Bildirim
400 sayfalık bir kitap kaç günde bitmeli
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Çabuk sıkılan okur musun bilmiyorum ya da dikkatini veremiyorsun. Günde en az 50 sayfa okusan 8,9 günde bitirmen lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C18F35D20 -- 4 Nisan 2017; 13:3:22 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: spartakus35.5
Çabuk sıkılan okur musun bilmiyorum ya da dikkatini veremiyorsun. Günde en az 50 sayfa okusan 8,9 günde bitirmen lazım.
Günde 50 sayfa okuyacak zamanım yok ya da ben yaratamıyorum sanırım. Günde 20 25dk okuyabiliyorum o da 15 20 sayfaya denk geliyor. Sizce normal mi.
Anlama sıkıntım olduğunu düşünmüyorum
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kitabin türüne, çevirisine, yazarın üslubuna vs bağlı olarak değişir. Günde ne kadar zaman ayirabildigine bağlı olarak değişir.. Kendini kimseyle kıyaslayıp yarışmaya gerek yok bence.
Edit: Ben de yavaş okuyorum ama hiç sayfa sayısına zamana bakmadim. Hafta sonu dikkat edip yazaeim buraya unutmazsam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkalen Fosfataz -- 4 Nisan 2017; 13:36:26 >
quote:
Orijinalden alıntı: Routine
Kitabin türüne, çevirisine, yazarın üslubuna vs bağlı olarak değişir. Günde ne kadar zaman ayirabildigine bağlı olarak değişir.. Kendini kimseyle kıyaslayıp yarışmaya gerek yok bence.
Yok hocam yarışma niyetinde değilim sadece ortalama bi okuyucunun günde kaç saat veya dakikasını ayırdığını merak ettim. Ben biraz ağır okduğumu biliyorum da ne kadar ağır onu anlamak için açmıştım konuyu.
Martin eden ı 1 ayda bitirirken taş meclisini 3-4 günde bitirmiştim -
Böylesi daha iyi suç ve cezayı 150 sayfa okudum bir oturuşta, 1 aydır başına oturma isteği yok duruyo öyle xD
Bilim kitabı demişsin zaten karmaşık kelimeler varsa okuma isteği getirmez fazla
bilim kitabı ise normal hocam (bence) -
Ben Nihal Atsız'ın Ruh Adam romanını günde 100 sayfa okuyarak (Okula gitmiştim tam gün okul) 3 günde bitirmiştim. Saran bir romansa kısa sürede bitirirsin.
Bu sürenin kitabın türüyle, bir dahaki oturuşunuzda elinizin kitaba kolaylıkla gidip gitmemesiyle ve biraz da ruh halinizle ilgili olduğunu düşünüyorum. Ama bence en mühimi, bunu bir sorun olarak görmeyip kitaptan alabileceğiniz verimi maksimize etmektir. -
Günde ortalama 30-40 sayfa okuyorum ben 400 sayfalık bir kitabı 12-13 günde bitiririm genelde. Kitap sardıysa eğer bir haftaya bile bitirebilirim -
Bu tamamen size bağlı. Kimi insan bir günde bitirir kimisi 2 haftada kimisi ise 1 ayda bitiremez.
Eğer kitap okumayı gerçekten kültürel bir aktivite olarak okuyorsanız size tavsiyem nicellikten çok nitelliğe önem verin, anlayarak, düşünerek okunan kitapların hayatınız üzerinde bir ömür boyu izi kalıyor. Buna ek olarak kimse kimseyle sidik yarıştırmıyor zaten yok efendim ben şu kadar sayfa okudum sen bu kadar sayfa okudun, ben seni geçtim vs vs O yüzdn çok kafayı takmayın sayfa sayısına yani
Fakat kitap okuma işini sadece boş zamanlarınızı doldurmak için yapıyorsanız orasına bir yorum yapamayacağım
Normal bi kitapsa 1 hafta
Stephen King kitabıysa 1 günde
Buz ve Ateşin Şarkısından bir kitapsa eline alır almaz bitmeli
Kitaptan kitaba çok farkeder hocam, ağır içerikli bir kitap bir aydan uzun bile sürebilir. İçeriğe aşırı bağlı kitap okuma hızı. -
kitap olur 500 sayfa çok akıcıdır işim yoksa o gün içinde bitiririm bir kitap olur 100 sayfadır tarzıma uymuyordur sıkılıyorumdur 10 yıl okusam bitiremem kitapla ilgili bir konu
Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi, King kitabıysa 1 günde bitrebilirim. Kitabın türüne, yazara göre değişir bu durum.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Diğer arkadaşlarında belirttiği gibi, sizin ilgi alanınız, yazarın dili ve kitabın akıcılığı ile orantılı bir durum.
Aynen, eskiden king, koontz, cussler'ın kitaplarını bi kerede bitiriyordum bazen. gece yatakta okumaya başlıyordum, sabah hava aydınlanınca bitiyordu :) hatta king'in kitaplarından birini okurken deprem olmuştu (1999 depremi) -
Okumaya yeni başladıysanız daha akıcı kitaplar okumalısınız..
İnce memed te 400 sayfa ama okumaya başlayın 1 haftada bitirirsiniz... -
quote:
Orijinalden alıntı: brusk10
Okumaya yeni başladıysanız daha akıcı kitaplar okumalısınız..
İnce memed te 400 sayfa ama okumaya başlayın 1 haftada bitirirsiniz...
bu konuyu açtığımda yeni başlamıştım evet fakat ben roman pek sevmiyorum daha çok tarih bilim vb kitaplar hoşuma gidiyor.
Benzer içerikler
- küçük prens ana fikri
- haritada kaybolmak özet
- yeraltından notlar kaç yaş için
- okuduğumu anlamıyorum
- nutuk hangi yayından okunmalı
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X