"Ayrıca Güler Avrupa'da emeklilik yaşının 70'e kadar çıkabildiğini belirterek emeklilik yaşı yükseltilmesi sinyali verdi." 40 yaşında milleti emekli ettikleri için iktidar ve muhalefet geri kalan tüm vatandaşları cezalandırıyor. Kendi koltuklarıniçin, siyasetleri için, gelecekleri için 40 yaşında milleti emekli edip sistemin içine ettiler ve şimdi bu yüzden geri kalan tüm vatandaşların emeklilik hakları ortadan kalktı. Memnun musunuz EYT'ciler. Onlar 40 yasında emekli oldukları için biz emekli olamayacağız. Açık söylüyorum aldıkları her kuruş HARAM Olsun. Ahlaksızlığınız batsın. İktidarınız ve Muhalefetini batsın! Biraz namuslu olun! www.sozcu.com.tr Emeklilik sistemi değişiyor mu, emeklilik yaşı yükselecek mi? - Sözcü Gazetesi https://www.sozcu.com.tr/emeklilik-sistemi-degisiyor-mu-emeklilik-yasi-yukselecek-mi-p79500Ahlaksızlığa sesinizi çıkarmazsanız eninde sonunda dönüp sizi vurur! < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 8 Eylül 2024; 17:17:54 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
40 yaşında emekliliği savunanlara müjde Geri kalan herkesin Emekli Yaşı Yükseltiliyor.
-
-
70 yaşında emeklilik mi. 70 yaşına kadar kaç kişi yaşıyor yav. ayıptır günahtır. 60 bile çok bence.
-
Avrupa da ki ozgurluk ve ekonomik refahi , ozluk haklari versinler once sonra emeklilik yasini avrupaya uyarlasinlar..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eyt ile bir alakası yok bu işin, şunu anlayın artık. Verilen bir hak var ortada. Adam 18 yaşında çalışmaya başlamışsa 40'ına gelmeden dahi emeklilik için gerekli günü çoktan doldurmuş oluyor. Benim bile çok az bir şeyim var, 25 yıl şartı veya 60 yaşı bekleyeceğim.
Ayrıca bu ne hadsizlik? Sen kim olarak, haklı maaşlarını haram ediyorsun? Adam çalışmış primini ödemiş, hakkı olanı almış. Vakti geldiğinde sen de, ben de alacağız. Biraz haddinizi bilin yahu.
-
Bunlar yaş yükselteceğine çalışanlarda kayıt dışını bitirse bile aktüeryal denge yükselir, 70 e falan gerek kalmaz. Haa kayıt dışını bitirdiğinde önceleri maliyet kökenli fiyatlar yükselir, biraz eleman falan çıkarırlar ama uzun vadede yine dengeye gelir.
-
kazanılmış hak diye diye iskandinavyada ve para harcamaya yer bulamayan körfez ülkelerinde bile olamayacak bir kazanım elde ettiler ,olan kolu bacağı tutmayan ve çalışamayan emeklilere oldu.bedava akbil yaşı 45'e çekilsin bari ondan da mahrum kalmasınlar.
bizim tarafta ise bize verecekleri maaş hiçbir halta yetmeyecek,her 10-15 senede bir sistemi değiştiriyorlar ve her değiştirdiklerinde daha da azalıyor.Bugünün 5 bin lirasını anca alıcaz herhalde böyle giderse.
-
Ne hakkından bahsediyorsun arkadasım! Emeklilik sisteminin büyük bir kısmı hazineden fonlanıyor. Doğrudan bizden alınan vergi ile ödryor. Prim mirim hikaye.
40 yasında emeklilik hak değil akılsızlık ve deliliktir. Bu işin bir matematiği var sen istediğin yasayı çıkar matematiğin üstüne g3cemezsin. Gözgöre göre, bagıra bagıra SGK iflas ettirildi. Geçen Mehmet Şimşeğin saldıgı vergi paketi bile doğrudan Eytli gençlere emeklilik maaşı verilmesi için çıkartıldı.
Şimdi ise hesabı geri kalan herkes ödeyecek. Ahlaksızlığa, akılsızlığs, yozlaşmaya ses etmediğimiz için. İktidarı ve muhalefeti popülizm için halkın geleceğini sattığı için.
Açık konuşuyorum 40 yasında emekli olan kişi ahlaksızdır, aldıgı sey hak değil ülkenin çok zor topladığı vergidir. Tekrar ediyorum HARAM OLSUN!
Not : Hak dediği şeyde başka bir popülist siyasetçinin koltuk hırsı için çıkardığı olmadık, akıldışı emeklilik yasası ki 2001 krizine giden yolda etkili olmuştur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 8 Eylül 2024; 17:42:42 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Forumu niye bıraktığımı ve teknik birkaç bölüm harici niye hiç yazmadığımı o kadar güzel özetlemişsin ki şu mesajla.
Kafaya bak. Elin adamını, hakkı olanı aldığı için ahlaksız ilan ediyor edepsizin, hadsizin biri durduk yerde. "Bizden alınan vergiden ödeniyor" lafından da gına geldi artık. Sanki o adam vergi vermiyor, o vergiler bomboş şeylere harcanmıyormuş gibi gelip yasal hakkını alan adama demediğini bırakmıyor forumun birindeki bütün oyunu bozan herifin biri.
2001 krizine giden yol dediğin şey ile 99 yasasını kastediyorsun muhtemelen ama farkında olmadığın şey şu, milyonlarca insan 99 yasasından da önce o yaşlarda emekli oluyordu. Çünkü ödenen prim günü denen bir şey var, burası sosyal bir devlet olduğu için. 99 yasasına tabi olmayanlar da buna göre emekli oluyordu. 99 ile belli bir limit geldi. 2008'de bunu daha da yükselttiler, 2010'larda zaten boku çıktı.
Verilmiş hakkını alan normal vatandaşa ağzını açıp tek kelime etmek gibi ne bir hakkın, ne bir haddin var senin. O da herkes gibi primini ödedi, vergisini verdi. Verilmiş hakkının karşılığını alıyor şimdi. Sistemi istediğin kadar eleştirebilirsin. Ondan yana bir problem yok, fakat ağzını açıp tek kelime edemezsin o hakkını kullanan insanlara.
-
Bu millete bence 90 yasinda emeklilik haktir :)
Muhalefetin hatta Mansur Yavaş ismindeki şahsın bile vaadi EYT'yi çıkartmaktı.
Al birini vur ötekine, hiçbirinin vatandaşı düşündüğü yok.
Ettiği haram kendini de buluyor farkında değil. En yakın ihtimalle anne babası yada bir kuşak üstü büyükanne ve büyükbabası 40 lı yaşlarda emekli oldu. O zaman bu haram etme mevzusu onları da bağlamaz mı. Dolayısıyla bu eleman haram yemiş olmuyor mu. Kafam da deli sorular yine.
-
Arkadasım senin verilmiş hak dediğin şey DOĞA YASALARININ, matematiğin üstünde birsey mi.
. Şu senin verilmiş hakkını, primini koyup bu sistemi özel bir şirket yapsak 2 gün sonra anında batar. Çünkü verdiğin prim ile aldıgın para arasında uçurum var.
18 yasında ile giren adam 40 yasında emekli olup, 80 yasına kadar emekli maaşı alsa o eistem nasıl döner!
Neden akıl ve bilimi yoksayıyorsunuz. Neden hakkaniyet kavramını yok, sürdürülebilirlik kavramını yok. İlla herseyin iflas etmesi mi gerekiyor.
Sana diyorum ki bütçeden devasa oranda vergi aktarılıyor burayı fonlayabilnek için. Hem maaşlar reel - gercek olarak hızla düşüyor hemde geri kalan insanlar emekli olamıyor.
Neden AKIL _- US - BİLİM - Ahlak bunlar sizin lugatıbızda yok. Burası bir topluma, burası insanların işbirliği ile ayakta duruyorsa en az kendi faydanız kadar digerkerini de düşünmek zorundasınız biz buna AHLAK diyoruz sizse ben alacağımı alırım geri kalanın canı çıksın diyorsunuz.
Senin gibileri bir kenara koyarsak geri kalan tüm arkadaslara sesleniyorum. İşte bu yüzden biz EMEKLİ OLAMAYACAGIZ. Muhalefette gelse ferültahıda gelse, Atatürk'te gelse emekli Olamayacağı. Çünkü hiçbir yasa veya kişi Fizik kanunlarının veya matematiğin üstünde değil. 40 yasında emekli edilenler 40 yıl kanımızı emecek buna popülizm neden oldu be acısını biz çekeceğiz.
İşte bu yüzden bu ülkede Ahlaklı insanlarda ahlaksızlar kadar cesur olmalıdır!
-
E tabii canım. Zaten benim sinirlendiğim şey de o. Herif farkında bile değil, 99 yasasına tabi olmayıp emekli olan neredeyse herkese aldığı maaşı haram etti zerre hakkı olmamasına rağmen. Mesela, 16 yaşında sigortası yatmaya başlayıp, 41 yaşında emekli olan kadının ne suçu var? Muhtemelen kendinden çok daha fazlasını prim ve vergi olarak devlete ödedi o rastgele insan. Edepsize bak. Senin ne haddine ona bir şey haram etmek? Aynı şey kendi anne, baba, üst kuşakları ve akrabaları için de geçerli.
Aynı şey benim için de geçerli olacak, hatta benim yaşımdaki ve durumumdaki herkes için de. Ben de 2008 öncesi yasaya tabiyim mesela. 10 küsür sene sonra ben de gerekli şartları tamamladığımda canım emekli olmak istediğinde, benim de önüme engel çıkartırlarsa ben de hakkımı arayacağım tabii ki. O kadar sene çalışmışım, vergimi, primimi otomatik olarak çatır çatır ödemişim. Günü geldiğinde eğer canım isterse hakkımı isteyeceğim tabii ki. Hakkımı istediğim için edepsizin biri bana ahlaksız diyecek, haram olsun falan diyecek. En hafif tabirle alnını karışlar, o lafı ona yediririm.
-
Önce şu süper emekliliği falan kaldırında sonra 70 e çıkarırsınız
2023'te kişi başı milli gelir 25000 dolares olduğunda emekli olmaya ihtiyaç duymayacaksınız, rahat olun
Be Allah'ın izansızı, be Allah'ın mantık yoksunu sen doğa yasalarına göre mi yaşıyorsun? Sosyal bir devletin koyduğu hukuk yasalarına göre yaşayıp hareket ediyorsun. Sosyal bir devlet yapısında sigorta denen şey, verdiğin parayı geri almak değildir. Bir havuza sen ve senin gibi milyonların ödediği paralar aktarılır, devlet de devletliğini yerine getirir, devlet de devletliğini yaparak yasal gerekliliğini yerine getiren vatandaşına o havuzdan ödeme yapar. Bu kapsamda hiçbir geliri olmayana ücretsiz sağlık hizmetini de verir, yaşlı, engelli, işsiz vb. kişilere de ödenek ayırır. Devlet, eğer devletse bunu karşılayabilecek bir vergi gelir düzenini kurmuştur zaten. İçinde yaşadığımız sistemin de bir şartı olarak bu düzeni her bir jenerasyonun aktif çalışanları döndürür. Senin annen, baban da buna tabiydi, sen de buna tabisin, ben de.
Ayrıca hayır, emekli olamayacaksan bunun yüzünden değil, devletin olması gerektiği gibi vergi toplayamadığı için emekli olamayacaksın. Başkası emekli olduğu için değil. Devlet denen yapı, vatandaş, köle, zımmi artık hangi düzende veya yüzyılda yaşıyorsan ona göre o insanlardan alınan vergi ve haraçlar ölçüsünde var olur ve varlığını devam ettirir. Vergisini toplayamıyorsa da çöker, birkaç milyon vatandaşına maaş verdiği için değil. Bilimden, akıldan bahsedene kadar biraz bir şeyler okusaydın bu en basit kuraldan haberin olurdu. Senin geçmişindeki Osmanlı'nın, Bizans'ın yerine gelip de bu kadar sağlam şekilde oturabilmesinin en temel sebebi çok etkin bir vergi toplama sisteminin olması, eskinin de vergiyi toplayamamasıydı en basit örnek olarak. Buradaki vergiden kasıt sineğin yağından alınan değil, efektif toplanabilen vergi.
Yine ayrıca, benim ahlakıma dil uzatabilecek ne bir haddin, ne bir hakkın var. Durduk yere terbiyesizliğin, adileşmenin lüzumu yok. Edebini, adabını, ettiğin lafın gideceği yeri bil her şeyden önce. Sen kim olarak benim ahlakıma dil uzatma haddini buluyorsun? Yıllar sonra foruma bir şey yazalım dedik, durduk yerde işi daha da uzatıp mahkemelik ettirme kendini. Akıl, ahlak falan bunlar öyle tanımadığın, verilen hakkını kullanmasında bir problem yok dediği için birine edilecek laflar değil. Üyeliğini eskiden bilirim muhtemelen akranızdır, bu yaşa kadar ailen seni terbiye edemediyse o terbiyeyi bu yaştan sonra ben veremem sana. Lafını bil de konuş.
-
Kendin 40 yasında emekli olabilseydin bela okumak yerine simdi haleluya haleluya diyecektin
-
40 yasında emekliliği neden kaldırdık çünkü 2001de ülke iflas etti.
Peki 2023te 40 yasında emekliliği ülkenin ekonomisi mahvoluşa sürüklenirken neden geri getirdik? Çünkü iktidardaki ve muhalefetteki tiplerin koltuk hırsı ülkeden daha önemliydi.
Bu 40 yasında emeklilik ilk çıkartıldığı yıllar öncede ülkeye buyuk zarar verdi çünkü sürdürülebilir değildi, ülkenin gercekliği ile uygun değildi. Bugün ise Ülke nufusu çok daha yaslı, calısan sayısı çok daha az emekliye nazaran buna ragmen yine yoz siyasetçiler ülkeye zarar vereceğini bile bile bunu çıkardı.
Bunların bemzerleti Osmanlı ve Bizans'dada vardı. Ve bu geçmiş ülkelerin tarihinde de çok buyuk zarara yol açtı.
Sizler ise inatla bir yanlışı savıunmsk için baska nir yanlışı gösteriyorsunuz.
Bizim dediğimiz şu sende benimle aynı yaşta emekli ol. Ben neden 70 yasında sen 40 yasında emekli oluyorsunuz bunu ardındaki mantık nerede. Yıllar önce yoz bir siyasetçinin koltuk hırsı yüzünden çıkardığı yanlış bir yasa mı!
Burada bir yanlıştan dönüşmüş fakat siz bunu görmüyorsunuz, ekonomiye zerarını görmüyorsunuz, topluma zararını görmüyorsunuz. Badöakalıp laflara sarılıyorsunuz.
Ülke yine iflas ettiğinde seni o kazanılmış hakkın koruyacak mı sanıyorsun? Bu enflasyon belası ile maaşının nominal degeri aynı kalıp gercek degeri yuzde 70 azaldığında kazanılmış hakkın seni koruyacak mı sanıyorsun.
Bir yasa somut gerceklikşe, bilimle, matematik ile uyumlu oldugu sürece dogrudur. 49 yasında emeklilik özünde ahlaksızlıktır çünkü sisteme koydugundan kat be kat fazlasını alıyorsun demektir ve bu enflasyona yol açar, bütünün zarar görmesine ve ülkenin ekonomik büyümesinin durmasına, fakğrleşmrye yol açar. Bunları görmüyorsunuz!
-
Avrupa neden durgunluğa girdim, Avrupa neden dünyanın geri kalanının ardından kaldı, Avrupa neden teknolojik atılımı yakalayamadı. Avrupa neden yeni dev firmalar çıkaramadı. Bu refah devleti zımbırtısı nedeniyle.
Kazanılmış hak diyerek elinde olmayan bir parayı harcayamazsın. Fizik kanunlarının uzerine bir yasa yoktur. Bunlar bizden çıkar ve çıkacaktır öyle yada böyle. 18 yasından 40 yasına kadar çalışıp 80 yasına kadar emekli massı alınmaz bu deliliktir.
Hadi 50 falan neyse de, 40 yaşında emeklilik saçmalıktır! Baştan beri hata yapılmış ancak bunu eyt'li ye yüklemek ne kadar doğru bilemedim. Ayrıca sistem türlü türlü saçmalıkla dolu!
Eyt ile bir alakası yok bu işin, şunu anlayın artık. Verilen bir hak var ortada. Adam 18 yaşında çalışmaya başlamışsa 40'ına gelmeden dahi emeklilik için gerekli günü çoktan doldurmuş oluyor. Benim bile çok az bir şeyim var, 25 yıl şartı veya 60 yaşı bekleyeceğim. Ayrıca bu ne hadsizlik? Sen kim olarak, haklı maaşlarını haram ediyorsun? Adam çalışmış primini ödemiş, hakkı olanı almış. Vakti geldiğinde sen de, ben de alacağız. Biraz haddinizi bilin yahu. |
70 yaşında emeklilik mi. 70 yaşına kadar kaç kişi yaşıyor yav. ayıptır günahtır. 60 bile çok bence. |
Arkadasım senin verilmiş hak dediğin şey DOĞA YASALARININ, matematiğin üstünde birsey mi. . Şu senin verilmiş hakkını, primini koyup bu sistemi özel bir şirket yapsak 2 gün sonra anında batar. Çünkü verdiğin prim ile aldıgın para arasında uçurum var. 18 yasında ile giren adam 40 yasında emekli olup, 80 yasına kadar emekli maaşı alsa o eistem nasıl döner! Neden akıl ve bilimi yoksayıyorsunuz. Neden hakkaniyet kavramını yok, sürdürülebilirlik kavramını yok. İlla herseyin iflas etmesi mi gerekiyor. Sana diyorum ki bütçeden devasa oranda vergi aktarılıyor burayı fonlayabilnek için. Hem maaşlar reel - gercek olarak hızla düşüyor hemde geri kalan insanlar emekli olamıyor. Neden AKIL _- US - BİLİM - Ahlak bunlar sizin lugatıbızda yok. Burası bir topluma, burası insanların işbirliği ile ayakta duruyorsa en az kendi faydanız kadar digerkerini de düşünmek zorundasınız biz buna AHLAK diyoruz sizse ben alacağımı alırım geri kalanın canı çıksın diyorsunuz. Senin gibileri bir kenara koyarsak geri kalan tüm arkadaslara sesleniyorum. İşte bu yüzden biz EMEKLİ OLAMAYACAGIZ. Muhalefette gelse ferültahıda gelse, Atatürk'te gelse emekli Olamayacağı. Çünkü hiçbir yasa veya kişi Fizik kanunlarının veya matematiğin üstünde değil. 40 yasında emekli edilenler 40 yıl kanımızı emecek buna popülizm neden oldu be acısını biz çekeceğiz. İşte bu yüzden bu ülkede Ahlaklı insanlarda ahlaksızlar kadar cesur olmalıdır! |
Ne hakkından bahsediyorsun arkadasım! Emeklilik sisteminin büyük bir kısmı hazineden fonlanıyor. Doğrudan bizden alınan vergi ile ödryor. Prim mirim hikaye. 40 yasında emeklilik hak değil akılsızlık ve deliliktir. Bu işin bir matematiği var sen istediğin yasayı çıkar matematiğin üstüne g3cemezsin. Gözgöre göre, bagıra bagıra SGK iflas ettirildi. Geçen Mehmet Şimşeğin saldıgı vergi paketi bile doğrudan Eytli gençlere emeklilik maaşı verilmesi için çıkartıldı. Şimdi ise hesabı geri kalan herkes ödeyecek. Ahlaksızlığa, akılsızlığs, yozlaşmaya ses etmediğimiz için. İktidarı ve muhalefeti popülizm için halkın geleceğini sattığı için. Açık konuşuyorum 40 yasında emekli olan kişi ahlaksızdır, aldıgı sey hak değil ülkenin çok zor topladığı vergidir. Tekrar ediyorum HARAM OLSUN! Not : Hak dediği şeyde başka bir popülist siyasetçinin koltuk hırsı için çıkardığı olmadık, akıldışı emeklilik yasası ki 2001 krizine giden yolda etkili olmuştur. |
Forumu niye bıraktığımı ve teknik birkaç bölüm harici niye hiç yazmadığımı o kadar güzel özetlemişsin ki şu mesajla. Kafaya bak. Elin adamını, hakkı olanı aldığı için ahlaksız ilan ediyor edepsizin, hadsizin biri durduk yerde. "Bizden alınan vergiden ödeniyor" lafından da gına geldi artık. Sanki o adam vergi vermiyor, o vergiler bomboş şeylere harcanmıyormuş gibi gelip yasal hakkını alan adama demediğini bırakmıyor forumun birindeki bütün oyunu bozan herifin biri. 2001 krizine giden yol dediğin şey ile 99 yasasını kastediyorsun muhtemelen ama farkında olmadığın şey şu, milyonlarca insan 99 yasasından da önce o yaşlarda emekli oluyordu. Çünkü ödenen prim günü denen bir şey var, burası sosyal bir devlet olduğu için. 99 yasasına tabi olmayanlar da buna göre emekli oluyordu. 99 ile belli bir limit geldi. 2008'de bunu daha da yükselttiler, 2010'larda zaten boku çıktı. Verilmiş hakkını alan normal vatandaşa ağzını açıp tek kelime etmek gibi ne bir hakkın, ne bir haddin var senin. O da herkes gibi primini ödedi, vergisini verdi. Verilmiş hakkının karşılığını alıyor şimdi. Sistemi istediğin kadar eleştirebilirsin. Ondan yana bir problem yok, fakat ağzını açıp tek kelime edemezsin o hakkını kullanan insanlara. |
Be Allah'ın izansızı, be Allah'ın mantık yoksunu sen doğa yasalarına göre mi yaşıyorsun? Sosyal bir devletin koyduğu hukuk yasalarına göre yaşayıp hareket ediyorsun. Sosyal bir devlet yapısında sigorta denen şey, verdiğin parayı geri almak değildir. Bir havuza sen ve senin gibi milyonların ödediği paralar aktarılır, devlet de devletliğini yerine getirir, devlet de devletliğini yaparak yasal gerekliliğini yerine getiren vatandaşına o havuzdan ödeme yapar. Bu kapsamda hiçbir geliri olmayana ücretsiz sağlık hizmetini de verir, yaşlı, engelli, işsiz vb. kişilere de ödenek ayırır. Devlet, eğer devletse bunu karşılayabilecek bir vergi gelir düzenini kurmuştur zaten. İçinde yaşadığımız sistemin de bir şartı olarak bu düzeni her bir jenerasyonun aktif çalışanları döndürür. Senin annen, baban da buna tabiydi, sen de buna tabisin, ben de. Ayrıca hayır, emekli olamayacaksan bunun yüzünden değil, devletin olması gerektiği gibi vergi toplayamadığı için emekli olamayacaksın. Başkası emekli olduğu için değil. Devlet denen yapı, vatandaş, köle, zımmi artık hangi düzende veya yüzyılda yaşıyorsan ona göre o insanlardan alınan vergi ve haraçlar ölçüsünde var olur ve varlığını devam ettirir. Vergisini toplayamıyorsa da çöker, birkaç milyon vatandaşına maaş verdiği için değil. Bilimden, akıldan bahsedene kadar biraz bir şeyler okusaydın bu en basit kuraldan haberin olurdu. Senin geçmişindeki Osmanlı'nın, Bizans'ın yerine gelip de bu kadar sağlam şekilde oturabilmesinin en temel sebebi çok etkin bir vergi toplama sisteminin olması, eskinin de vergiyi toplayamamasıydı en basit örnek olarak. Buradaki vergiden kasıt sineğin yağından alınan değil, efektif toplanabilen vergi. Yine ayrıca, benim ahlakıma dil uzatabilecek ne bir haddin, ne bir hakkın var. Durduk yere terbiyesizliğin, adileşmenin lüzumu yok. Edebini, adabını, ettiğin lafın gideceği yeri bil her şeyden önce. Sen kim olarak benim ahlakıma dil uzatma haddini buluyorsun? Yıllar sonra foruma bir şey yazalım dedik, durduk yerde işi daha da uzatıp mahkemelik ettirme kendini. Akıl, ahlak falan bunlar öyle tanımadığın, verilen hakkını kullanmasında bir problem yok dediği için birine edilecek laflar değil. Üyeliğini eskiden bilirim muhtemelen akranızdır, bu yaşa kadar ailen seni terbiye edemediyse o terbiyeyi bu yaştan sonra ben veremem sana. Lafını bil de konuş. |
Avrupa da ki ozgurluk ve ekonomik refahi , ozluk haklari versinler once sonra emeklilik yasini avrupaya uyarlasinlar..
|
Lütfen üslubunuza dikkat edin. Düşüncelerinizi ifade ederken saygılı ve yapıcı bir dil kullanmanız, hem mesajınızın daha etkili olmasını sağlar hem de karşı tarafı rencide etmeden derdinizi anlatmanıza yardımcı olur. Konu, kullanılan dil oldukça sert ve rencide edici nitelikte olduğu için kapalıdır. |
Avrupa neden durgunluğa girdim, Avrupa neden dünyanın geri kalanının ardından kaldı, Avrupa neden teknolojik atılımı yakalayamadı. Avrupa neden yeni dev firmalar çıkaramadı. Bu refah devleti zımbırtısı nedeniyle. Kazanılmış hak diyerek elinde olmayan bir parayı harcayamazsın. Fizik kanunlarının uzerine bir yasa yoktur. Bunlar bizden çıkar ve çıkacaktır öyle yada böyle. 18 yasından 40 yasına kadar çalışıp 80 yasına kadar emekli massı alınmaz bu deliliktir. |
Benzer içerikler
- devlet dairelerinde atatürk resmi kanunu
- khk forum
- magdy hussein mourad mohammad
- türkiye bölünecek mi
- singapur pasaportu neden güçlü
- bimcell numara taşıma
- yurtdışından telefon getirmek
- yeni tesis özel iletişim vergisi nedir
- fiat 600 fiyat
- 5g ihalesi ne zaman
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X