Şimdi Ara

40 GB' LIK PS3' LER FİYASKO MU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
0
Favori
4.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar "DVD Magazin Ekstra" dergisinin Şubat sayısını aldm. Orada 40 GB lk PS3 ler için maalesef pek iyi şeyler yazmamışlar. Aşağıya aynen yazıyorum;

"AVRUPA' DA 40 GB PS3 BOMBASI NASIL PATLADI?

Geçen ay SONY, PS3 oyun konsolunun ilk çıkan 40 GB lık modeline güncelleme desteğini kaldırdığını açıklayınca, bu haber başta konsol dergileri olmak üzere Avrupa'daki neredeyse tüm eğlence odaklı dergilerde bomba etkisi yarattı. Beklentilerin artması ve gecikmenin uzaması nedeniyle çok acele piyasaya sürülen 40 GB'lık PS3'ün donanım sorunları ve 60 GB'lık modelin çıkışıyla beraber hızla düşen satış rakamları zaten bir süredir dikkat çekmekteydi. 40 GB'lık modelin en önemli sorunlarından biri, geriye dönük uyumluluk taşımaması. Diğer bir deyişle, PS2 oyunlarınızı bu cihazda oynayamıyorsunuz. 60 GB'lık modeli ise, güncelleme desteği sayesinde eski arşivinizle biraz daha barışık. Beri yandan "Böylesine güçlü bir cihazla eski nesil oyunları kim oynamak ister ki?" diye soranlarda var. Ne var ki PS3'ün olağanüstü güçlü işlemcisi, PS2 oyunlarınızı adeta yeniden yaratıyor. Güncelleme desteği ise aslında sadece oyunları kapsamayan hayati bir ayrıntı. Bu tartışmalar dönerken, neredeyse paralel bir zamanlamayla ülkemizde 40 GB PS3'ün fiyatı cazip (Avrupa standartlarına göre hala çok pahalı) seviyelere çekilerek, hatta özel kampanyalara dahil edilerek telaşlı bir stok eritme faaliyetine girişildi.

Paranızın tam karşılığını veren canavar, şu durumda sadece nikelajlı ön cephesiyle diğerinden ayrılan 60 GB'lık modelin içinde yatıyor. Simsiyah kasalı 40 GB ise, Sony'nin tekrarlamaktan bıkmadığı hatalar yüzünden teknoloji mezarlığına boyladı ne yazık ki?"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersinkilci -- 10 Şubat 2008; 18:40:05 >

• çok gereksiz bir yazı olmus tek farkının geriye dönük uyuymlulugu oldugunu düşünürsek ve bir çok kişinin orijinal ps2 oyunu olmadıgını düşüürsek çokda gerekli bir şey degil yani baya bi abartmışlar bu konuyu ki aradaki fiyat farkını unutuyorlar herhalde
  • tamamen bir xboxcı haberi. kesinlikle mantıklı şeyler içermiyor. bilmöeyen anlamayan aslında dikkatli okumayan kişilere sony nin kötü reklamını yapmayı amaçlamışlar. yok artık bu kadarıda fazla...

ayrıca ilk çıkan 40gb modeli olayını hiç anlamadım... ilginç ve oha.
  • 40 GB'lık modellerde gerçekten güncelleme yapılamıyor mu? Bu bence önemli bir eksiklik. Mesela en son yaplan güncelleme ile cihaz,Div-X oynatmaya başladı.
  • Vallaha diğerlerini bilemeyeceğiğm,ama bendeki pal 40 gb konsol;Ps tuşu ile ana menüye dönmeyebiliyor.20'den fazla oyunum var ama nba 2k8,pes 2008,nfs serileri gibi oyunlarda sıklıkla oluyor bu durum ve oyundan çıkıp,ps3 ana menüsüne dönme sorunu yaşıyorum.Hakkaten bana kesinlikle çok güven vermiyor ps3,ama kullanıyorum ayrı husus.
  • biraz sallama bir haber.. 40 gb PS3'te daha kaliteli ve daha kucuk bir anakart, daha iyi bir sogutma sistemi var. ve digerlerinden daha sessiz.. enerji tasarrufuda daha iyi. biraz daha hafif, Lens sorunu da yok. Uptade'ler devam ediyor. kesildigini Sony ne zaman soyledi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K1N6 -- 10 Şubat 2008; 19:09:36 >
  • gamepad de sorun olabilir belki.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kesinlikle bir xbox fanı yazısı olmuş...40 gb lık modellerde hiçbir sorun yok....(birçok kez denendi,test edildi)
  • Güncelleme yoksa gercekten tam bir fiyasko.Yalniz yukarda yazan arkadaslar herhangi bir sorun yok demis o zaman bu haber sallama.
  • Tamamen derginin cehaleti ve güncel olmaması yüzünden saptırılmış gibi görünen bir haber arkadaşlar, hemen fanlık aramayın işin içinde.

quote:

Simsiyah kasalı 40 GB ise

Buradan anlamanız gerekliydi aslında olayı. Bahsedilen model simsiyah değil zaten, 40GB'lık paketlerinde önü nikelajlı bildiğim kadarıyla. 20GB'lık konsol simsiyahtı ve bu "ilk üretilen" ibaresini doğruluyor. Fakat dergi güncel olmayışı sebebiyle bir ayrıntı daha kaçırmış, 20GB'lık konsollar geri uyumluluk sergiliyor.

Bilinçsiz bir yazarın kaleminden çıkma, yanlış bir haber sadece. Fanlıkla vantilatörlükle alakası olmadığını tahmin ediyorum =).

NOT: Zaten şahıs PS3'de PS2 oyunuda oynamadan yazmış yazıyı, Ps3'de Ps2 oyunlarının grafikleri daha kötü görünüyor(over scale), kaldı ki bazı modellerde direk içerisindeki PS2 işlemcisi ile hallediliyor geri uyumluluk.

EDIT: Ayrıca zaten Avrupa'da 20GB'lık konsol satışa sunulmadı diye hatırlıyorum. (Bu kısımdan emin değilim, yanlışsa ve düzeltirseniz sevinirim =).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysnn2 -- 10 Şubat 2008; 19:35:56 >

• bende çok memnunum 40 gb dan. 60 lıktan daha sessiz olduğu kesin. insanları yanıltıcı haberler bunlar doğruyu yansıtmıyor . üstelik 40 gb lıklarda kulağımıza gelen donanımsal bir problemde çıkmadı henüz . bu arada önünde nikelaj ı var ama mat nikelaj 60 lıklar aşırı parlıyor 40 lık olanlar yeni nesil buzdolapları gibi çelik hissi veren bir maddde ile kaplı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak reis -- 10 Şubat 2008; 19:33:51 >
  • ya zaten bu tarz dergilerinin güvenilirlikleri çok düşük, bide gazetelerin teknoloji ekleri , insan bunları okurken gülüyo valla eğer işten anlıyorsa
  • quote:

Orjinalden alıntı: power512

ya zaten bu tarz dergilerinin güvenilirlikleri çok düşük, bide gazetelerin teknoloji ekleri , insan bunları okurken gülüyo valla eğer işten anlıyorsa

hele kopya ps3 oyunu olayından sonra...
  • 40 alr fiyasko arakdaşlar içinde 65 ler yokmuş
  • bi kere 40 GB lık PS3 mezarı boyladı ise o zaman hiç PS3 satılmıyor demek çunku piyasadakilerin çoğu 40 lık :))) fason bi haber olmuş, belki mantıklı bi haber ama dozajı kaçırılmış olabilir taraflılık konsuunda... ama hak vermeden de geçemiyorum sony nin bu tutumu hakkıdna.

piyasayı canlı tutmak için mi yapıyorlar? neden sürekli yeni sKU çıkarıyolar anlamıyorum, mevcutları upgrade etmek mi amaç acaba, 20 liklerin yerine 40 lık 60 ların yerine 80 lik mi piyasaya yerleştirmeye çalışıyorar, e o zaman neden 80 liklerin üretimi yine durdu, 160 lık modellerden bahsediliyor... inşallah bi kaç modelde karar kılınır da üzerinde bi süre dururlar. Yani sadece HD si değişiyor başka bişe yok o ilginç.

bence 20 nin yerine 40, 60 ların yerine 160 lık PS3 ler piyasada kalsa yeterlidir, bir adet te extreme modeli Çift HDMI lı 4K görüntü veren belki ram destekli Extreme editionu çıksa yeterlidir.

• quote:

Orjinalden alıntı: *Reaper*

biraz sallama bir haber.. 40 gb PS3'te daha kaliteli ve daha kucuk bir anakart, daha iyi bir sogutma sistemi var. ve digerlerinden daha sessiz.. enerji tasarrufuda daha iyi. biraz daha hafif, Lens sorunu da yok. Uptade'ler devam ediyor. kesildigini Sony ne zaman soyledi?

Kusura bakmada o saydıklarının hiçbiri yok 65 nanometre değil.
  • 40 GB lik PS3 lere update'i niye kessin SONY.Sattığı ürünün desteğini birkaç ay içinde kesecek bir kuruluş mu SONY.Olur mu canım öyle şey.Olursa da ötesi bir durum olur ki hiç mantıklı değil bana göre.
  • update kesilmesi gibi bir durun söz konusu değil,birçok 40gblık update ettim...ayrıca wizard of wor un da dediği gibi sony sattığı bir ürünü(ki bu ps3)arkasında durmayıp update i kesecek bir firma değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlaXiD -- 10 Şubat 2008; 21:31:36 >
  • Artı benim bildiğim kadarıyla Japonya'da 60'lık PS3 üretimi ve satışı yok artık.Sadece 40'lık seri var.Nasıl olur?
  • Evet Japonya'da 60 lık üretimi yok.Türkiye'de de teknoloji mağazalarında artık 60 lık bulunmuyor,40 lıklarla dolu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlaXiD -- 10 Şubat 2008; 21:47:25 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.