Şimdi Ara

Akü sarj süresi hesabı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde 20 wattlık güneş paneli ve 20 amperlik jel akü var. 20 wattlık panel ile aküyü ne kadar sürede sarj ederim. Bu hesap nasıl yapılıyor, yardımcı olursanız sevinirim.

• OstotheK kullanıcısına yanıt
    Akünüz 240 watt...20 watt panel tam performansda çalışırsa 12 saat de aküyü doldurur...
    Süre=240watt(Akü Gücü) / 20watt (Panel Gücü) Bu hesapla bulabilirsin ne kadar süre de şarj edeceğini.Ama şunu unutma günün belli saatlerinde panel şarj eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: edison3838

Akünüz 240 watt...20 watt panel tam performansda çalışırsa 12 saat de aküyü doldurur...
    Süre=240watt(Akü Gücü) / 20watt (Panel Gücü) Bu hesapla bulabilirsin ne kadar süre de şarj edeceğini.Ama şunu unutma günün belli saatlerinde panel şarj eder.

akü voltu x akü amperi = akü wattı mı oluyor?

+

güneşlenme süresi düşünülünce sanırım daha güçlü bir panel gerekecek.
    Aynen doğru hesap.. Daha güçlü bir panel olursa daha iyi olur
    Nerede ne için kullanacaksınız paneli
  • quote:

Nerede ne için kullanacaksınız paneli

500 ma'lik bir repetar ve DSLR fotoğraf makinesi çalıştıracağım. DSLR 7.2v 1120 mah ile çalışıyor. Fakat DSLR sürekli çalışmayacak. Sanırım 1120 mah'lık rakam sürekli açık olduğunda, yani video filan çekerken, çektiği güç olsa gerek. Benim kuracağım sistemde yeterli olacağını düşünüyorum. Lakin Sadece DSLR'ı 7,2 amperlik akü ile 14 saat çalıştırdım. O akü de 20 watlık panel ile 4 saatte sarj oluyordu. Ama ben güneşlenme süresini de hesaba katıp, daha güçlü bir panel ve aküyle çalıştırmak istiyorum.

ne dersin?
    DSLR 7.2 Volt ile çalışıyormuş ama panel 12V çıkış verir makinaya zararı olmazmı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    akü şarj sorunu
    10 yıl önce açıldı
    AKÜ HESABI
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

DSLR 7.2 Volt ile çalışıyormuş ama panel 12V çıkış verir makinaya zararı olmazmı

solar sarj cihazım var, aküyü onunla sarj ediyorum. sonra da 12'yi regülatör ile 7.2 ye çekiyorum. panel direkt olarak aküye bağlı değil

Yani;

panel-->solar sarj cihazı-->akü-->regülator (12'den 7.2'ye)-->DSLR
    hımm tamam o zaman sıkıntı yok
  • quote:

hımm tamam o zaman sıkıntı yok

Teşekkür ederim. Mantıkta bir sıkıntı var mı?
    Yok gayet mantıklı başarılar dilerim
  • Kafama takılan bir şey daha var. Benim solar sarj cihazım 10A. Peki onun 20A yahut 40A olması neyi değiştirir?
    onun hakkında kesin bir bilgim yok ama genelde akü değerinin 1/10 u takılmasını öneriyorlar.veya şöylede bir hesabı var panel gücü / panel voltajı =Şarj Cihazı Akımı
  • quote:

Orijinalden alıntı: OstotheK

Merhaba arkadaşlar,

Elimde 20 wattlık güneş paneli ve 20 amperlik jel akü var. 20 wattlık panel ile aküyü ne kadar sürede sarj ederim. Bu hesap nasıl yapılıyor, yardımcı olursanız sevinirim.

Akünün şarj süresini net olarak bulmanız zordur çünkü akü şarj olurken sabit akım çekmez. Elinizdeki şarj için elektrik sağlayan kaynağın (güneş paneli) şebeke gibi davranmaması ayrı bir etken.

Şarj oldukça çektiği akım azalacaktır bunun en basit örneği cep telefonunuzun şarj cihazının telefonunuzu batarya düşük seviyede iken ilk şarja taktığınız anda çok ısınması şarjı seviyesi %90 ı aşınca şarj cihazının sıcaklığının düşmesidir.

En basit ölçüm yöntemi ampermetre ile yapılandır. Şarj akımı akünün şarj edilmesi gereken gerilimde kapasitesinin %2 si gibi bir değere geldiyse o akü şarj olmuş kabul edilir. Elinizde 100 Ah bir akü varsa ve uygun şarj geriliminde o akü 2 amper civarı akım çekiyorsa şarj olmuş kabul edilir.

Saygılar...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.