Şimdi Ara

40 yaşında emekliliği savunanlara müjde Geri kalan herkesin Emekli Yaşı Yükseltiliyor. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 18 yaşında giriş olması sadece prim gün şartını daha önce sağlama avantajı verir.

Yaş şartı ayrı şarttır; onun için ayrıcalık vermez.

Eyt'den faydalananla faydalanamayan farklı yorum yapıyor gibi.

Eyt'li arkadaşlarında diğerleri için empati yapması da gerekir gibi.

Eyt li olamayan Eyt linin halinden anlamıyor. Pes vallahi.  

Eyt li olana maşaallah; olamayana inşallah gibi mi oldu acaba?

Eyt ( Emeklileri yiyen topluluk)  

Kafalar bir dünya yine. 

Batuhan Koçyoutube
    dımbıllan Yörük dede remix adam
    https://www.youtube.com/watch?v=fkgYseJvayU

• 70 yasında emekli olacagına hic olma daha iyi.. Zaten erkeklerde ömür Türkiye'de 75 sene, daha uzun yasayanlar da var fakat bunlar ortalama yılın üzerinde yasayanlar.. Emekli olacaksın, 5 sene maas alacaksın sonra tahtalıköye.. Tam bir scam uygulama olurdu.. Öte yandan, adam 20 yasında ise baslamıs, buna da 35 sene calıs diyemezsin 30 sene kafidir.. Yani özetle maksimum 50 olması gereken bence..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 8 Eylül 2024; 20:23:2 >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Dostum burada sencesi veya bencesi yok .

Koyulan prim belli , ortalama yaşam süresi belli , devletin ekstra koyabilecek para belli , emekli maasinin düşmemesi gereken seviye belli.

Sen bunları hesapların, varırsın, balerin sonuçta bir yaş çıkar.

Yani senesi bencede yok bu işin. Bu matematik elde bir miktar para var ve sen bunu dagitacaksin.

50 ideal fakat değil fakat sem bu 40 yaşında emekli olan tipleri onleseyd8n geri kalan herkes için daha iyi şartlar sağlayabilirdin.

Fakat popülizm ve isbilmezlik saolsun

Bir kedim 40 yaşında emekli olurken geri jalan jse neredeyse emeklilik göremeyip onların faturasını jdrmrk zorunda kaldı.

Neden ? Akıl ve bilim yok , ahlak uok. Hakkaniyet yok. Popülizm vat , koltuk hırsının var , seçim şantajı var .

Sonuç nedir bağıra bağıra gelen bir iflas ve toplumsal huzursuzluk.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Turkiyenin ekonomik durumu zaten berbat bir yere giderken sem bu EYT zimbirtisini çıkardın.

Sonuç ne peki ? Asla onu alınamayacak bir enflasyon dalgası.

Çünkü sen istediğin yasayı çıkar. Fizik kurallari diye birsey var senin yaşan matematiğin üstünde değil.

• Periah kullanıcısına yanıt

50 uygun.. Sana söyledigim gibi kendin mevcut kanunlardan yararlanamadıgın icin baskalarının yararlanmasını hazmedemiyorsun..

Ben ömrüm boyunca böyle birisi olmadım.. Kimseyi kıskanmadım.. Cünkü ailemden böyle bir sey görmedim..

Benden daha iyi, benden daha sanslı, adamlar vardı ve hep olacaklar fakat kıskanmıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 8 Eylül 2024; 20:27:45 >

Millet 40 yaşında emeklilik keyfi sürecek diye sem ekonomiye vergi salarsan . Bu ekonomik büyümeyi öldürür bunu anlamiyorsunuz.

O yüzden bugün ettiler dışında kalan vatandaşın emekliliği bitti bunu açıkça söylüyorum. Bitti bizim emekliliğini. Kalan emekli maaşı alan vatandaşın geliride hızla eriyecek çünkü pasta belli ve sen bu pastaya bir ton 40 yaşında adam ekledin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 8 Eylül 2024; 20:33:8 >
    VisualEconomik ENyoutube
    Check out our previous videos! ⬇️ 🔴Why Are Japanese Companies Dead? https://youtu.be/dqEadBLo4xk?si=EnZ-q6whmd76aixN 🔴Why Are Muslim Countries Poorer? https://youtu.be/XXlAZMlG1-c?si=8wl8t_8tLxPnhAuh 🔴Why Are Big Companies Fleeing China? https://youtu.be/AsrHpsTFTp0?si=PWcJrsW7Zz4qUa6d ✉️ Business Enquiries → team@visualeconomik.com #France #Europe #Economy
    https://www.youtube.com/watch?si=93NLi-6aDh1g1jHD&v=JUFRnhtWnNY&feature=youtu.be

Kendin izle Fransa gibi gelişmiş bir ekonomide bile kontrolsüz biçimde kamu harcamaları arttirildiktan sonra peşinden ekonominin canlılığını yitirmesi gelmiş.

Bunca üretmeden maaş alan adamı halka vergi salarak beklerseniz bunun sonucu ekonominin ölmesidir.

Bedava öğle yemeği diye birsey yok. Bunların hepsi eninde sonunda bizden çıkıyor umarım birgun bunu farkedersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 8 Eylül 2024; 20:32:4 >

Sosyal güvenlik primleriyle finanse ediliyor senin benim vergilerimle olayı biraz abartı..

EYT'den önce SGK zaten çok büyük açık veriyordu ve bu açık doğrudan hazineden aktarılan vergi gelirleri ile finanse ediliyordu.

Sen zaten kendini finanse edemeyen sisteme bir anda milyonlarca emekli ekledin.

yani bu yeni eklenen kişilerin hepsinin maaşı doğrudan hazineye yıkıldı. Bu nedenle Şimşek yeni vergi paketleri açıkladı sırf bu açığı kapatmak için.

Yani bu maaşları sistem değil doğrudan hazine vergilerden elde ettiği para ile ödüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 8 Eylül 2024; 20:44:53 >

Benim sinirlendiğim konu şu.

Milletin kafasına çay fırlat. Bebelerin tam alnının ortasından oyuncak atıp vur

Ama emeklilik sistemi gibi, bütçeyi çok uzun süre bağlayacak ülkenin kendini devam ettirmesin ekonomik sağlığını etkileyecek konuları popülizme bağlama, bunları karıştırma.

Git millete bedava doner dağıt bir defaligina ancak ülkenin temellerini dinamitleri seçim diye , benden sonrası tufan şeklinde davranma.

Bu EYT ülkenin 40 yılına zarar verdi. Bunu bulaştırma. Yine her dağa Üniversite açma saçmaligida öyleydi. Bunlar seçime, populizme bulastirilmayacak konular .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 8 Eylül 2024; 20:52:23 >
  • 70 olursa sarayi kokunden sokerler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bunlar zamaninda is bilmezlerin yuzunden olmus seyler milletin erken emekli olmasinda cok fazla fayda da var.. Yenilere is imkanindan, verimi arttirmaya kadar saymakla bitmeyecek faydalari da mevcut..

pardon bizim ne suçumuz var? adam gibi ülke yönetilemiyorsa biz ne yapalım?

Hiç kimse işini bırakmıyor ki adam direk kayıtdışına geçip çifte maaş alıyor. Benim gördüğüm Bintane etli var usini bırakan görmedim.

( Biri spor merkezinde kas yapıyor EYTli, agirlik calisiyor )

40 yaşında kim isini bırakır?

Ote yandan çalışabilecek nitelikteki adama havadan maaş bağlayıp jsini bıraktırma ekonomiye bir fayda sağlamaz. Bunun muhtar yardımcısı önerisinde bir farkı yokki.

Önemli olan yeni is alanları yaratmak. Halbuki sen millete havadan maaş bağlayıp bunun için ekonomiye vergi saldıkça ekonominin büyümeside yavaşlıyor. Bu bir kısır döngü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 8 Eylül 2024; 21:24:0 >

Tekrar ediyorum git çayı al , hatta lipton al 5000 tane . Milletin ağzına ağzına fırlat çayı. Kafalarına seçim arabasından patates at , soğan at . Yarım kilo kıyma fırlat.

Hayvantapar varsa ağızlarına ağızlarına köpek yemi fırlat.

Ama dediğim gibi 1 defalık olsun. Ülkeyi ipotek etme . Sonradan dönülmesi çok zor taahhütlerini altına girme .

Attığım videoyu izlersen Fransa'da kamu harcanması bor anda iki katına çıktıktan sonra geri döndürmeye çok çalışmışlar ancak ne halk ve siyasiler buna yanasmamış. Çünkü bir kez elini verirsen kolunu alamazsın. .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 8 Eylül 2024; 21:49:35 >
  • Vallahi akşam akşam sinirlerim bozuldu. Emekliye olamayacağız. Evde alamayacağım, kirada da oturamayacafiz .

Hersey berbat bir noktaya gidiyor! Ülke zaten kedi köpek mülteci, hayvan dışkısı, kaldırıma park edenler bir ton sacmasaian tip kaynıyor.

Valla hergun stres bıktım yemin ediyorum.

• ortada bir para var.

o parayı 5 kişiye verirken şimdi 7 kişiye veriyorsun.

yani aynı para veriliyor değişen bir durum yok.

bunun suçlusu siyasettir. bir kanun koy değiştirme. vatandaşın suçu ne? ayrıca emeklilik yaşı en fazla 55 olur ama o bile çok aslında 50 olmalı.

• mustf9 kullanıcısına yanıt

Yasalar ihtiyaca göre değiştirilir. Çalışan emekli oranı, nüfusun yaşı, ülkedeki işsizlik oranı, kayitdisi vb vb pekcok şey sistemi etkiler ve yetkililer bürokratlar bu değişimleri dikkate alarak yasayı değiştirir.

Fakat biz tam tersi bir popülizm ile sistemi göz göre göre iflasa sürüklüyoruz ve hickimse oy kaybederim korkusu ile odadaki filden bahsetmiyor. Tam tersine benden sonrası tufan diyerek daha Berbat bir hale getiriyorlar.

Kemal Derviş reformları her yıl bir bir ortadan kaldırılıyor, bir sürü facia karar alınıyor, muhasebe oyunları ile pekckk borç bütçede gizleniyor.

Bunu Yunanistan'daki yapmisti ne hale geldiklerini hepimiz gördük ve bizde aynı yolun yolcusuyuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 8 Eylül 2024; 21:55:30 >

bak ben emekli memurum yaşım 55 oluyor. 1,5 yıldır emekliyim.

bana güven yanlış şeye kızıyorsun. aynı parayı veriyor. ha 1 kişiye vermiş ha, 5 kişiye. adamların umurunda değil. bak şu anda asgari ücretin altında emekli maaşları mesela.

yani devletteki asıl israfın binde biri bile değil bu. emekliye verilen en hayırlı en masum para arkadaş güven bana. bu para zaten çarşıyı pazarı döndürüyor.

bunu gösteriyorlar ki kendi çaldıkları görünmesin. halbuki verilen para aynı para.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.