Şimdi Ara

400 Şarj Süresi . . ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    iPhone maksimum 400 defa şarj oluyorumuş. 400 defadan sonra pili değiştirme durumu sözkonusuymuş.

Bunun aslı varmıdır acaba ? Eğer böyle bir durum varsa yakında iPhone ları blendıra atmamız gerekecek galiba...

Bu biraz saçma bir durum değilmi? Diyelim ki doğru, ne yani iphone unun pili sarf malzemesi sınıfına mı giriyor?
    Kartuş gibi... Bitince at yenisini al tak - kullan... (ben daha açıp pilini görmedim bile).

Bakalım daha neler görüp duyuacağız..!

iPhone num teknoloji harikası mı? yoksa bir hezimet mi?

haydi bakalım.....

pilim bitene dek 2.0 yükleyebilsek de gözümüz açık gitemese bari...

• hocam 2 gunde bır şarj etsen 800 gün eder buda 2 yıldan fazla eder bence yeterli
  • Arkadasim herkes ööle dior ama tamamen kullanima bagli bir olay genelde 1 gunde sarj bitiren kullanicilar cok oldugu icin Bu söylentiler kullanilior iphone un bataryasida kapagin altinda nokia bataryasi gibi zaten.Senn sarj etmene bagli bir olay sadece 400 deil tamamen kullaniciya bagli genel olarak bilinemez asla.

olurda sarj olurse cok ucuz zaten bataryalar 1-2 arastirma yapip telefonculara o kadar para verip parani cope atmana gerek kalmadan cozeblrsnde
  • 300-400 sarj sonrasinda kapasitesi %80 e dusuyor.

Hezimet oldugunu dusunuyorsan isine yaramiyorsa sat nokia al bitane..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nofearl

300-400 sarj sonrasinda kapasitesi %80 e dusuyor.

diğer markaların bataryalarıda 1 seneden sonra yarı yarıya düşüyor bence iphone sadece batarya ile değerlendirmek haksızlık olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: justify34

diğer markaların bataryalarıda 1 seneden sonra yarı yarıya düşüyor bence iphone sadece batarya ile değerlendirmek haksızlık olur

Alıntıları Göster
    Biri geçen gün gene böyle birşey yazmıştı.

İnsanlar 400 Şarjdan sonra pil hiç kullanılamıyor mu zannediyor? 400. den sonra küt gidiyor mu? Garip
  • quote:

300-400 sarj sonrasinda kapasitesi %80 e dusuyor.

Şimdilik bataryamdan gayet memnunum..
    Yeterince aktif kullandığımı düşünüyorum buna rağmen 3. günün bitiyor pil.

O zaman 2 yıla kadar endişe etmeme gerek yok..
    yani pilini Türkiye'de bulabiliyoruz değilmi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Akü sarj süresi hesabı
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanimben

Alıntıları Göster
    Türkiyede iPhone servisiyim diye geçinen kişiler satıyor ama 100 ytl den aşağı bulamazsın
    www.dealextreme.com sitesinde satılıyor 7-8 dolar falan değişim kiti ile birlikte.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: hasanimben

hocam zaten 2 sene kullanınca insan ne olursa olsun o cihazdan soğuyor pil ölünce sende iphone 3g ye geçersin

• quote:

quote:

hocam zaten 2 sene kullanınca insan ne olursa olsun o cihazdan soğuyor pil ölünce sende iphone 3g ye geçersin

Alıntıları Göster
    ayrica 400 sarj demek, 400 kere fise takip cikarmak degil. "400 full charge cycle" gibi geciyordu galiba. Yani, mesela %75'te piliniz, tam dolana kadar sarj ettiniz, bu 1/4 sarj sayiliyor. Zaten denildigi gibi, 400 tam sarjdan sonra da pil tamamen bitmiyor, performansi %80'e dusuyor. Ondan sonra performansindan memnun kalmazsaniz degistirmek size kalmis. Gayet iyi bir sure aslinda.

Bu arada ekstra bilgi olsun bilmeyenler icin; eski tip sarjli pillerin omrunu uzatmak icin yapilan "tamamen bosaltip tamamen sarj etme" dongusu lithium-ion pillerde ters etki yapabiliyor(mus). Lithium-ion pilleri sık sarj etmenizin genel olarak bir sakincasi yok, hatta tamamen sarj edecekseniz bunu %30-40 civarindayken yapmaniz daha iyi olacaktir (olacakmis :) ). Ayrica, yaklasik 30 sarjda bir eski tip piller gibi tamamen bosalmasini bekleyip oyle tam sarj etmek sarj gostergesinin tutarli olmasina yardimci oluyormus. (http://www.batteryuniversity.com/parttwo-34.htm adresinde detayli bir aciklama gorulebilir)

Bir diger nokta da li-ion pillerin omru zaten yaklasik 2-3 sene imis, bu sureden sonra oksitlenme ile beraber pilin ic direnci artmakta ve performansi dusmekteymis.

Verilen sureler iyi aslinda. Ayrica, pil li-ion oldugu icin, yani sık sarj etmeye musait oldugu icin diger telefonlarda yasanan, duzenli sarj edememe neticesinde performans dusmesi sorunu iphone'da pek yasanmayacaktir diye tahmin ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GomerciN -- 21 Temmuz 2008; 23:29:17 >

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    AL BATARYAhttp://www.dealextreme.com/details.dx/sku.10506

• quote:

Orijinalden alıntı: sinanx

AL BATARYAhttp://www.dealextreme.com/details.dx/sku.10506

Alıntıları Göster
    yaw kim demiş 100 ytl den aşağı yok diye .... sallıyor millet bol keseden yaa ...!!!

Komik duruma düşmeyelim arkadaşlar bilmeden kafadan sallamayalım doğru bilgilendirelim insanları lütfen..

AL SANA 1500MAH BATARYA BAK BAKALIM KAÇ PARA

http://urun.gittigidiyor.com/iPHONE-ICIN-BATARYA-VE-DEGISIM-SETI_W0QQidZZ11286271

• quote:

Orijinalden alıntı: v01kan

yaw kim demiş 100 ytl den aşağı yok diye .... sallıyor millet bol keseden yaa ...!!!

Komik duruma düşmeyelim arkadaşlar bilmeden kafadan sallamayalım doğru bilgilendirelim insanları lütfen..

AL SANA 1500MAH BATARYA BAK BAKALIM KAÇ PARA

http://urun.gittigidiyor.com/iPHONE-ICIN-BATARYA-VE-DEGISIM-SETI_W0QQidZZ11286271

Alıntıları Göster
    buarada XANDERJR arkadaşa atıfta bulunmadım yanlış anlamasın zaten o durumu açıklamış ... sözüm o iphone servisiyiz deyip milleti dolandımaya çalışanlara .... iyice araştırmadan pil değişim olayına girmeyelim lütfen ... para kolay kazanılmıyor arkadaşlar ... dolandırıcılara fırsat vermeyelim ...'''!!!

• quote:

buarada XANDERJR arkadaşa atıfta bulunmadım yanlış anlamasın zaten o durumu açıklamış ... sözüm o iphone servisiyiz deyip milleti dolandımaya çalışanlara .... iyice araştırmadan pil değişim olayına girmeyelim lütfen ... para kolay kazanılmıyor arkadaşlar ... dolandırıcılara fırsat vermeyelim ...'''!!!

Alıntıları Göster
    Bataryanın performansı iyi gibi ne de olsa hangimiz telefonun pili haşat olana kadar kullanıyoruz ki??
  • quote:

Alıntıları Göster
    yanliz bir gercek var pil degistirmek yalan biraz
    ici bir kere acildimi kenarlari hafifde olsa yamulabiliyor
    ama bu tasarim ve malzeme icin olmasi gereken bir durum

ben butun gun email muzik internet takiliyorum sadece 1 kere pilsiz kaldim
    n95, diamond vs ile boyle sıkı mı

• quote:

yanliz bir gercek var pil degistirmek yalan biraz
    ici bir kere acildimi kenarlari hafifde olsa yamulabiliyor
    ama bu tasarim ve malzeme icin olmasi gereken bir durum

ben butun gun email muzik internet takiliyorum sadece 1 kere pilsiz kaldim
    n95, diamond vs ile boyle sıkı mı

Alıntıları Göster
    laf kalabalığı yapmayın !!!biri 1 taş atıyo 100 kişi cıkaramıyo aynı hesap

• quote:

Orijinalden alıntı: virgil

laf kalabalığı yapmayın !!!biri 1 taş atıyo 100 kişi cıkaramıyo aynı hesap

Alıntıları Göster
    Bu Iphone'un sanki bir eksisiymiş gibi gösterilmekte ama her telefonun başına geliyor
    Bir de 400 rakamı neye göre belirlenmiş? Bana çok saçma geliyor, sonuçta alelade bir pil yani, bazı kesimler tarafından bu kadar abartılması garip.
    Sanki standart pillerden çok farklı bir ürünmüş gibi lanse ediliyor başkaları tarafından...

Ama diğer arkadaşların yazdığı gibi, her pilin başına geldiği şekilde, belli bir süre sonra şarj kapasitesi düşmeye başlıyor. 4 gün giden pil önce 3 gün gidiyor, daha sonra 2 gün, sonra 1 gün vs. gibi... Her pil gibi ömrü doluyor kısaca.

O yüzden 400 rakamına falan takılmamak lazım. O zaten ortalama bir rakam olarak verilmiştir. Bu sayı 300 de olur 700 de, bilemezsiniz... Pilin, telefonun kullanım şartları, kullanım koşulları, kullanım alışkanlıkları, herşey etken...

Takılmayın böyle spekülasyonlara, abuk subuk açıklamalara.

Tek sorun pilin nasıl değiştirileceğiydi, o da çözülmüş görünüyor, dert etmeye gerek yok ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: Ormanci

Bu Iphone'un sanki bir eksisiymiş gibi gösterilmekte ama her telefonun başına geliyor
    Bir de 400 rakamı neye göre belirlenmiş? Bana çok saçma geliyor, sonuçta alelade bir pil yani, bazı kesimler tarafından bu kadar abartılması garip.
    Sanki standart pillerden çok farklı bir ürünmüş gibi lanse ediliyor başkaları tarafından...

Ama diğer arkadaşların yazdığı gibi, her pilin başına geldiği şekilde, belli bir süre sonra şarj kapasitesi düşmeye başlıyor. 4 gün giden pil önce 3 gün gidiyor, daha sonra 2 gün, sonra 1 gün vs. gibi... Her pil gibi ömrü doluyor kısaca.

O yüzden 400 rakamına falan takılmamak lazım. O zaten ortalama bir rakam olarak verilmiştir. Bu sayı 300 de olur 700 de, bilemezsiniz... Pilin, telefonun kullanım şartları, kullanım koşulları, kullanım alışkanlıkları, herşey etken...

Takılmayın böyle spekülasyonlara, abuk subuk açıklamalara.

Tek sorun pilin nasıl değiştirileceğiydi, o da çözülmüş görünüyor, dert etmeye gerek yok ;)

Alıntıları Göster
    Pilin En İyisi kendiniz Yaptırıcaksınız...

İyi bir pil işi yapan bıryere gidecksınız adama eskı pili verıp sadece 1 saat sonra gıdeceksınız adam size pilleri çakıcak bantlıcak verıcek sıze takması kalıcak boylelıkle hem kalıtelı hemde parcanın durumunu görerek tatmın olmus olucaksın ben yaptırıcam mesela yerımde var...

• quote:

Alıntıları Göster
    nasıl kullandıgını anlatırmısın cihazı? pilin uzun gıtmesı ıcın tamamen bitirip oylemı sarj ettin vs vs. teknıgın nedır? nasıldır paylasırsan sevınırım

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: EHABERDAR

nasıl kullandıgını anlatırmısın cihazı? pilin uzun gıtmesı ıcın tamamen bitirip oylemı sarj ettin vs vs. teknıgın nedır? nasıldır paylasırsan sevınırım

quote:

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar pil süresi 2.0 yüklediğiniz zaman gözle görülür şekilde azalıyor ben 1.1.4'e geri döndüm şimdi full pil kurtuldum valla :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.