Şimdi Ara

400 Watt PSU.Sizce 4850 mi, yoksa 4870 mi almalıyım..??. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
3.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne yani 1.3v'de çalışınca genleşiyor 55nm mi oluyor transistör çapları Kıyası doğru yapmıyorsun hocam, hd4870'de geliştirmeye yer olmasaydı, 185w'a hd4890 gibi bir ürün çıkamazdı. Hd4870 o bakımdan değerlendirilmelidir. Yeni teknoloji eğer doğru uygulanırsa her koşulda öncüsünden daha iyidir, olmak da zorundadır eşyanın doğası gereği.
    quote:

Orijinalden alıntı: DiabloXT

quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Diablo biraz uydurmuşsun kılıfına. Özellikle ekran kartının harcadığı gücün gösterildiği testler bulabilirsin incelemelerde. Bunlardan derlediklerimle hd4870'in 170w harcadığını, hd4770'in 60w harcadığını söylüyorum.
    Tdp değerleri ekran kartını soğutmakta kullanılan sistemin kaç watt ısıya göre tasarlandığını belirtir senin de bildiğin gibi(thermal design point-Isı tasarım hizzası)
    Hd4770'in üstün olduğuna inanmayabilirsin güç harcamadaki ekonomisinde, ama bu senin meselen. İnsanları karıştırmadan kendin de araştırabilirsin ikna olmak adına. hd4770'de 4 yerine 2 bellek denetçi modülü bulunuyor(128bit), bunun yanında 40 nm'de Ati için harkulade sonuçlar doğurdu, bunun aksini kimse iddia edemez.

Kılıfına uydurduğum felan yok gerçek bu direkt sayıları verdim hesabını siz yapın diye.

4770 tamam daha verimlidir ona sözüm yok, ancak işin içine voltmod ve overclock girince o verimlilik yerini bol ısıya bırakır.

• quote:

Ne yani 1.3v'de çalışınca genleşiyor 55nm mi oluyor transistör çapları Kıyası doğru yapmıyorsun hocam, hd4870'de geliştirmeye yer olmasaydı, 185w'a hd4890 gibi bir ürün çıkamazdı. Hd4870 o bakımdan değerlendirilmelidir. Yeni teknoloji eğer doğru uygulanırsa her koşulda öncüsünden daha iyidir, olmak da zorundadır eşyanın doğası gereği.

Verimliliği ve/veya harcanan gücü, transistör boyutundan ibaret sanan bi adamla neyi tartışıyorum ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 5 Kasım 2009; 12:44:23 >
  • Yav kırmadan etmeden forumda büyüğümüzdür diyoruz, olmuyor. Hocam neye alınıyorsun? Hakkaten teşekkür edicem benden daha doğrusunu bilen arkadaşa, ben sadece okumuş olduğum bilgiyi paylaşıyorum. 2 kartı da kullanmadım aslına bakarsanız>>ben de kendi kendime işgüzarlık yapayım biraz.
  • 1 Wattlık gücün neye tekabul ettiğini en son lise fizik dersinde görmüş adamların 4870 gibi bi ekran kartını 170Watt harcıyor diye etiketlemesi zoruma gidiyor.

Neymiş, voltaj verince transistör çapı mı büyüyormuş....

Arkadaş sen transistör çapından başka birşey bilmez misin? Çekirdek voltajını yükseltiyosun, hem doğrudan gücü artırmış oluyosun bu şekilde, hem de standartının üstüne çıkardığın için kartın verimini düşürüyosun, ekstradan ısı olarak enerji harcıyosun.

Yani bi kartın ısınması için ille 130nm olması felan gerekmez. 40nm de pekala ısıtılır, cayır cayır yakılır.

Forumda teorik bilgilerle milletin aklını bulandırmaktan vazgeç, önce bi eline 10 liralık dijital ampermetre bari al ölçüm yap da ondan sonra gel burda tartış büyüğünle küçüğünle.
  • Benim sistemim thermaltake 420w psu, phenom ii 550 be, 4850 512mb idi ana bileşenlerim. Bu şekilde stabil olarak kullanıyordum taa ki 4850 ekran kartım yanınca sistemi aldıktan birkaç hafta sonra götürdüm vatan bilgisayara geri verdim biraz daha para ekleyerek 4870 aldım. Aldığım günden beri çekmediğim stabilite sorunu kalmadı. Pc reset atıyordu bol bol , mavi ekran, arasırada cart diye kapanıyodu kendiliğinden. İyice canıma tak etti yani pc yi atacaktım pencereden ben hala 420watt güç kaynağının yeteceğini düşünüyordum tüm sıkıntılarımı 4870 e bağladım heralde onda bi problem var diyordum çünkü 4850 kullanırken yanana kadar bi sorun çıkartmamıştı. İlerde crossfire yapmayıda düşündüğümden 750w güç kaynağı aldım xilence gamer edition. Yaklaşık üç aydır tek bir sıkıntı bile yaşamadım tüm sorunlarım çözüldü. Sanada 400w psu + 4870 pek önermem açıkçası en azından 500w-600w psu ile kullanırsan memnun kalırsın yoksa benim zamanında yaşadığım sıkıntıları yaşaman büyük olasılık.

• Thermaltake psular cok kaliteli degildir. (Hiçbir zaman fsp, corsair ,enermax, silverstone kadar olamaz). Hazır kasadan cıkan tt ise dahada kotu olur.

Bak sistemin %100 acılır 4870 ile ama sonun @myaptiva gibi olmasini istemiyorsan psunu degiştir 120ytl'ye FSP 500W alabilirsin novabilgisayar.com
  • Senin zoruna hiçbir şey gidemez. Doğru mutlaktır, söyleyene değil söylenene bak. Transistör diye şaka yaptım, 2. kere durumunu toparladım senin için.
    Elektronik devreler ısınınca güç sarfiyatında artış olur, hesaplarsın kaçsa çıkar. Ben hesaplamadım, sen al eline ampermetre mi neyse hesapla, bir makale oluştur. Koy internete. Sen bulana kadar güvenilir kaynaklara güveniriz, kaldı ki Mesut Bey'in incelemesi ne güne duruyor?
    Teorik dediğin matematik şaşmaz eğer hesap doğru yapıldıysa. Burada milletin kafasını biri karıştırıyorsa o ben değilim Git başkasıyla uğraş 40nm vs vs diye. Aklın almıyor olabilir ama hd5870'da 190w güçle neredeyse 295gtx seviyesinde performans veriyor(285w).
    Aç, araştır, bizimle paylaş. Olduydu olmazdı geç! Boş laf seninkisi.
    quote:

Orijinalden alıntı: DiabloXT

1 Wattlık gücün neye tekabul ettiğini en son lise fizik dersinde görmüş adamların 4870 gibi bi ekran kartını 170Watt harcıyor diye etiketlemesi zoruma gidiyor.

Neymiş, voltaj verince transistör çapı mı büyüyormuş....

Arkadaş sen transistör çapından başka birşey bilmez misin? Çekirdek voltajını yükseltiyosun, hem doğrudan gücü artırmış oluyosun bu şekilde, hem de standartının üstüne çıkardığın için kartın verimini düşürüyosun, ekstradan ısı olarak enerji harcıyosun.

Yani bi kartın ısınması için ille 130nm olması felan gerekmez. 40nm de pekala ısıtılır, cayır cayır yakılır.

Forumda teorik bilgilerle milletin aklını bulandırmaktan vazgeç, önce bi eline 10 liralık dijital ampermetre bari al ölçüm yap da ondan sonra gel burda tartış büyüğünle küçüğünle.

• Al bak ben araştırdım: gpureview.com sitesine göre en yüksek güç tüketimleri hd4870'te 150w, hd4770'te 80w.
    Böyle yanıt verilir arkadaşım, bilgi budur. İlle herkesin 1. elden tecrübe etmesi gerekmiyor. Kaldı ki hava soğutmayla işlemci 60mış 90mış kıyaslamasındaki güç verimliliği, voltajı arttırıp işlemciye fazladan sağladığın elektrik kadar sarfiyatı arttırmaz.
  • 450w psu var 4850 kullanıyorum
  • tavsiyeleriniz için tekrar teşekkürler. az önce forumda işlemci ekran kartı veya ram'den kaynaklanan darboğaz oluşması ile ilgili birkaç konu okudum bu konu hakkında bilgisi olan varmı. bu duruma düşmemek için ne yapılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pxsel

tavsiyeleriniz için tekrar teşekkürler. az önce forumda işlemci ekran kartı veya ram'den kaynaklanan darboğaz oluşması ile ilgili birkaç konu okudum bu konu hakkında bilgisi olan varmı. bu duruma düşmemek için ne yapılabilir.

valla onu bunu bilmem de benim bildiğim işlemci bütün parçalardan güçlü olacak usta bak bende 4850 var işlemci dandik olduğu için %60-70 performans alıyorum karttan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sulu Çor Kağan -- 5 Kasım 2009; 15:41:05 >
  • quote:

Al bak ben araştırdım: gpureview.com sitesine göre en yüksek güç tüketimleri hd4870'te 150w, hd4770'te 80w.
    Böyle yanıt verilir arkadaşım, bilgi budur. İlle herkesin 1. elden tecrübe etmesi gerekmiyor. Kaldı ki hava soğutmayla işlemci 60mış 90mış kıyaslamasındaki güç verimliliği, voltajı arttırıp işlemciye fazladan sağladığın elektrik kadar sarfiyatı arttırmaz.

Arkadaşım sen hala orda mısın?

Bilmemnexxx sitesinin veya bilmemkimxxx editörünün yaptığı inceleme umrumda değil, ben 2 yıldır gece gündüz oyun oynarım, sistemle yapmadığım iş, kasmadığım program kalmadı, ben o yazan gücü görmedim diyorum.

Bütün inceleme siteleri aynı, AMD diyor bu kartın TDP'si 170Watt diye, diğer 1001 çeşit donanım sitesi de direkt copy paste, sonra milletin dilinde sakız olmuş bizim 4870, 170W çekiyormuş da bilmemneymiş de...

Teorik ayrıdır pratik ayrıdır. Sen tamamen teori üstünden gidiyorsun, ortada yaptığın bir ölçüm yok, fiziki bi kanıt yok.
    O yüzden diyorum git bi wattmetre al, olmadı ampermetre al, kendin yap ölçümü, doğru bilinen bazı şeylerin yanlış olduğunu kendi gözlerinle gör.

Orda burda yazılmış yazıları hesap makinesinde toplamakla güç hesabı yapılmaz bunu anlatmaya çalışıyorum.

Eğer teori üzerinden gidersen bknz. Çizgi Elektronik PSU hesaplayıcısı, 350W yetecek sisteme 500Watt öneriyor.
    Bilmem anlatabildim mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

Tavsiyem 4870'e vereceğin para yerine 4850 + 1 GB Ram takviyesi alman yönünde. Kaldı ki mönitörün 1440 x 900 çözünürlük destekliyor en fazla. 4850 fazlasıyla yetecektir.

• psu ların Amperinin yüksek olmasının avantajları nelerdir yada düşük olmasının dezavantajları?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pxsel

psu ların Amperinin yüksek olmasının avantajları nelerdir yada düşük olmasının dezavantajları?

Amperi çok bir şey ifade etmiyor maalesef. Çünkü güvenlik için 18amper bir pci express 6lı kablosundan alınabilecek limite çok yakın. Daha fazlasında kablolar ısınıyor ve yangın tehlikesi var. Önemli olan güç kaynağının sistemin bileşenlerine yeterli değeri verebilmesi. Güç kaynağının yanındaki tabloda 12v hizzasına gelen toplam watt değeri aslında güç kaynağının en önemli güç değeri.

Onun haricinde, güç kaynağı alırken kaç sene garantisi olduğu, ortalama hatasız çalışma ömrü(100000saat denir ya da 50000saat) ve senin bütçen için en önemlisi VERİMİ. %80 verimli alırsan sistemin 160w güç harcadığında 200watt prizden çekiliyor demektir. Eğer 70w alırsan bu değer 230watta çıkıyor. Bu 30watt/saatlik fark da sana senede fazladan 60tl elektrik masrafı demek tüm sene çalıştırırsan. Bir de böyle güç kaynaklarının daha çok ısınacağını dolayısıyla da fanının hızlanıp daha çok gürültü yapacağından en iyisi aldığımızda kaliteli bir güç kaynağı almak. Konfor ve ekonomi açısından sistemin en önemli bileşenlerinden biri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 6 Kasım 2009; 13:47:11 >

• quote:

Amperi çok bir şey ifade etmiyor maalesef. Çünkü güvenlik için 18amper bir kanaldan alınabilecek limite çok yakın. Daha fazlasında kablolar ısınıyor ve yangın tehlikesi var. Önemli olan güç kaynağının sistemin bileşenlerine yeterli değeri verebilmesi. Güç kaynağının yanındaki tabloda 12v hizzasına gelen toplam watt değeri aslında güç kaynağının en önemli güç değeri.

Onun haricinde, güç kaynağı alırken kaç sene garantisi olduğu, ortalama hatasız çalışma ömrü(100000saat denir ya da 50000saat) ve senin bütçen için en önemlisi VERİMİ. %80 verimli alırsan sistemin 160w güç harcadığında 200watt prizden çekiliyor demektir. Eğer 70w alırsan bu değer 230watta çıkıyor. Bu 30watt/saatlik fark da sana senede fazladan 60tl elektrik masrafı demek tüm sene çalıştırırsan. Bir de böyle güç kaynaklarının daha çok ısınacağını dolayısıyla da fanının hızlanıp daha çok gürültü yapacağından en iyisi aldığımızda kaliteli bir güç kaynağı almak. Konfor ve ekonomi açısından sistemin en önemli bileşenlerinden biri.

Yukarıdaki kısmı tekrar düşünüp düzeltmenizi tavsiye ediyorum.

• baktıklarım arasında beğendiğim bu oldu. elimdeki para ile alabileceğimin en iyisini almaya çalışıyorum. daha sonra tekrar psu'ya para harcamıyım.limit en fazla 280TL
    HP Absolute 750W
  • Okuduğumdan derleyip söyledim, tek pciexpress kablosundan 18 amperin üzerinde güç çekmezsin diyordu. Kanal derken hata etmişim teşekkürler.
  • Hocam ileriye dönük bir ürün istiyorsan al 750W'lık güç kaynağını... Ama şu anki sistemin için gerçekten çok fazla.
    Bu linkteki PSU senin işini görecektir;

http://www.vatanbilgisayar.com/xilence-xp480-xp480-red-wing-480-watt-guc-kaynagi/productDetails.aspx?I_ID=38702

Madem oyun için yatırım yapıyorsun geriye kalan 200 TL ilede ram takviyesi yap; üstüne paran bile kalır

• quote:

Orijinalden alıntı: charcharodon carcharias

Hocam ileriye dönük bir ürün istiyorsan al 750W'lık güç kaynağını... Ama şu anki sistemin için gerçekten çok fazla.
    Bu linkteki PSU senin işini görecektir;

http://www.vatanbilgisayar.com/xilence-xp480-xp480-red-wing-480-watt-guc-kaynagi/productDetails.aspx?I_ID=38702

Madem oyun için yatırım yapıyorsun geriye kalan 200 TL ilede ram takviyesi yap; üstüne paran bile kalır

tavsiye için teşekkürler ama 480W benim sisteme yetmez gibi geliyor. zaten 4 gb ram var ;) HD4870 alıcam onun için ileriye dönük olsun istiyorum.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.