|
40 ?’ye 100 kilometre gidebilen araç: Maxus e-Deliver 3
-
-
Matematiğim iyi değil. Benzine vurunca herhalde günün fiyatından 100 km 1.2 lt tekabül ediyor
-
Türkiye'de çok talep olur mu bilemedim şahsen.
-
Dh editörleri böyle göze sokarcasına başlık attığı sürece elektiriğe de en sonunda ötv ekletecekler
-
Coyp/Paste Editörlük yaparken alttaki açıklamaları da yazmanız gerekmez mi ?
Malum günlük kullanımda 40 TL elektrik ile 100 km yapamazsınız.
* Yukarıda belirtilen hesaplama, 371km’e varan şehir içi WLTP (Dünya Çapında Uyumlaştırılmış Hafif Araçlar Test Prosedürü) menziline göre hesaplanmıştır. Bu değer; sürüş şekli, kullanım şartları, yol durumu, donanım, araçtaki yük vb. parametrelere göre farklılık gösterebilir.
* Yukarıda belirtilen hesaplamada kullanılan birim fiyat, 3.10.2023 tarihinde https://www.epdk.gov.tr/ adresinde bulunan Kamu ve Özel Hizmetler Sektörü ile Diğer (30 kWh/gün üstü) Gece elektrik tüketim bedeli: 2,36 TL olarak alınmıştır. Hesaplama,, bu birim fiyata %5 dağıtım bedeli ve %20 KDV bedeli eklenerek (2,97 TL) hesaplanmıştır. Bu değer değişkenlik gösterebilir.
* Belirtilen hesaplamalar sadece genel bilgilendirme içindir, bağlayıcı değildir.
-
Elektrikli ile fosil kaynaklar arasındaki yakıt farkı çok açıldı Türkiye’de.
Nedenide benzin ve motorin dolar bazlı ve ekstra vergili.
Elektrik ise sübvansiye ediliyor Avrupa’ya göre o yüzden fark böyle.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Maxus'un aracı kurye hizmetlerinde kullanılabilir gibi geliyor, yoğunluğu ne olur bilemem fakat şu haliyle motorlu kuryeye göre fark yaratır, kağıt üstündeki avantajını sahada gösterirse kopyala yapıştır ticaret yaptığımız için kovid gibi yaygınlaşmaları şaşırtıcı olmaz.
Tükiye'de yaygınlaşması için birde fiyat avantajının olması lazım yoksa ana akıma kadar beklerler, servis vb diğer merak edilen noktaları saymıyorum bile.
-
"Elektrikli altyapısı sayesinde uzun süreli kullanımda yakıt, şarj, vergi ve bakım gibi maliyetleriyle dizel motorlu ticari araçlara göre 5 yıllık periyotta 390.000 bin ?’ye kadar tasarruf etmek mümkün." Önceki garagrafla ciddi çelişiyor. Yakıttan %85 tasarrıf sağlıyorsa 390.000 yanlış ralaö, ki doğru rakamsada 5 yıl sonunda bataryaya 7-8yüz bin lira vereceksem bunun karı nerede. Süpriz oynamaya çokmu heveslitiz.
-
Tükiyede 118kw/160 ps satılıyor. Bunu bile araştırmadan yazmışsınız. Siz para kazanıyorsanız benim milyarder olmam gerekirdi şu asalak toplumda. www.maxus-turkiye.comFiyat Listesi - Maxus Türkiyehttps://www.maxus-turkiye.com/tr/fiyat-listesi.html
-
Bence geç bile kaldı, müstakil evi olan ucuz elektrik ile şarj yapıyor buna bir düzenleme gelmeli artık.
-
Bu tarz araçlardan ÖTV alınmamalı ve kargo firmalarına öncelikle teklif edilip satılmalı. Kargo firmaları için iyi bir fırsat.
-
Haber Editörleri toplantısına dönmüş...
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Dh editörleri böyle göze sokarcasına başlık attığı sürece elektiriğe de en sonunda ötv ekletecekler
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X