Şimdi Ara

4000 TL bütçem var Toplama tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlıktada belirttiğim gibi 4000 tl gibi ortalama bir bütçem var sanırsam 6 yılın ardından ilk kez yeni bir bilgisayar alıcağım o yüzden yeni piyasa hakkında bilgim neredeyse 0 Ayrıca Logitech g103 oyuncu klavyesini alıcağımdan dolayı bütçem zaten en baştan 3920 ye düşüyor (Bu klavye bir zamanlar 55 liraydı gidip almadığım için kendime ne desem az)ve şunuda belirteyim ben dizüstü bilgisayar kullandığım için yeni bilgisayar için elde var 0. Sadece kablosuz bir mouseım var:( Bana bu bütçeye uygun kasasıyla ssd si ile bir bilgisayar toplayabilir misiniz sanırsam1 yıl öncede bu işe niyetlenmiştim fakat imkansızlıklar nedeniyle ürünü toplayamamıştım o zaman bana önerdiğiniz bilgisayarda COOLER MASTER HAF 912 ADVANCE GX 80PLUS 750W MidT ATX aşırı derecede hoşuma gitmişti bununda toplayacağım bilgisayarda olmasını isterim tabi o zamandan bu yana daha iyi bir tercih çıkmadıysa şimdiden teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: snagito

Başlıktada belirttiğim gibi 4000 tl gibi ortalama bir bütçem var sanırsam 6 yılın ardından ilk kez yeni bir bilgisayar alıcağım o yüzden yeni piyasa hakkında bilgim neredeyse 0 Ayrıca Logitech g103 oyuncu klavyesini alıcağımdan dolayı bütçem zaten en baştan 3920 ye düşüyor (Bu klavye bir zamanlar 55 liraydı gidip almadığım için kendime ne desem az)ve şunuda belirteyim ben dizüstü bilgisayar kullandığım için yeni bilgisayar için elde var 0. Sadece kablosuz bir mouseım var:( Bana bu bütçeye uygun kasasıyla ssd si ile bir bilgisayar toplayabilir misiniz sanırsam1 yıl öncede bu işe niyetlenmiştim fakat imkansızlıklar nedeniyle ürünü toplayamamıştım o zaman bana önerdiğiniz bilgisayarda COOLER MASTER HAF 912 ADVANCE GX 80PLUS 750W MidT ATX aşırı derecede hoşuma gitmişti bununda toplayacağım bilgisayarda olmasını isterim tabi o zamandan bu yana daha iyi bir tercih çıkmadıysa şimdiden teşekkürler

kardeş monitör dahil anladığım kadarıyla sana hemen yollucam toplayım 5 dk bekle

• Tabikide monitörde dahil
  • quote:

Tabikide monitörde dahil

kardeş biraz daha eklerim bu sistemi alırım dersen al sakın kaçırma bu fiyata en iyisi.
    ama eğer biraz fazla dersen anakartı düşürcem bi kaç düzeltme yapcam ama bence böyle alın

• snagito S kullanıcısına yanıt
    OC yapacak mısın?
  • OC ne demek bilmiyorum malesef baya cahilim bu konularda ve o topladığınız bilgisayarda ssd yok sanırsam ayrıca ekran kartı biraz abartılı olmuş sanki
    /Bu arada sanırsam ekstradan bir soğutucu almam gerekiyor çünkü hem çok uzun süre aralıksız kullanacağım hemde oturduğumuz şehir Adana ve yaz mevsiminde tam bir bilgisayar düşmanı hava yaşanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snagito -- 5 Şubat 2015; 16:34:36 >
    monitor pahalı ama ust seviye ekran kartı almısken 144hz almak daha iyi. ve seni uzun yıllar goturur. kasada ki bileşenler yavas yavas upgrade olur ama monitor oyle degil. aldın mı iyisini alacan uzun yıllar goturecek. SSD koyamadım sonradan alınabilir diye. benim şahsi fikrim boyle.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4000 tl laptop önerisi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Bu sistem işini görür
  • Önerdiğiniz sistemler çok güzel teşekkür ederim ama hiçbiri tam olarak bana göre değil benim için ssd olmazsa olmaz şu an ayrıca dediğim gibi fanda lazım ucuzda olsa onuda hesaba katmalıyız ayrıca kasanın 750w olması lazım değil mi yani bu sisteme en rahat enerji verebilecek olan vatandaki eleman bana kurduğu sistemde AMD işlemci önerdi ve bende birazcık araştırma yaparak AMD FC X8 8350 nin cidden güzel bir işlemci olduğunu farkettim miktar 4000tlyi geçmemli çünkü bu bilgisayarı alıp ekrana boş boş bakamam bir 500 tlde oyun masrafı var zaten ayrıca Vatandaki eleman bana bu kadar alışveriş yaparken bir windows al ömür boyu sıkıntı çekmezsin dedi ve açıkcası kafama yattı fakat fiyatın 550 tl olduğunu görünce biraz çekindim ve gereksiz buldum açıkcası cidden windows orjinal kullanmaya gerek var mı
  • monitörden anlamam kendin seçersin
  • quote:

Önerdiğiniz sistemler çok güzel teşekkür ederim ama hiçbiri tam olarak bana göre değil benim için ssd olmazsa olmaz şu an ayrıca dediğim gibi fanda lazım ucuzda olsa onuda hesaba katmalıyız ayrıca kasanın 750w olması lazım değil mi yani bu sisteme en rahat enerji verebilecek olan vatandaki eleman bana kurduğu sistemde AMD işlemci önerdi ve bende birazcık araştırma yaparak AMD FC X8 8350 nin cidden güzel bir işlemci olduğunu farkettim miktar 4000tlyi geçmemli çünkü bu bilgisayarı alıp ekrana boş boş bakamam bir 500 tlde oyun masrafı var zaten ayrıca Vatandaki eleman bana bu kadar alışveriş yaparken bir windows al ömür boyu sıkıntı çekmezsin dedi ve açıkcası kafama yattı fakat fiyatın 550 tl olduğunu görünce biraz çekindim ve gereksiz buldum açıkcası cidden windows orjinal kullanmaya gerek var mı

Benim sistemde SSD var. Ayrıca önerdiğim sisteme 650W hayli hayli yetecektir.

• sayfada verilen hiçbir sistem tam olmamış. OC ' den ister anla ister anlama bu paraya bunlar alınır, 3 - 4 sene sonra anlamaya başlarsın.

GIGABYTE
    Z97X-Gaming 5 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C)
    522 TL

INTEL
    Core i5 4690K Soket 1150 3.5GHz 6MB Cache 22nm İşlemci
    707 TL

GSKILL
    8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600 MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    264 TL

WD
    3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
    160 TL

SAMSUNG
    120 GB 840 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 410MB) SSD
    209 TL
    incelemesi
    http://forum.donanimhaber.com/m_91352145/f_//tm.htm

CORSAIR
    CARBIDE SERİSİ CHAMP/SPEC-02 80PLUS 650W KIRMIZI FANLI MidT ATX KASA
    346 TL

MSI
    GTX970 GAMING GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran
    1260 TL

AOC
    23.6" E2462Vw GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR
    414 TL

Toplam : 4080 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 5 Şubat 2015; 17:14:21 >

• MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-r9-280-dual-x-gddr5-3gb-384bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html bu ekran kartını önerenler oluyordu fakat forumda kimseden bu kart hakkında bir yorum gelmedi bu ekran kartının eksikleri ney açıklayabilir misiniz fiyatıda göze cazip geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snagito -- 5 Şubat 2015; 17:43:34 >
  • hocam kartın eksiği yok tabi ama 4k bütçeli sisteme hafif gelir. 1.800 tl lik sisteme ondan aldım 2 gün önce gayet güzel kart yoksa. bence gtx 980 i zorlayın o meblaya ssd elbet bi şekilde alınır. bugün olmasa yarın olur ama 970 kart 980 olmaz.
  • huseyincubuk H kullanıcısına yanıt
    Saol abi samimi yorumun için fakat gtx980 ne kadar güzel olsada fiyatı aşırı derecede uçuk ve ben öyle her ay harcama yapamayacak bir durumdayım öğrenciyiz sonuçta şunu şimdi alayım şunu sonra alayım yapamam o yüzden tek seferde ssd almalıyım umarım derdimi anlatabilmişimdir ah işte imkanımız olsa gtx 980 kutusunun üstündeki fnatic logosu yeter
  • quote:

http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-r9-280-dual-x-gddr5-3gb-384bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html bu ekran kartını önerenler oluyordu fakat forumda kimseden bu kart hakkında bir yorum gelmedi bu ekran kartının eksikleri ney açıklayabilir misiniz fiyatıda göze cazip geliyor

bu paraya bu alınmaz attığım alınır.
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz sistem klavyesiyle falan filan 4200 bulucak 2 sorum var 8gb ram beni ne kadar götürür ve işletim sisteminde mecbur korsana mı başvuracağız
  • hocam ssd ve gtx 980 li sistem. hdd kaldı bir tek onu da alabilirsiniz bence en kötü ikinci el bir pc tamir dükkanından 50 tl civarına daha sonra. tabi oyun odaklı düşündüğüm için 980 koydum. 4000 TL bütçem var Toplama tavsiyesi

edit: hocam 97m plus olmuş, h97-plus olacak aralarında 20 tl fark var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyincubuk -- 5 Şubat 2015; 19:37:30 >
  • Allahaşkına gtx 980 nedir niye israf yaptırıyorsunuz adama. Hocam sen tek monitörle oyun falan takılmayacak mısın? Sakin 980 falan alma israf o paraya senin farkedecegin bir farkliligin olmayacak. Ilerde para biriktiri hepsini guncellersin. gtx 980 cok guclu bir kart ama senin ona ihtiyacin yok emin ol. Zotac 970 al monitor ve ssdni al istedigin kasani al digerleri kolay zaten.

Benim tavsiyem ilk olarak GTX 970 kart ve 144hz 1ms bir monitor sec. bir de cok istiyorum dedigin icin Ssdni sec sonra MuhendisMurat nickli arkadasin tavsiyesine bak derim fiyat olarak hesaplayamadim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gtx980 e çok eleştiri gelmiş fakat ilerde sistemi darboğaza düşerse onu yapan ekran kartı olacak büyük ihtimalle. o yüzden ilerde seni oc yapma gereğine iten de işlemci değil ekran kartı olacak. 980 i koymak istemiştim sisteme, sonuçta piyasadaki top end kart. ben son önerimi koyuyorum buraya. gtx970 li; g103 klavye, hard disk, ssd, 144 hz 1 ms monitörüne kadar. eksiği yok. 4037 tl tuttu. 37 tl fazla gelirse 170 tl lik hardi disk almayıp ikinci el bbulmaya çalışırsın. 4000 TL bütçem var Toplama tavsiyesi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.