Şimdi Ara

40 GB' LIK PS3' LER FİYASKO MU? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
4.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bence bu haber çöplüğü boyladı
  • bence dava açalım, bilmeyen araştırmayan adamlar yazdığı için çeksinler cezalarını. bu kaçıncı oldu. ağzı olan konuşuyo.
  • Maalesef piyasada haber yapmayı bilmeyenler dolu.Haber tam kapkaç haberi olmuş.

Bu arada şunu belirtmek istiyorum,herhangi bir xbox-ps3 olası tartışma yaşanmasın.Haberin saçmalığını(haberi yapan derginin) istediğiniz kadar tartışabilirsiniz.
  • Arkadaslar yazida diyorki "Beklentilerin artması ve gecikmenin uzaması nedeniyle çok acele piyasaya sürülen 40 GB'lık PS3'ün donanım sorunları ve 60 GB'lık modelin çıkışıyla beraber" 60 gb likler 40 liklardan once cikmamismiydi ? en azindan ben avrupada ilk olarak 60 gb ligi gordum ondan soruyorum
    bisi daha belkide adamin demek istedigi guncellemeleri kestigi meselesi 40 liklar icin ps2 oyunlari icin update cikarmamasi olabilir
    bencede bu haber hem cok eski hemde cok sallamasyon sony updatesini kesitigini aciklasa bu dergi degil butun dunya duyar ayaklanirdi cok sacma bi haber , haber bile degil hec
  • Olay gayet açık, PS3 ile uzaktan yakından alakası olmayan birileri, oradan buradan duyduklarını çorba yapıp adına da yazı demişler. Bir miktar 20 GB PS3 ile ilgili yazıya biraz da 40 GB PS3'lerin PS2 oyunlarını oynatamama özelliğini eklenmiş, tam bir çorba olmuş.
  • koskoca sony kalkacak internet tabanlı kullanılmak üzere piyasaya sürdüğü(demosudur home u dur vs.vs) bir ürününden güncelleme gibi olayları kaldıracak he?bu haberi yazanın daa inananın daaaa
  • Selam Miex,

Yanılıyor olmalısın. 40 GB 65 nm işlemci kullanımı konusunda bir var diyen var, bir yok diyen var ilk önce var dediler sonra yok öyle şey dediler son olarak yeniden var diyorlar. Ama kesin olan bir şey eski modellerden daha az enerji harcayıp (eski model 170-190 watt arası harcarken yeni model 110-140 watt arası harcıyor). Az enerji az ısınmayı da sağladığı için daha az ses çıkartıyor. Ben bizzat Blu-ray film seyrederken test ettim. Benim 40 GB model hiç fan hızını yükseltmezken arkadaşın 60 GB modeli sık sık fan hızını daha üst kademelere çıkardı.

Daha az enerji harcaması 65 nm işlemci yüzünden de olabilir ya da çıkartılan PS2 çipi, SACD çalma yeteneğinin alınmasından da olabilir. Diğer yandan bu ikisinin bu kadar enerji tasarrufu yapabilmesi zor görünüyor. İşlemci çok yüksek olasılıkla 65 nm.

quote:

Orjinalden alıntı: Miex

quote:

Orjinalden alıntı: *Reaper*

biraz sallama bir haber.. 40 gb PS3'te daha kaliteli ve daha kucuk bir anakart, daha iyi bir sogutma sistemi var. ve digerlerinden daha sessiz.. enerji tasarrufuda daha iyi. biraz daha hafif, Lens sorunu da yok. Uptade'ler devam ediyor. kesildigini Sony ne zaman soyledi?

Kusura bakmada o saydıklarının hiçbiri yok 65 nanometre değil.

• Donanımsal sorunlarını bilemem ama geriye uyumluluk açısından gayet doğru yazmış...
    BC gereksiz diyen arkadaşları, bir ara 720p de PS2 oyunlarını oynamaya davet ediyorum..
    480i ile 720p arasında 2 kat çözünürlük farkı vardır.
    Ayrıca oynarsın, oynamazsın bu ayrı. Ama böyle temel özelliklerden birinin, bir modelde olup digerinde olmaması kadar saçma birşey olmaz. Aksesuarda istediğini değiştir. Ama bu tip şeylerde fark olmamalı. Konsol tarihinde varmı başka bir örnek bilmiyorum

Her PS2 eski PSOne oyunlarını oynatır, her Xbox360 eski Xbox oyunlarını oynatır, her Wii eski GC oyunlarını oynatır..İstisnasız her modeli, her makinası..

Belki siz orjinal alıp oynamazsınız, ama buda bunu gereksiz yapmaz. Ben sırf 720p de oynamak için HALO2 aldım oynadım 360 da..Aynı şekilde yabancı ülkelerdede ço insan vardır orjinal PS2 oyunu olup PS3 ünde, koca plazmasında 720p, 1080p upscale ile oynamak isteyen..
    Ayrıca SACD de çalmıyor 40 lıklar..

Eskiden kötüydü bu oynatma, AA rezaletti ama bir güncelleme ile düzelmişti yanlış bilmiyorsam.

Ayrıca yazıda bahsedilen güncelleme PS2 oyunlara uyumluluk güncellemesidir heralde..Sistem güncellemesi olamaz. Saçma olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 11 Şubat 2008; 10:12:28 >

• drizzt
    halo 2 yi denedim ama görüntüler iyi gelmedi bana en başlarımı öyle acaba hani gemi içi olduğu için 720 p jvc de oynuyorum
  • Çok aptalca bir haber,bu yeni dergi piyasada kendine yer etmeye çalışıyor,DVD artının batan dergisini tekrar canlandırmaya çalışıyorlar.Hediye verdikleri DVD'den gözlerinin ne kadar döndüğü belli.(Esaretin Bedeli'ni hediye verdiler).Amaçları ilgi çekecek haber vermek.Satışlar iyi deseler haber olmayacak.Bu tip haberlere kulak asmamak lazım.
  • Asılsız bir haber olduğu belli, geçiniz.
  • Benim 20' lik japon hatun taş gibi yahu....Her bir şeyinden ve yerinden çok memnunum ...
  • Arkadaşlar, konuyu ben açtığım için bana düşer diyerek sözkonusu deginin editörüne aşağıdaki maili attım;

Merhaba Burak Bey

Eski bir DVD+ dergisi okuru olarak, yeni derginiz için başarılar dilerim. Umarım uzun soluklu bir beraberliğimiz olur. Verdiğiniz "Esaretin Bedeli" isimli müthiş DVD ile muhteşem bir başlangıç yaptınız diye düşünüyorum. Umarım bundan sonraki hediye DVD lerde aynı çizgide olur.

Derginizin Şubat sayısında Playsatation 3 ile ilgili haber dikkaimi çekince, haberinizi internette bir forumla paylaştım. Ancak gelen yorumlar maalesef sizin derginizdeki iddialarla pek örtüşmüyor. Haberinize yapılan yorumları aşağıdaki linkte okuyabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_21064500/tm.htm

Eğer bir yanlışlık varsa yeni sayınızda düzeltmeniz dileğiyle...

Selamlar...

Biraz önce cevap geldi. Yaptıkları haberin sonuna kadar arkasındalarmış. Maili biraz sonra buraya kopyalayacağım...

• Gelen mail aşağıda arkadaşlar;

Sevgili Ersin,

İlgine teşekkürler. Haber kaynaklarında bazen yanılma payı vardır; ancak PS3 haberimizde bir yanlışlık yok. Forumdaki tepkiler, o haberin yarattığı "baştan aşağı dökülen kaynar su" etkisinin doğal bir sonucu. Kendilerinin PSM3, PSW gibi İngiliz oyun dergilerinin Ocak ayında yayımlanan sayılarını bulup okumalarını salık veririz. Bizim küçücük bir yerde özetlediğimiz o haber, o dergilerde ikişer sayfalık makaleler halinde yer almaktaydı.

Bir kez daha altını çizmek gerekir ki dergimizde eleştirisi yayımlanan her DVD, Blu-ray veya video oyunu, çoğu derginin aksine bültenlere bakılarak değil, bizzat test edilerek yazılmaktadır. Buna PS3 üzerinde PS2 oyunlarını oynamak ve çalışıp çalışmadıklarını denemek de dahildir.

Dergimiz dedikodularla içerik oluşturan bir yayın organı olmayıp teknik donanıma ve deneyime sahip profesyonel bir kadro tarafından çıkarılmaktadır. Teknoloji sektörüne bağlı olmayan bağımsız dergilerin, her kafadan bir ses çıkan forumlara kıyasla hala çok güvenilir ve rafine bir başvuru kaynağı oluşturmasının sebebi de budur.

İyi günler dileğiyle,

Kerem Sanatel
    Yardımcı Editör

DVD Magazin Extra

• bi yabancı forumlardan takip edelim bakalım.
    Bu arada gidip başka dergilerin haberlerini kendi dergilerinde de yazmak süper bir hareket.
    Tebrik etmek lazım.
    Acaba yazıp sormuşlar mı SONY'e bu durumu. (ki hiç sanmıyorum.)
    Sormadıklarına göre yine yalan bi haber olabilir, diğer dergilerin doğruluğunu kanıtlayan ne.
    Piyasa böyle haberlerle dolu.

Ek: Ya da senden rica etsek de bizim adımıza durumu SONY'ye sorup sormadıklarını sorabilir misin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OffLineR -- 12 Şubat 2008; 15:08:12 >
  • Bence bu adam o kadrosunu alsın katlayıp çöpe atsın.Adamlar 40gb modelini üretiyo satışını yapıyo ve güncellemelerin olmayacağını söylüyo öylemi?.Yoksa 40gb modelinin ps2 oyunlarını çalıştırmadığının ve bunun güncelleme ile alakalı olduğunu mu sanıyo?Artık o İngiliz dergilerinde okudukları yazıları anladıkları kadarıyla ve işlerine geldiği gibi sırf ilgi çeksin diye haber yayınlama amacındalarsa aferim onlara.Aksi taktirde o kaynakları bizde görelim.
  • BC için güncelleme yok...Bu doğru. Sistem güncellemesi olmaması gibi birşey olabilir mi ? Anlattıkları BC güncellemesi..Sonlarda yanlış ifade etmiş ama başlarda bahsedilen bu zaten
  • Merak ettim şimdi.PSM3 alıp okumak en iyisi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Drizzt_tr

BC için güncelleme yok...Bu doğru. Sistem güncellemesi olmaması gibi birşey olabilir mi ? Anlattıkları BC güncellemesi..Sonlarda yanlış ifade etmiş ama başlarda bahsedilen bu zaten

Peki koray sana 2 tane soru soracam...
    1-PS3 60 gb 40 gb dan sonra mı çıktı?
    2-PS3 40 gb da hangi donanım sorunları varmış ki sorunlu çıkmış piyasaya.Hatta benim bildiğim ps3 40 gb ın anakartı küçültülmüş ve daha az ısınan bir model olduğu yani donanımsal bir sorun yok...

Bide bu burak kim ki herşeyi biz biliriz edasına bürünmüş ve forumdaki kişileri küçük görmüş.Sanki kendi ekibi çok üstün burdakilerden...Yanlış yanlış yanlış.
    Burda yıllarını konsollara adamış arkadaşlar var.Hiç olmazsa burdaki insanlara saygılı olsunlar.

• @SONY_55
    Güzel demişsin eline sağlık

Ayrıca birşey sorayım. Cahilliğime verin burda BC'den kasıt nedir?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.