Şimdi Ara

400+ resi ve Arena + BG (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende bu oyunu pvp için oynuyorum ve pve ile pvp yi ayırma kararı blizzardın verdiği en doğru kararlardan biridir.

s1 setinden önce benim asıl beklediğim şey s1 crossbow u :) artık karazhana girmem gerekmeyecek

ayrıca s3 gelince s1 ler honorla alınamasaydı kimsenin s1 lerin yüzüne bakacağını sanmıyorum kimse s1 için arena puanı harcamazdı
  • sorun orada zaten pvp ile pve birbirinden ayrıldı mı sence yoksa herşey iç içe mi girdi?
    lvl 70 ol 1 ayda full epic gladyatörsün nerde pvp ci farkı? o setleri alıp karazhanı hemen farma bağlarsın nerde pve ci farkı?
  • @mczaga

Doğrusu ben 2-3 kişiyi bir takım olarak kabul etmediğim için bireysellik dedim. Çünkü 2v2 3v3 yapılan yerde bireysel hata düzeltilemez, takım senin açıklarını kapıyamaz. Sen bireysel olarak başarılı olmalısın.

Ama PvE de 1 healrın kötüymüş, 1 mage dps yapamıyormuş, 1 tank az agro topluyabiliyormuş bunlar hepsi kapatılabir hatalardır. O healera ayak işi verirsin, mage sadece sheeple ilgilenir büyü bile atmaz gerekise, önce diğer tankın mobunu kesersin bu arada o tank agro toplar vs,vs. Ama pvp de 1 kişi kötü oynuyorsa üstünden geçerler senin.

Üstelik PvE de emin ol reflex yoktur, alışkanlık vardır. Voidin arcena orblarından kaçmak alışmakla alakalıdır, yada lurkerın spotundan kaçmakta alışkanlıktır. Reflexler yardımcı olur ama reflexlerin 0 olsada yapılacak şeyler vardır. PvP de ise reflexin yoksa 1300 ratingi bile geçemessin.

Olaya mantık olarak bakarsan elbette illidan kesmiş adam yakıp yıkmalıdır. Ancak WoW mantık üzerine inşa edilmemiştir. Dengeler üzerine inşa edilmiştir. Sen 1 yıldır hep PvE yapmışsın, başka bir adam hep PvP yapmış, Üstüne dizdin illidandan itemler gittin adamı kestin. Bu hoş bir durumudur sence? Yada adam gitmiş sezon 1ci si olmuş gelmiş raidde senden 2 kat fazla dps yapmış yada gitmiş illidian tanklamış. bu hoş bişeymidir sence?

• Sapherina@
    Bende diyorumki 2 kişi bile takımdır dolayısla PVE ye giriyor PVP den çıkıyor bence Eski sistemde BGlerden aldığın itemler ile Bosslara gidebiliyor yada Bosslardan aldığın itemler ile BG lere girebiliyorduk.

Şimdi ortalık karışmış durumdahiç bi özelliği güzelliği kalmadı bakalım ne zman düzelicek .

Kısaca ben PVP PVE diye ayırmıyorum BG ve Boss olarak Söylüyorum Eski sisteme böyleydi.
    quote:

Orjinalden alıntı: Hirbag

sorun orada zaten pvp ile pve birbirinden ayrıldı mı sence yoksa herşey iç içe mi girdi?
    lvl 70 ol 1 ayda full epic gladyatörsün nerde pvp ci farkı? o setleri alıp karazhanı hemen farma bağlarsın nerde pve ci farkı?

işte kısaca özet bu eski sistem daha bi özeldi.

Düzeltme>Sapherinaya cevap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 28 Kasım 2007; 13:11:11 >

• Yok bu s3 vendorları isyanda serverler felan yalan çöktü blizzardın ana makinası
  • @mczaga

2-3 kişiye takım dememe sebebim şu. Siz 3 arkadaş 3v3 takımı kurup oynıyabilirsiniz ve asla tanımadığınız adamlara ihtiyacınız olmaz. Kolay toplanırsınız ve takım olmanın zorlukları yaşamassnız. 25 kişidem oluşan bir firmada bireysellik bişey ifade etmez, çalışan sistemdir ve kişiler değişsede sistem yürür. Ama 3 kişilik bir dükkanınız-büronuz varsa burda 1 kişinin hasta olması tüm işleri durma noktasına getiri. PvP ve PvE buna benzer. Bu sebeple PvE takım işidir, PvP bireysel başarı işidir.
  • bence herkesin pvp iteminin birbirine yakın olması iyi olur.böylece oyuncumu oduncumu oldugunu anlarız
  • quote:

Ama PvE de 1 healrın kötüymüş, 1 mage dps yapamıyormuş, 1 tank az agro topluyabiliyormuş bunlar hepsi kapatılabir hatalardır. O healera ayak işi verirsin, mage sadece sheeple ilgilenir büyü bile atmaz gerekise, önce diğer tankın mobunu kesersin bu arada o tank agro toplar vs,vs. Ama pvp de 1 kişi kötü oynuyorsa üstünden geçerler senin.

TBC öncesi 40 kişilik raidlerde kimin ne yaptığı pek bilinmiyordu. Çünkü herkesin belirli görevleri vardı ve rotasyon ile yapılırdı, yalnızca kendilerine söyleneni yada verilen görevleri yerine getiriyorlardı. BC ve dungeonları geldikten sonra herkesin asıl yüzü ortaya çıktı. Bir çok kişi 5-10 men raidlere alınmaz oldu. Çünkü TBC ye kadar kalabalıkta yaptıkları hata muhakkak bir şekilde kapatılıyordu ancak 5-10 men raidlerde yapılan hata kabak gibi ortaya çıkıyordu. Sonuç olarak BC sonrası dungeon ve raidler sınıflara daha fazla hakim olan oyuncu gereksinimini arttırdı.

PvP ve PvE nin gearlarının ayrılması bence mantıklı bir yaklaşım. Arena konusuna gelince ben biraz daha katıyım açıkçası. PvE'de dinamikler sabittir. Hangi boss'un hangi aşamada ne yapacağı 3 aşşağı 5 yukarı kesindir. Önlem almak ve başarılı olmak bilgi ve tecrübe ile doğru orantılıdır. Ancak bence Arena çok daha zor bir durum. Hiç arena tecrübesi olmayan biri olarak, önce kendi sınıfını ve yapabileceklerini çok iyi bilmen ardından rakip ve sınıfını çok iyi bilmen gerektiği düşüncesindeyim. Haftada 10 maç yaparak gear toplamak bile saçma ve kolaycı geliyor. Arena gearına sahip adam bu işin ustası olmalı ve saygı duyulmalı bence bu saygı aynı şekilde illidan'ı kesen adama da gösterilmeli elbette.

• Yazdıklarınız iyi hoşta beyler,bide şu yönden bakın olaya...
    Benim gibi yoğun iş temposunda olan biri,guild i olmayan biri ne yapıcak??
    Raid lere giremiyorum çünkü guild im yok,heroiclere giremiyorum çünkü rep kasamıyorum vaktim yok...
    Millet bana 4500 frostbolt atarken,ben ona 2000 mi vurayım...
    Ha demiyorumki zaten çok aktif bir oyuncuyla aynı gear a sahip olayım ama en azından biraz gıdıklasın onu verdiğim damage...
    Blizzard çok akllıca işler yapıyor maddi gelirine bakıyor,bu sezon1 itemlerinin honorla alınmasıda tamamen benim gibi oynayanları oyuna küstürmemek içindir....

Saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: cluberrr

Yazdıklarınız iyi hoşta beyler,bide şu yönden bakın olaya...
    Raid lere giremiyorum çünkü guild im yok,heroiclere giremiyorum çünkü rep kasamıyorum vaktim yok...
    Ha demiyorumki zaten çok aktif bir oyuncuyla aynı gear a sahip olayım ama en azından biraz gıdıklasın onu verdiğim damage...
    Blizzard çok akllıca işler yapıyor maddi gelirine bakıyor,bu sezon1 itemlerinin honorla alınmasıda tamamen benim gibi oynayanları oyuna küstürmemek içindir....

Saygılar...

bence iyi yapıyor ben niye sadece haftasonu oyuna girebilen ve eğlendğim bir arkadaşımı kaybedeyim ? versin sanada item banada versin hatta herkes Full s3 olsun isterse umrumda mı ? hayır. çünkü yine iyi oynayan kazanacak gerçekten hak eden kazanacak sorun değil niye takıyor insanlkar bu kadar bilmem.

• aslında PVP serverlar şöle olmalı belli bi sınır olsun serverda atıyorum 1000 kişi olsun orda bulunan kişi sayısı itemler playerlar tarafından lootlansın ŞEhir savaşları olsun vs. daha zevkli olmazmı?
  • quote:

Saygılar...

Hocam iyi söylemişsinde senin o sezon 1 leri alman için zaten epey bir bg yapman zaman harcaman lazım ki bunun üzerine birde mark toplayacaksın o ayrı bir eziyet yani blizz senin gibi zamanı olmayana kıyak geçmedi!

• O değil 400 resilience sınırı diye birşey varmı?! 400 resi sınırı dediğin nedir onu anlamadım!
  • 400 yokta, 500 resilancedan critten aldığın damage düşme olayı duruyor, Yani max %25 damage düşürebiliyorsun. Ama crit şansını düşürme devam ediyor. Bu sebeple 500 resilance'a "resilance cap" diyorlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: NoMoreRogues

quote:

Saygılar...

Hocam iyi söylemişsinde senin o sezon 1 leri alman için zaten epey bir bg yapman zaman harcaman lazım ki bunun üzerine birde mark toplayacaksın o ayrı bir eziyet yani blizz senin gibi zamanı olmayana kıyak geçmedi!

Neden ama,artık alma şansım var,önceden hiç yoktu...
    Ben beklerim,ayda 2 item alırım ama yine de almış olurum haksızmıyım??

• quote:

Orjinalden alıntı: NoMoreRogues

quote:

Saygılar...

baştan aşağıya toplamda 125 bin honor filan ediyor marklar da cabası Bosslardan düşen itemler ile genel farkı Resilience vs olması .

• ilk başlarda blizzard ne cikarsa kötü denir. bi ay geçer. vaaay be iyi ki blizzzard bunu yapmiş... yoksa biz napardik derler.....
  • blizzarddan babam çıksa yerim geyiğini aşmak lazım artık
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hirbag

blizzarddan babam çıksa yerim geyiğini aşmak lazım artık

Koptum super laf
  • Aşılacak bişey yok. Blizzarddan babam çıksa yerim. WoLKtada burdayım, level 90 gelincede burda olucam, World of starcrafttada burda olucam, 15 yıl sonra WoW2 de de kızımla yan yana raid yaparız artık :D
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.