Bildirim
400 MHZ RAM'İM NEDEN 333 MHZ ÇALIŞIYOR?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
işlemcinin fsb si 533 mhz ise ramlerini 333 mhz de çalıştırır.(default ayarda) -
ya kardeş intelin sayfasına gir ve anakartının desteklediği mhz 'i öğren , eğer 333 desteği varsa ancak o/c yapmalısın yok değilse , sonra buraya sorununu yaz -
quote:
Orjinalden alıntı: paryoşa
işlemcinin fsb si 533 mhz ise ramlerini 333 mhz de çalıştırır.(default ayarda)
İşlemcinin 533 fsb olmasıyla ne alaksı var bu iş anakarta bakmaz mı?? -
ya millet sistemdeki aygıtların frekanslarını nasıl görebiliriz, varmı bunun bi tekniği programı vs..
yani ram kaç mhz. hdd ide'mi ata mı satamı ne? gibi.. -
anladığım kadarıyla anakartta ramşn hızını kontrol eden bir kilit war. Bunu nasıl kaldırabiliriz? Asıl sorum budur!! -
bu benimde başıma gelmişti.bu anakartlarda 533 lük işlemci taktığın zaman rami 333 e kilitliyor.yani yapabileceğin birşey yok.azncak o\c yoluyla frekansı artırabilirsin. -
işte anakart buna izin vermiyor. Bunu demek istiyorum Bunu aşmanın bir yolu war mıdır?
İntel kullanıcısı biri warsa bunu bana bir söyleyebilir mi? -
hadi arkadaşlar.. Yok mu bu işin bir erbabı? Ona göre yeni ram alıcam.. bekliyorum -
maalesef p4 2,4 FSB 533 gibi ise bazı ankartlar bölee mesela benimde 333 mhz dir msi neo2 v boardda
asus p4p800 öle değil mesela
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzm@n -- 3 Şubat 2006 0:46:38 > -
sağolun arkadaşlar!! Bu kilidi kırmanın bir yolu yok yani
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr[ea]mmer -- 3 Şubat 2006 2:54:14 > -
quote:
Orjinalden alıntı: Dr[ea]mmer
sağolun arkadaşlar!! Bu kilidi kırmanın bir yolu yok yani
bendede aynı sorun var benimki gigabyte 1000g serisi easy tune oc prgrmı ile 370 mhz ye cıkarttım ama sistem bus hızı ve işlemci hızıda arttı işlemci 2.8 den 3 e cıkıyo bide ram voltjları var 333 için 2.5 400 için
3v tu sanırım zaten bende bıraktım uğraşmıyorum benim arkadaşımda aynı sorun vardı hd i sata aldı ve ramleri 400 e cıktı ne alakası var demeyin bizde anlamadık ama işlemci çalışma frekansı 800 mhz diyeceğim
şu bir oc prgrmı ile biraz yükselir fakat benim gibi ilkinde 400 yapma pc zınk diye bir ses cıkarıp kapandı ödüm patladı hehe yavaş git hep git hesabı
-
quote:
Orjinalden alıntı: alec___
ya millet sistemdeki aygıtların frekanslarını nasıl görebiliriz, varmı bunun bi tekniği programı vs..
yani ram kaç mhz. hdd ide'mi ata mı satamı ne? gibi..
aida , everest , cpuz prgrmları var free download hepsi google yaz bul oke
hattahttp://www.inndir.com/program.php?id=24352
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ADALMAZ -- 3 Şubat 2006 6:28:48 > -
biosunda gereklı değiştirmeyı yap duzelır... -
dün abim ile ram konusunda konuşuyorduk.400 mhz olan ram lar 333 çalışıyomuş onunda ne yaparsa yapsın artmamış ensonunda ram ların doube side olmasından kaynaklandığı sonucuna varmış beni uyardı "ram alırsan kesinlikle single side al" diye doğruluk payını bilemem.ben onun yalancısıyım -
bende 2*256 ve 512 mb ram takılı hepsi 400mhzlik fakat 256 lığın biri cl 3.0 diğer ramler 2.5 olduğundan 333mhz i aşamıyorum eğer cl 3.0 lık rami çıkarıp sadece cl 2.5 lik ramleri takarsam 400 mhz i görebiliyorum pc de ne iştir anlamadım
bu arada msi kt4v board kullanıyorum -
arkadaslar ben de yeni ram aldim, yarin teslim alacagim benim anakartim da intel d865perl.
twinmos 2x512 dual channel aldim acaba 400 mhz de calisir mi cok merak ediyorum ?
asil sorum su twinmoslarin cl si 2.5 bu durumda ben de 400 mhz yi gorur muyum ? yoksa asagidaki gibi 533 mhz sorununa mi takilirim ?
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X