temiz bnce bi acile gidin ben bu durumu çok yaşadım az mı uzun menzilli kustum bu hastalıktan

• Söylediklerinize göre 2 aylık olmaı. Geçmiş olsun

• benim amca oğlu da aynı böyle diyordu. Ertesi gün helvasıni yedik garıbin. Allah rahmet eylesin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuzlu ayran iç.. son zamanlarda kendini yormuşsun veya beslenmemişsin. Tansiyonun düşmüş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tLqA -- 8 Mart 2017; 12:40:59 >
  • Tamamen psikolojik sınav stresi

• quote:

Orijinalden alıntı: işleredom

benim amca oğlu da aynı böyle diyordu. Ertesi gün helvasıni yedik garıbin. Allah rahmet eylesin.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.